2020 Merkür Gerileme Tarihleri, Merkür Gerilerken Ne Yapmalı, Ne Yapmamalı?

2021 Merkür Gerileme Tarihleri
adsense

2020 merkür gerileme tarihleri ne zaman ?

17 Şubat 2020- 1o Mart 2020 Merkür Retrosu Balık Burcunda
18 Haziran 20120 – 17 Temmuz Merkür Retrosu Yengeç Burcunda
13 Ekim 2020 – 3 Kasım 2020 Merkür Akrep burcunda  geriliyor

 

İletişim ve zeka gezegeni Merkür, aynı zamanda İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegenidir. Merkür gerilemesinin yaşandığı dönemin, burçlara ve burçların bulundukları ev konularına etkisi farklı olur. Yukarıda ilgili gerileme tarihlerine tıklayarak, o döneme ait gerileme etkilerine ulaşabilirsiniz.

Öncelikle şu konuya açıklık getirmek gerekir: Gezegenlerin gerilemesi (Retro durumu), fiziki anlamda geri gittikleri anlamına gelmez. Bu dönemde yalnızca hızları azalır. Ancak bundan gezegenlerin “durdukları” anlamını çıkarmamalıyız. Söz konusu sadece bir yavaşlamadır. Merkür gezegeninin yavaşlamasıyla ortaya çıkan “Retro” yani “Gerileme” döneminde neler yapmalı? Nasıl davranmalı? Karşılaşabileceğimiz olası sorunlar neler olabilir?

2020 Merkür Gerileme Tarihlerinde yazışmalara dikkat!

Bu dönemde teknolojik aletler alınmaması daha uygun olur. Aksi halde alınan elektronik eşyalar bozuk çıkabilir, parçası eksik olabilir, yedek parçası bulunmayabilir. Alışveriş için de doğru zaman değildir Retro dönemleri. Zira birkaç gün sonra indirime girebilir ya da aynı ürünü satın aldıktan sonra başka bir yerde daha uygun fiyata görerek hayıflanabilirsiniz.

 

2020 Merkür Gerileme Tarihlerinde  önemli adımlar atılmamalı, önemli kararlar alınmamalı, yeni plan ve projeler hayata geçirilmemeli.

Retro yaşanan dönemlerde, yazışmalara, faks, mail, mektup, mesaj gibi gönderilere çok dikkat etmek gerekir. Çünkü yanlışlıklar yaşanabilir, gönderimler yanlış adrese yapılabilir. Bu dönemde sözleşmeler, anlaşmalar ve imzalar da gecikebilir. Dikkat eksikliği ve beyin bulanıklığından dolayı problemler yaşanabilir. Beklediğimiz haberler geç gelebilir. Ticaretle uğraşanlar için de durum pek iç açıcı değil. Özellikle yurt dışından gelecek mallar gecikebilir, gümrükte mallar takılabilir. Yine Retro dönemleri web site çalışmalarının başlangıcı için uygun olmayabilir. İnternet sitesi, reklam, tanıtım gibi faaliyetler bu dönemde yapılmamalı.

Merkür Gerilemesi dönemlerinde hayal kırıklıkları daha mümkün.

Yeni bir işe başlıyorsanız düşündüğünüz konumda olamayabilirsiniz. İşe yeni alacağınız personellerde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Umduğunuz verimi elde edemeyebilirsiniz.

 

Kitap basımı ve dağıtılması için de bu dönem uygun olmayabilir. Okurlarıma bir örnek vermek isterim. Danışanlarımdan biri, Merkür retro döneminde kitap basımı yapmak istediğini söylemişti. Uygun olmadığını bildirmeme rağmen yine de bastırdı ve kitap basımında birçok sorunla karşılaştı. Kitap yapraklarında basım hataları oluşmuştu, sayfalar birbirine yapışıktı, renkler ise birbirine karışmıştı. Hal böyle olunca danışanım tüm kitaplarını piyasadan toplatmak zorunda kaldı.

Aylık burç yorumlarını henüz okumadınız mı?

Merkür Retro dönemlerinde dakik olmaya özen gösterin.

 

Yaşamımızdaki aksiliklerden biri de seyahatlerle ilgilidir. Otobüs, uçak, tren hangi aracı kullanıyorsak saatini kaçırma olasılığımız artabilir. Seyahatimiz anlamadığımız bilmediğimiz bir nedenden dolayı iptal olabilir. Bavulumuz anlam veremediğimiz bir şekilde kaybolabilir. Aracınız ile seyahat ediyorsanız yolda kalabilirsiniz, benzininiz bitebilir, yolları karıştırıp yanlış yollara girebilirsiniz.

Astrolojik gündemi daha  yakından takip etmek istiyorsanız hemen tıklayın!

Merkür Gerilemesinin mutluluk getiren yanları da var

 

Merkür’ün geri hareketinin olumsuzlukları kadar mutluluk verici yanları da vardır. Merkür retrosu, dünyevi olmayı bırakıp içsel yolculuğumuza çıktığımız dönemdir. İç dünyamız ile baş başa kalmak için iyi bir fırsattır. Uzun zamandır aradığımız kayıp olan eşyalarımız ummadığımız bir anda ummadığımız bir şekilde karşımıza çıkabilir. Daha önce başlangıç yaptığımız fakat yarım kalan işlerin de tamamlanması için en uygun zaman dilimidir. Başladığımız ve hala bitiremediğimiz makale, kitap vb. olabilir. Onların bitirilmesi için en iyi fırsatı Merkür retrosu sunar.

 

2020 Merkür Gerileme zamanlarında eski aşklar canlanabilir.

 

Eski arkadaşlarınız ile sık sık karşılaşabilirsiniz. Eski aşklarınız gündeme gelebilir. Ummadığınız bir anda eski partneriniz kaşınıza çıkabilir ya da görüşmek/kaldığınız yerden tekrar başlamak isteyebilir.

 

Merkür’ün geri harekette bulunduğu durumda doğanlar ise şanslı! Bu dönemde doğanlar müthiş hesap yapma zekasına sahip olurlar. Bu dönem yeniden geldiğinde o kişilerin dikkat yoğunlukları ve konsantrasyon yetenekleri çok yüksek olur.

 

Merkür’ün gerilediği dönemlerde her zaman kötü sonuçlar vermez. Mesela daha önce satmak ya da kiraya vermek istediğiniz eviniz ile ilgili bu dönemde dönüş yapılabilir ya da daha önce başvuruda bulunduğunuz, satın almak veya kiralamak istediğiniz eve dair bu dönemde olumlu bir cevap alabilirsiniz.

 

2020 Merkür Gerileme Tarihleri ‘nde 

Ne yapmalı?

Bana göre Merkür gerilemesini kolay atlatmanın anahtarı “tekrar” kelimesinde yatar. Tekrar kontrol etmek, tekrar gözden geçirmek, tekrar bakmak, tekrar almak, tekrar başlamak, tekrar gitmek, tekrar düşünmek gibi… Bu dönemlerde attığınız adımları tekrar tekrar gözden geçirmek gerekir.

Paylaş

More from Yasemin Orman
Yıllık Burç Yorumları 2021
adsense Yıllık Burç Yorumları 2021 yılı burçlara neler getirecek? Burcunuzun 2021 yılında...
Read More
Join the Conversation

3 Comments

  1. says: Yıldız

    Peki kendimizle ilgili bir degisiklik basit estetik bir operasyon yaptırabilirmiyiz ? Yoksa duz harekete gecmesini beklemelimiyim ?

    1. Yıldız Hanım Merhaba,

      Estetik operasyonlar, büyük ya da küçük, komplikasyonlar oluşturabileceği için, doğum haritasının tamamına bakılarak tarih belirlenmesi en uygun olanıdır. Ancak basit bir yolla, Merkür gerilemesinin bitmesini beklemeyi tercih etmenizde fayda olacaktır. Çünkü Merkür vücutta aynı zamanda elleri yönetir. Gerileme kısa bir zaman dilimi, aciliyeti yoksa beklemenizi tavsiye ederim.

  2. says: Duygu Tüfekcioğlu

    Bu dönemde 5 yıldır sürüncemede kalan bir mahkeme olayım var. avukatım kazanacağına emin ama ileri bir tarihe mi aldırmalıyız? Hazırlan sonu temmuz ortası büyük ihtimal mahkeme.

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir