Venüs Retrosu 2021 – 2022

Venüs Retrosu 2021 - 2022

Venüs Retrosu 2021 – 2022

Venüs Retrosu 2021, 19 Aralık Pazar günü saat 13:36 itibari ile Oğlak burcunda başladı. 29 Ocak 2022 11:46’ya kadar da devam edecek. Tam 40 gün sürecek.

Nedir Venüs? Adı üzerinde AŞK ♥ tır. Romantizm, moda, sevgi, sanat, feminen konular, kızsal şeyler 🙂 , tatlılar, masajlar, hayatta keyif duygusu ile ilintilediğimiz, ahenk duygusu ile ilintilediğimiz her şeydir. Düşünsenize neredeyse hayatta zevk aldığımız her şeyi Venüs yönetiyor. Hatta parayı ve banka hesabınızda duran dolarları bile.

Venüs, Astrolojik olarak “hayırlı”, her yeri yumuşatan, yatıştıran bir enerji olarak kabul edilir.

Venüs Retrosu / Venüs Gerilemesi Nedir?

Tıpkı Merkür gerilemesi gibi, Venüs gerilemesi de Dünya’dan bakış açımıza göre Venüs gezegeninin geri gidiyormuş gibi gözükmesidir. Aslında ortada gerçek bir geri hareket yoktur, olan biten izafiyettir. Yani illüzyondur.

Astrolojik olarak bir gezegenin geriliyor olması, yönettiği konularda gücünü tam olarak gösterememesi, hatta benzer bir deyimle illüzyonlar yaratmasıdır. Nasıl Merkür iletişim gezegeni ise ve geri hareketinde bir takım iletişim problemleri yaşanıyorsa, Venüs de güzellikler gezegenidir ve güzel konularda birtakım problemler yaşanması muhtemeldir. Nasıl Merkür gerilemesi sırasında etrafınızdaki insanlardan, yanlış kişiye mesaj ya da mail attıklarını duyuyorsanız, Venüs gerilemesinde de aldıkları kıyafetlerden sonra pişman olmayı, yanlış yatırım yaptıklarını duymayı, gereğinden fazla duygusal olmalarını, abartılı ama aslında olmayan duygusal gel-gitler yaşamalarını bekleyebilirsiniz.

“Venüs nedir?” başlığı altında saydığım tüm temalarda sıkıntılar söz konusu olabilir.

Venüs Gerilemesi Sırasında Ne yapmalıyım Ne yapmamalıyım?

Gerileme dönemi değer verdiğimiz, içindeki sevgi barındırdığımız tüm konuları yeniden keşfetme zamanıdır. Venüs gezegenine ait tüm konularda ikinci bir değerlendirme zamanıdır. Kimi seviyorsunuz? Kime değer veriyorsunuz? Kime saygı duyuyorsunuz? Kimi beğeniyorsunuz? Nasıl para kazanabilirsiniz? Gerçekten neye değer veriyorsunuz?

Sevgililik, partnerlik, evlilik ve aşk ilişkilerini gözden geçirebilirsiniz. Eski sevgiliniz veya sevgilileriniz, Venüs Retrosu sırasında geri dönebilirler ve tabi ki siz de eski sevgilinize geri dönebilirsiniz. Eski ilişkileri yeniden alevlendirebilecek potansiyeli olan bir transittir.

Her zaman sorulur, “Venüs Gerilemesinde eski sevgilimle barışsam olur mu?” veya ” Hayırlı olur mu?” diye. Neden olmasın…

Burası zaten tekrar gözden geçirme noktası. Doğal olarak içinizde bitmeyen bir şeyler varsa, yeniden gözden geçirebilirsiniz. İlişkiye resmiyet kazandırmak için bir ay bekleyebilirsiniz. Bu süreci yeniden flört etmek gibi düşünün. Başlamak, adını koymak zorunda değilsiniz.

Güzellikle ilgili, dış görünüşünle ilgili değerlendirmeler yapabilirsiniz. Kaşlarınızı şekillendirmek veya estetik bir operasyon yaptırmak istiyorsanız, doktor, uzman araştırabilirsiniz. Ancak operasyonlardan, özellikle yüze yapılacak operasyonlardan uzak durmalısınız. Hali hazırda rutinde ve devam eden hiç bir operasyon, buraya ait değildir. Zaten sürekli saçınızı aynı renge boyatıyorsanız, boyatmaya devam edeceksiniz tabi ki. Marjinal yeni uygulamalardan kaçınmakta fayda var.

Venüs, kendimizi ve çevremizi nasıl güzelleştirdiğimizden bahseder. Venüs gerilemesi sırasında tarzınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz. İlham alabilir, gerileme sonrasında yapacağınız değişiklikler için yön belirleyebilirsiniz. Ancak bu günlerde cart diye pantolonlarınızı kesmeye başlarsanız pişman olursunuz.

Gelir gider dengenizi inceleyin. Bu süre size kazançlarınızı düzenlemek, belki biriktirme yolları bulmak için zaman tanır. Ancak aynı zamanda gereksiz harcamalar yapmanıza da sebep olacağından, bu süre sarfında gereksiz alışverişlerden kaçınmakta fayda vardır.

 

Banka hesabınızdaki rakamlarınızı gözden geçirmek, yeniden değerlendirmek ve yeniden dengelemek için uygun zamanlardır. Yeniden yapılandırmaktan, yeni bir hisse almaktan, yeni yatırımlar yapmaktan vazgeçin.

Borçlarınızı ödemek, piyasadan borçlarınızı toplamak için uygun zamanlardır. Kredi kullanmak için kesinlikle en yanlış zamanlardır. Yine lüks tüketime yatırım yapmak için en yanlış zamanlardır.

Venüs gerilemesi ilişkilerde daha önce fark edemediğimiz çarpıcı gerçekleri gözler önüne serebilir.

Nişanlanmak, evlenmek, yeni bir ilişkiye başlamak için en tavsiye etmediğimiz zamanlardır. Ancak kötü giden bir ilişkiyi yeniden yapılandırmak veya sonlandırmak için uygun zamanlardır. Venüs gerilemesi ilişkilerde daha önce fark edemediğimiz çarpıcı gerçekleri gözler önüne serebilir.

Özellikle kuyumculuk, güzellik ve moda, makyaj ve saç, çiçekçilik ve dekorasyon sektörlerinde yavaşlamalar söz konusu olacaktır. Bu sektörlerde çalışan ve üreten kimselerin daha fazla fikirsel yatırımlar yapmaları, belki eski işlerini tamamlamaları daha uygun olacaktır.

Venüs, kek, bisküvi, tatlılar ve içinde şekerin bulunduğu her şeyi yönetir. Venüs gerilemesi rafine şeker ile bağınızı kesmek için en uygun zamanlardır.

Özellikle erkekler için sevdiğiniz kadınlarla arkadaşlıklar kurmak ve güçlü özelliklerini takdir etmek, onları anlamaya çalışmak için mükemmel zamanlardır. Beraber olduğunuz kişinin yepyeni özelliklerini keşfedebilirsiniz. Babaların kızları ile yeniden bir araya gelmesi, onlara zaman ayırması için mükemmel zamanlardır. Eksikliği olan ilişkileri onarmak için mükemmel zamanlardır.

Her gerileme, bulunduğu burcun mahiyetine göre farklı etkileri de beraberinde getirir. Venüs Retrosu 2021 – 2022, Oğlak burcunda gerçekleşiyor.

Geçmiş Venüs gerileme tarihlerini hatırlayıp, şimdi bu dönemde neler olabileceği hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz. Venüs 8 yıllık süreçler açar ve kapar. Venüs Retrosu da kendini ortalama 8 yılda bir tamamlar. Her bir Venüs retrosu, 8 yıl önce, 16 yıl önce vb. gerçekleşen Venüs Retrosunun tekrarıdır. Her 8 yılda bir Venüs, haritanızın aynı alanına geri döner. Özellikle Venüs Retrosu 2021 için Venüs’ün yine Oğlak burcunda gerilediği 24 Aralık 2005 – 3 Şubat 2006 ve 21 Aralık 2013 – 31 Ocak 2014 arasındaki Venüs Retrosu dönemlerini dikkate alabilirsiniz. Bu dönemler aslında şu an yüzleşecekleriniz için bir projeksiyon oluşturur. Aşağıda sizin için geçmiş Venüs Gerilemesi tarihlerini paylaştım.

Geçmişteki Venüs Retrosu Tarihleri

13 Mayıs -25 Haziran 2020 (İkizler burcunda)

 3 Eylül-16 Kasım 2018 (Terazi ve Akrep burcunda)

♥ 4 Mart-15 Nisan 2017 (Koç ve Balık burcunda)

 25 Temmuz- 6 Eylül 2015 (Aslan ve Başak burcunda)

♥ 21 Aralık 2013 – 31 Ocak 2014 (Oğlak Burcunda)

 15 Mayıs 2012- 27 Haziran 2012 (İkizler burcunda)

 8 Ekim 2010- 18 Kasım 2010 (Akrep ve Terazi burcunda)

 6 Mart 2009- 19 Nisan 2009 (Koç ve Balık burcunda)

 27 Temmuz 2007- 8 Eylül 2007 (Başak ve Aslan burcunda)

♥ 24 Aralık 2005- 3 Şubat 2006 (Oğlak ve Kova burcunda)

 Nisan-Temmuz 2004 (İkizler burcunda)

 

Oğlak Burcunda Venüs Gerilemesi 2021 – 2021

Güzeller güzeli Venüs, bu yılki gerilemesini Oğlak burcunda gerçekleştiriyor.

Retro veya Gerileme durumlarını sıklıkla “yeniden değerlendirmek” olarak nitelerim. Okulda sınıf tekrarı yapmaya benzetirim. Bir şeyler olmamıştır. O yüzden yeniden değerlendirilmesi gerekir. Güzel olmamıştır, yeri dolmamıştır, iyi öğrenilmemiştir, aslında bitmemiştir. Gerileme döneminde, Merkür olsun, Venüs olsun, Jüpiter olsun, bir şey yeniden oluyorsa, orada eksik bıraktığınız ve yeniden gözden geçirmeniz gereken bir konu vardır. Söz konusu Venüs olunca, içindeki ilgili basamaklar da yukarıda saydığım konulardan çıkar.

Venüs genel anlamda “sevgi” ile ilişkilendirilen, kalpten gelen duygulara hizmet eden bir gezegendir. Venüs Retrosu dönemi, kalbinize geri dönmenize yardımcı olur, yanlış olanı salıvermenizi sağlar ve artık yolunuza hizmet etmeyen, içinde sevgi ve beğeni hissetmediğiniz konuları hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olur. Bunu da bir “deneme” süreci ile yapar. Satın almadan, üstünüze giymenizi sağlamaktır Venüs gerilemesinin mahiyeti. Böylece kalbinizin yeniden doğuşunu deneyimleyebilir, bu pitstop noktasında değer verdiğiniz konuları yeniden değerlendirebilirsiniz.

Venüs’ün ne kadar genel bir tanımlaması olursa olsun, herkesin Venüs’ü başka çalışır. Hepimizin farklı beğenileri, güzellik kavramları, değer verme şekilleri var.

Oğlak burcundaki Venüs, Oğlak niteliklerini bünyesinde barındıracak şekilde sevecek, Oğlak Burcunda Venüs Retrosu 2021 de bu nitelikler üzerinden “yeniden değerlendirme” yapacaktır. Oğlak burcu, Öncü nitelikte, Toprak elementine mensup, Negatif polaritede bir burçtur. “Zaman” kavramı, Oğlak için en önemli kavramdır.

Oğlak burcundaki Venüs, zamanla sever, tecrübesi yüksek olduğu konulara daha fazla değer verir, emeklerinin karşılığını aldığı yerlerde durmaktan hoşlanır. Venüs Oğlak, beğendiği bir şey için zaman harcar, kararlılık gösterir, pratik yapar ve onu alıncaya kadar çabalar! Venüs Koç gibi acelesi yoktur veya Venüs Terazi gibi altın oranı beğenme eğilimi göstermez. Ne istediğini bilir ve bunun için zamana yayılan bir strateji belirler. Bir anda olmasına gerek yoktur. Aksine, zamanla olması daha güzeldir.

Oğlak Burcunda Merkür Retrosu, doğal olarak değerlendirme sürecine, mutlaka ki; zamanında çok emek verdiği konuları sokacaktır. Onların peşinden koşacak, kapı çalarsa astarı kalın birileri tarafından çalınacaktır. Bu retro, gerçek, hakikatli konular için biçilmiş kaftan zamanlardır.

Buraya kadar her şey şahane!

Ancak Merkür Retrosu 2021 haritasına, yani Merkür’ün gerilemeye başladığı anın haritasına bakarsak, Venüs ve Plüton’un kavuşuk olduğunu görüyoruz. Harita yükseleni Koç ve harita yöneticisi konumunda Güney Ay Düğümü ile dolaşan Mars mevcut. Tam o sırada Şiron da yükselen çizgisi ile 12. ev tarafından kavuşuyor. Bu cıbırcanın meali şudur; işler karışık!

Gerileme süreci boyunca Venüs’e Plüton eşlik ediyor olacak.

Oğlak burcundaki Venüs, eğer yanında Plüton dolaşmasaydı en iyi bildiği şeyi yapardı; değer verdiği konularda başarılı olmak üzere yeniden gözden geçirmek, istediğini elde etmek yeniden çabalamak, zamanında sevdiği insanları yeniden gözden geçirmek gibi gibi. Venüs sebat ister. Oğlak bu sebatı verebilecek “en” burçlardan bir tanesi. Ancak Plüton böyle çalışmaz. Plüton, kontrol edemediğimiz, transforme eden, karanlık, yer altı güçlerdir. Elimizde olmayan süreçlerden bahseder. Venüs Oğlak’ın ne kadar emek verdiği, zafere giden yolda her yol mübahtır mantığı Plüton’u hiç ilgilendirmez. Plüton’un içindeki her şey çok derindir. O yüzden de bu derinliği arar. Sizin verdiğiniz emekten çok, egonuz olmasaydı da ulaşmak istediğiniz o “değer” kalıbını ister miydiniz, ona bakar. Olmanız gerekenle değil, olmanız gereken için harcadığınız sebate değil, özünüze bakar. Yani başarılı eski uzun ilişki değil, belki kısa ama gerçek aşk. Belki lüks bir çanta değil, anneannenizden hatıra eski bir çanta.

Yani özetlersem, bu gerilemede değerlendireceğiniz sadece karşı tarafa veya değer verdiğiniz konulara verdiğiniz değeri gözden geçirmek değil, aynı zamanda kendinizin de bu zamana kadarki değer yargılarınızın doğruluğunu, saflığını değerlendirmek. İşte bu yüzden işler karışık!

Plüton Genel Geçer Değer Yargılarını Kırabilir.

Plüton fatal gerçekliği sadece bireyselde göstermeyecektir kanımca. Genel geçer değer yargılarının da bir çoğunu öldürüp yerine yenisini kurma eğilimi gösterebilir.

Tüketim toplumlarının bireyleri olarak, arzularımızın, bağımlılıklarımızın, anlık tatminlerimizin, ilkel duygusal ihtiyaçlarımızın kölesiyiz. Her şey sadece bir tık kadar uzağımızda. Dondurmayı sadece Maraş’ta yiyebilsek, Maraş’ta yiyeceğimiz dondurmanın tadı, birazdan Getir’den söyleyeceğimiz ile aynı olur muydu? İster fazlası ile yemek, ister fazlası ile alışveriş yapmak, isterse her gün ayrı bir bedenle sevişmek olsun, uzun vadede değer vermeyi unutmuş vaziyetteyiz. Bir şeye ilgimiz, sevgimiz, beğenimiz, yani Venüs’ümüz kısa sürüyor! Tensel temas bile bir aplikasyon uzağımızda. Ertesi gün birbirimize selam vermek zorunda bile değiliz.

Plüton’un Venüs ile beraber hareket etmesi, telefonu ilk ayarlarına döndürüp sıfırlamaya benzer. Plüton da genel geçer “değer” yargılarımız üzerinde bu sıfırlamayı yapmaya çalışacaktır. “Görücü usulü evlilik” aplikasyonlarına evrilir miyiz bilemem ama bir kısmını zamanla, bir kısmını bu süreç içinde görüp fark edeceğimiz bir “geleneksel değer” yapılanması olacaktır.

Oğlak burcunda Venüs Retrosu 2021 – 2022

Retro haritasında, Şiron’un 12. evden yükselene kavuştuğunu söylemiştim. Şiron, Astroloji’de Nam-ı diğer Yaralı şifacı Asteroit.

Plüton zaten baş edilmesi zor bir gezegendir. Kelebeğin kozada, larvayken çektiği sürerece, Müslümanlıkta kısmen kabir azabına benzer. Bir de üstüne Şiron gelmiş oldu. Her ikisi de madalyonun arkasındaki yüz ile çalışır. Gerçeğin ne olduğuna bakar. Hedeflerimizle veya korkularımızla ilgilenmezler. Daha iyi bir sonuç için, odak sonuç için çalışırlar ve yöntemleri de çok kolay akmaz. İyileşmek için acı çekmeye benzer. Ancak sonunda nihai şifa vardır. Bu sebeple Oğlak Burcunda Venüs Retrosu 2021, bizi yüzleşmek istemediğimiz bir yaramızla yüzleştirebilir. Değer verdiğimiz ama görmezden geldiğimiz bir konu olabilir. Yeterli hissetmediğimiz için değer vermiyormuş gibi yaptığımız bir konu olabilir… Ancak bilmemiz gereken, bu retronun bir yaraya parmak basacağı ve o konudan nihai şifalanmayı yaşayacağımızdır.

Plüton ve Venüs’ün bu Retrodaki yakınlıkları bize arzularımızın ve duygusal kalıplarımızın esiri olduğumuz yeri gösterecektir. Kalbimizle gerçek temasımız ve gerçek arzularımızı anlamamız Plüton ve Satürn son kez Mart ayında tekrar buluştuğunda vuku bulacaktır.

Venüs gerilmesi dönemi, duygusal olarak savunmasız, endişeli, yürüdüğü yoldan mutsuz, ehemmiyetsiz hissettirebilir. Ancak savunmasızlık, kendimizde yüzleşmek istemediğimiz gerçekleri de ortaya çıkaracaktır. Aslında olmasını istediğimiz Ayşe, Fatma’nın kim olduğunu değil de, gerçek Ayşe, Fatma, Ahmet, Mehmet, Yasemin’in gerçek halini, saf halini görürüz. Benim kendimi kaç paralık adam gördüğüm değil, gerçekten kaç paralık adam olduğum ortaya çıkar.

Kalbimizle gerçek teması kurunca, gerçekten bizi harekete geçirecek motivasyonla ve evrenin saati ile uyumlu hareket ettiğimizde durdurulamaz oluruz. Gerçekleşmesi mümkün olmayan hiç bir şey kalmaz.

“Secret” bilgeliği altında anlatılan şey de budur. Oğlak Burcunda Venüs Retrosu, egosunu köşede bırakabilecekler için sonunda bu vaattedir.

Gerileme en çok hangi burçları etkileyecek?

Venüs Zodyak’ta iki burcun yöneticisidir. Bunlardan birincisi Boğa burcu, diğeri ise Terazi burcudur. Dolayısı ile en başa bu iki burcu koymamız gerekir.

Boğa burcu, duyuları, güzel kokular, sanatı, manzarayı, değerli eşyaları, maddi zenginliği, parayı ve madde dünyada kendimizi şımartmak için kullandığımız tüm varlıkları düzenler. Terazi burcu, evlilik de dahil olmak üzere moda, güzellik, sosyal hayat, politika ve ortaklıkları düzenler.

İkinci sırada Venüs’ün ziyaretinde bulunduğu Oğlak burçları var. Üçüncü sırada pek tabii doğum haritasında herhangi bir gezegeni 11-26 derece arasında Oğlak burcunda olanlar var.

Eğer 84-98 yılları arasında doğduysanız en azından 1 veya 2 jenerasyon gezegeniniz Oğlak burcunda olacaktır. Dolayısı ile bu kuşak da dördüncü sırada.

Bu yazıyı yazmam üç gün sürdü. Yaklaşık 2000 kelime. Buraya kadar okuduysanız, sonucu biliyorsunuz;

ÖPERİM GÖZLERİNİZDEN!

Paylaş

More from Yasemin Orman
Kurt Adam Diyeti
Tatile kısa bir zaman kala , kilo vermek hepimizin aklında var. Astroloji’nin...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir