19 Aralık İkizler Burcunda Dolunay

19 Aralık İkizler Burcunda Dolunay

19 Aralık İkizler Burcunda Dolunay, İkizler burcunun 27. derecesinde saat 07:36’da gerçekleşiyor.

İkizler burcunda Dolunay, dünyada neler olup bittiğini anlamak, bilgi toplamak, topladığı bilgiyi aktarmak ve en önemlisi çenesi düşene kadar konuşmak ihtiyacındadır.

19 Aralık İkizler Burcunda Dolunay haritasında dikkate aldıklarım;

  • İkizler Burcunda Dolunay, 7. evde ve karşısındaki Güneş Yay burcunda 1. evde
  • Dolunay’ın yükseleni Yay Burcu, harita yöneticisi konumundaki Jüpiter Kova burcunda
  • Jüpiter, Dolunay ile olumlu açıda, İkizler’in geleneksel evi olan 3. evde
  • Mars Güney Ay düğümüne yakın seyrediyor
  • Dolunay’ın kendi yöneticisi Merkür ve Şiron kavga ediyor
  • Venüs ve Plüton münasebeti

19 Aralık İkizler Burcunda Dolunay ‘ın Etkileri Nelerdir?

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyerek konuya giriş yapıyorum; oldukça kifayetsiz bir Dolunay! 🙂

Uzun süreden sonra İkizler – Yay aksında, tutulmayan ve çok fatal etkileri olmayan bir Dolunay deneyimleyeceğiz. Yaşadığımız onca gökyüzü olayı ve Covid, ekonomi vb. belimizi büken onca etkilerinde sonra, bir yurdum Dolunay’ı ile karşı karşıyayız. Yine de her zamanki gibi Yase, dili döndüğünce etkileri açıklıyor olacak.

19 Aralık İkizler Burcunda Dolunay’ın en önemli özelliği Kova Burcundaki Jüpiter ile bağı ve bu bağın İkizler’in geleneksel evinden gelmesi. Biliyorsunuz Jüpiter 19 Aralık 2020’den beri Kova burcunda. Bu yerleşim için şahane bir benzetmem var. “Hediyesiz Noel Baba” diyorum Jüpiter’in Kova burcundaki seyrine. Normalde, malumunuz Jüpiter bolluk bereket gezegenidir ve burçlardan geçişleri süresince burçların kendi vaatleri üzerinden hediyeler dağıtır. Ancak söz konusu Kova ve Oğlak olunca, Noel baba gelir ama hediyesi gelmez. Çünkü Satürnyen burçlar “zaman”a sebat ederler ve vaatleri de gecikir. Yani normalde Jüpiter’den bu bir yıl boyunca adalet, eşitlik, özgürlük, müthiş inovasyonlar, beklenmedik sürprizler dağıtmasını bekleriz. Gelen var mı? Yok. Ancak 30 Aralık itibari ile Jüpiter Balık Burcunda olacak! Nefis haber! Etkilerini buraya bıraktım. Ve aslında Jüpiter’in bir yıl boyunca bıraktığı hediyeleri de Jüpiter’in Balık burcunda olacağı süreçte göreceğiz.

Hediyesiz Noel Baba Dolunay’a destek verirse…

Valla belli ki; konuşacak oldukça ciddi meselelerimiz var. Hem kolektifte hem de bireyselde uzun süredir toparlanmış ve yüzleşilmesi gereken mevzular var. Meraklarımız var, kızgınlıklarımız var, sakladıklarımız var, bizden saklananlar var. Bir şekilde kendimizi ve derdimizi anlatma mevzumuz var. Ancak balon şişmiş!

Yöntem basittir; balonun ucunu açar biraz hava bırakırsınız, tekrar üfleyecek cidarınız olur. Veya patlar ve yeni balon alırsınız! Hayat yazarken basit, yaşarken zordur.

Maalesef artık biraz daha üflenecek yer kalmamış. Bizde yer kalmamış ama karşıda da yer yok. Anlatma derdimiz ve anlaşılma derdimiz olduğu kadar, anlamasına ihtiyaç duyulanız da aynı zamanda. Bir kaç kulaklı ve bir kaç ağızlı robota benziyoruz. Yani özetle iletişmek ihtiyacındayız dostlar ama anlanmak ihtiyacı ne olacak?

Bazen bu döngü herkesin hayatında oluşur. Önce biriktirilir. Söylenmeyen her söz balona üflenir. Bir söz daha, bir söz daha… Genelde üflenilenler “söylense de anlaşılmaz nasıl olsa” diye vazgeçilenlerdir. Bazen fırsat olmaz. Bazen karnımız ağrır. Bazen bezeriz konuşmaktan, anlatmaktan. Bazen dil yetmez, gönül yetmez, ruh yetmez. Ama o balon dolar. Bir an gelir; her şeyin söylenmesi gerekir. Ama her şeyin! O an’ın balonun ucunu açıp, havayı boşaltan mı yoksa patlatan bir an mı olduğu ise iletişimin iki ucundakine bağlıdır. Ama şu an, işte o an! Ya alacağız birbirimizin havasını ya da patlatacağız bu balonu artık!

İşin Noel Baba kısmına gelince, balonu patlatır mısınız, havayı alır, yeni üflemelere yer mi bırakırsınız bilinmez ama bu iletişimin nihai ödülü sonradan gelir. Hemen orada, bir rahatlık beklemeyin balon patladı diye. Veya her şey konuşulsa bile, bir “çözdük ferahlığı” anında gelmeyecektir. Noel Baba var, geldi ama hediyesi yok. Hediye seneye 🙂

Polaris Sabit Yıldızı’nın Dolunay’a Etkisi Nedir?

Allem ettiler, kallem ettiler, sora sora bezdirdiler. Sabit yıldızlar… Efenim malumunuz, sabit yıldızlar ekolünden değilim. Bana sorsanız koskoca Jüpiter dururken, ne etsin Polaris. Ancak adettendir yazayım. Dolunay 27 derecede olduğu için, o bölgede 28 derecede duran Polaris Sabit yıldızı ile de kavuşumu var. Bu sabit yıldız Ay ile kavuşunca iç sesini dinleme eğilimini arttırır. Kişi kendi perspektifinden bakmaya başlar. Karşı tarafı aşağıda, yetersiz görme eğilimi gösterebilir. Özellikle bu balonculuk hadisesinde dikkatli olunması gereken bir noktadır. Diğer taraftan “yol gösterici” özelliği vardır. Bu özellik bizim Noel Baba ile birleşince, takdir-i ilahideki hediyelerimizi öngörmeye veya gelecekteki yolumuzu algılamaya yardımcı olur. Gideceğimiz yolu belirlememize, seslenmemiz gereken kişiyi bulmamıza yardımcı olur.

Aynı derecelerde bir de Betelgeuse Sabit Yıldızı var. Bu da zihni çok diri tutar. Patlamayı da patlama yapar hani. Ancak hakkaniyetli bir tarafı da vardır. Eni sonu artık konuşmak lazımdır!

Dert; günlük meseleler değil çünkü. Dert; görmek istediğimiz değer. Belki göremediğimiz, belki görüp unuttuğumuz, belki özlediğimiz, belki geçmişte kalan, belki biriken, zamana yayılan, ihmal edilen… Kendimizi değerli hissetmek istiyoruz ve bunu dile getirme ihtiyacındayız. Dolunay fazı da bu ihtiyacı söylemeyi es geçtiğimiz son damla.

Bilinçaltı eğlenmek istiyor!

Bir parçamız var. Güzel günleri hatırlıyor. Dans ettiğimiz, güldüğümüz, beraber seyahatlere gittiğimiz, belki öpüştüğümüz… O günleri hatırlıyor. Bilinçaltımız aynı eğlenceyi, büyümeyi, mutluluğu ve sanki hayatın hep öyle güzel kalacakmış hissini geri istiyor. Durum böyle olunca dil de artık söylemek, beden de artık ya gitmek ya da kalmak istiyor. Hatta mümkünse tekrar dans etmek!

Aşk, küllerinden doğar mı dostlarım? Yoksa ex’ten next olmaz mı?

Her yerinde dolu dolu değil. Ancak bir parça buralara da işaret var İkizler Dolunayında. Geçmişte astarı kalın ilişkileriniz varsa, özlerseniz, anarsanız, ararsanız şaşırmayın. Tabii özlenirseniz, anılırsanız, aranırsanız da. Özellikle de o “asla aramam, asla aramaz” dediğiniz.

Derdinizi iyi anlatın. Dert anlamaya da gönüllü olun, budur tavsiyem. El de olsa, insandır karşıdaki de siz gibi. Kalp taşır, ruh taşır, acı taşır, hüzün taşır, ego taşır…

Kolektiften ne beklersin Yase, derseniz; bomba bir haber bekliyorum. Birinin kendi sırrını ifşa etmesini. Yanlışlıkla veya bilinçli. Kuponum buraya.

ve pek tabi ki; öperim gözlerinizden!

 

*Hala instagramdan takip etmeyenler kullanıcı adım @yorman.

Paylaş

More from Yasemin Orman
Koç Burcunda Dolunay’ın Burçlara Etkileri
Koç Burcunda Dolunay’ın Burçlara Etkileri
Read More
Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Mine

    Ya sen nasıl birşeysin ya. Beni bir yerden gördüğünü düşünürken şimdide içimimi gördünde ‘takdiri ilahideki hediyemi hissettiğimi bildin”.
    Nefesim kesildi orayı okurken.
    Bu sefer biraz samimi bir dille yazdım hoş görünü umuyorum. İyiki varsın. Yolun bahtın ap aydınlık kocaman güzelliklerle dolsun. ❤❤❤🙏🙏🙏

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir