Organik Hayat

Organik Hayat

Organik Hayat

Herkese merhaba,

Bir süredir kendi bloğum üzerinden yazdığım yazılarıma artık daha düzenli bir şekilde yaseminorman.com‘dan devam edeceğim. Dileğim her hafta sizinle yazılarımı paylaşmak.

8 yıldır organik bir hayat sürme çabasında olan biriyim. Eşimin ailesi ile beraber, başladığım Organik Hayat ‘ı bir tık öteye taşıyıp organik tarıma da bulaştık. Organik Hayat’ a başlamamızın sebebi tamamen sağlık içindi. Alternatif tıp ile beraber hayatımıza yep yeni bir kapı açıldı. Bu kapı da bize sağlığı getirdi. Tabi bunun yanında bir sürü soru işareti ve yeni değişiklikleri de. Ben de artık size buradan bu yaşadığım organik hayatın tecrübelerini, zorluklarını, komikliklerini, deneyimlerimi  paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

“Evdeki deterjanlar büyük tehlike!” 

 

Sadece yenilen yemekler değil, evdeki kimyasallardan kurtulma sürecinden bahsedeceğim. Mesela okuyoruz, diyorlar ki; “evdeki deterjanlar büyük tehlike! ” Haydaaaa! Tamam kullanmayalım da, ne yapacağız? Yada bir çoğunuzun kulağına gelmiştir “Deodorant kanser yapıyor” Tamam yapıyor da 30 derece sıcakta ter kokusu ile gezmekte beni ruh hastası yapacak onu ne yapacağız diye sormak istiyor  insan. İşte hayatımdaki kimyasallardan kurtulurken en çok yerine ne koyacağım ve nasıl o koyduğum ile yaşayacağım kısmında zorluk çekmiştim. Mesela oda parfümü, yumuşatıcı, deterjan yada kozmetik ürünleri tamam da, parfümümden kimse beni ayıramaz diyordum. İnanın şimdi bırakın kendim parfüm kullanmayı, parfüm sıkmış arkadaşımın yanında durmakta bile zorlanıyorum. Okudukça daha çok merak ettim, merak ettikçe araştırdım ve öğrendikçe kendime bu zararı neden veriyormuşum diye üzülmeye başladım ve bedenime bunu yapmaya hakkım olmadığına kararı verdim.

Yazılarımda sadece kimyasallardan bahsetmeyeceğim size… Mesela tatlılar şekersiz de tatlı oluyor. Hiç bir şeker kullanmadan kek, kurabiye muhallebi yaparken belli önerilerim olacak size. Özellikle çocukları olan anneler bunu çok seviyor. Çünkü işlenmiş şeker vücut için çok zararlı ama şeker yüzünden de tatlılardan vazgeçmek zorunda kalmıyorlar. Kendi yoğurdumu, ekmeğimi kendim yapıyorum. Genelde bu çok zormuş gibi geliyor insana. Aslında o kadar da zor değil. Yada neden kefire alıştırdım kendimi? Bana ne faydası var? Gidip alacağım organik yoğurt neyime yetmiyor ? Bunlardan ilerleyen günlerde bahsetmek istiyorum size.

Hastalandığınız zaman aslında ilaç kullanmanıza gerek yok.

Bunun dışında mesela hastalandığınız zaman aslında ilaç kullanmanıza gerek yok. En son ne zaman antibiyotik kullandığımı hatırlamıyorum. Doktora hasta gidip, 1000 mg antibiyotik yazan reçete ile çıkıp 3 gün sonra kanımdaki iltihap oranını normal değerlerine indirmişliğim vardır. Hem de antibioyiği kullanmadan. Doktor boşa yazmıştı. 🙂 İlaca karşı bir insan değilim ama ilaç olacaksa en son çarem olması gerekiyor.

Bunun dışında mutfağımızda gün için kullandığımız o kadar zararlı materyaller var ki; bunları çıkartmak, yerine yenilerini koymak, bize alıştırılan bu hayatın içinde doğal olanını bulmak ve onunla yaşamak… Bütün bu süreci sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

Organik Hayat ; Salatalık tohumlarını toprak ile buluşturmak için Yeni Ayı bekliyorum.

Bir de ara ara sizlerde isterseniz kendi saksınızda yetiştireceğiniz sebzelerden, bunların dikiminden bahsetmeyi düşünüyorum. Mesela salatalık dikeceğim ama yeni ayı bekliyorum çünkü çiftlikten getirdiğim domates fidelerini o gün toprağa dikmek zorundaydım ve Yasemin‘den öğrendiğim üzere gerçekten dolunayda dikince bazıları tutmadı… Onun için yanımda getirdiğim salatalık tohumlarını toprak ile buluşturmak için Yeni Ayı bekliyorum… Bu süreci de önümüzde ki haftalarda sizlerle paylaşacağım.

Kendi hayatımda yaşadıklarımı, deneyimlerimi sizlerle her hafta buradan paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Çünkü kitaplarda yazılanlar yada uzmanların söyledikleri hayatın içinde uygulanırken o kadar da kolay olmuyor. Bazen deneyimlemiş ve bu süreçten geçmiş insanlar bize yeni bir bakış açısı sağlayabiliyorlar. Umarım, sizler de benim deneyimlerimi ve paylaşımlarımı okumaktan mutlu olursunuz. Umarım hayatınızda belki bir şeyleri değiştirmenizde ufak da olsa katkım olur.

Görüşmek üzere.

 

Paylaş

More from Gevher Karacabey
Doğal Sinek İlacı
Bir insan neden sinek için " Doğal Sinek İlacı " ararmış anne...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir