Oğlak Burcunda Yeni Ay 2021 – 13 Ocak

Oğlak Burcunda Dolunay 2021

13 Ocak  günü sabah saat 08:00’da Oğlak Burcunda Yeni Ay 2021 gerçekleşiyor.

Olay mühim. Yeni bir yılın ilk Yeni Ayı.Yani isteklerimizi, hayallerimizi, amaçlarımızı ayarlamak için, üstelik bunların istikrarlı büyüme planlarını da yapabilmek için nefis bir zaman! Bir de işin içinde Plüton var! Yakar kül eder mi, patlatır çatlatır mı, sallar yıkar mı… Bu Plüton, yerin altındakini üstüne getirir!

Oğlak Burcunda Yeni Ay, duygusal olarak bir hedefe sahip olmak, sahip olduğu hedefe acı, engel gözetmeksizin adım adım ilerlemek, sadece kendine değil, hedef koyduğu konuya da yeterli olmak ister. Öyle sakin bir hedef belirlemez; otorite olmak, hedef koyduğu konunun “en” i olmak ister.

Duygu demişken; bu kadar güçlü bir rüzgâr eserken, sağlıklı duygular ortaya çıkmaz. Doğanın kendisi gibi içine kapanır insan. Yeni Ay’da duygular (AY) da ruhsal mantık(GÜNEŞ) da aynı yerdedir. Söz konusu Oğlak burcu olunca ise olaylara ve hayatın gelişmelerine duygusal tepkilerin bastırılması olarak gözlenir. Buz gibi bir kayaya dönüşürüz. Bu gidişatın ilerisinde doğal bir yalnızlık ihtiyacı doğar. Fazla güç kötü duyguları ve istekleri de beraberinde getirebilir. Bunu kendiniz için bireysel olarak değerlendirebilir veya tüm toplum düzeyinde düşünebilirsiniz. Hava durumu için bile düşünebilirsiniz. Ya büyük bir soğuk gelecek ya kar yağacaktır ki; yalnızlık ve sessizlik sağlansın.

Oğlak Burcunda Yeni Ay 2021

  • Plüton, Ay, Güneş, Oğlak burcunda kavuşumda. Bu sebeple Plüton Yeni Ay haritasında çok önemli bir oyuncu.
  • Oğlak Burcunda Yeni Ay haritasının yükseleni Oğlak. Bu da Tutulmayı güçlendirir.
  • Jüpiter Merkür Kavuşumda (Astrolojik Hıdırellez sayılır) haritanın 2. evinde (para=çokomel)
  • Harita yöneticisi konumundaki Satürn Kova burcunda ve 1. evde
  • Kavuşum halindeki Mars- Uranüs Boğa burcunda 4. evde

Oğlak güçtür. Oğlak Burcunda Yeni Ay ‘ın haritasında Güneş, Ay ve Plüton, bir arada güçlü bir Oğlak Stelyumu oluşturuyorlar. Bu, çok daha büyük bir güçtür. Güç peşine düşme dürtüsüdür. Mantığı da ruhu da güce satmaktır. Bu kadar abartı güç insanoğluna fazladır. Sonuçta insan kendi benliğini kaybedebilir. Ruhunu şeytana satabilir. Kendi yolunu kaybettiği için başkalarının yolunu saptırmaya çalışabilir. Otoritesinin alanını genişletmek için her türlü manipülasyonu yapabilir. Tabi ki bunların tamamı betimlemeyi güçlendirecek mecaz sanatıdır. Anlaşılması gereken; bu süreçte insan içinde bulması gereken saygı ve onayı dışarıda bulmaya çalışır. Özellikle başarıda, zirve kendisi için nerede ise orada bulmaya çalışır. Kalbinin isteklerine kulağını tıkar, ait olmadığı bir toplumsal rolün ve sorumlulukların kurbanı olmayı tercih eder. Gereğinden fazla yüklü insan devrilir, ölür. Mecazdan da olsa insan ölür.

Olaylar haritanın birinci evinde döndüğü için “Ben çok güçlüyüm, bana hiç bir şey olmaz!” der insan. Hal bu ki; bilir içten içe kalbinin güvene, sırtının yaslanacak bir ağaca, zamanın bir eşe-dosta ihtiyacı olduğunu. Peki gerçekten güçlü müsünüz? Ya da kendinize yüklendiğiniz kadar, acıdığınız kadar güçsüz mü?

Bunu gözümüze sokarak gösterebilir Yeni Ay. Kimsiniz, ne konuda güçlüsünüz, öz yetenekleriniz neler…Gösterir ama nasıl gösterirse bir Oğlak Yeni Ayı öyle. Yani ZAMANLA

Kendi ederimizin yeteri kadar kaynak sağlayıp sağlamadığını sorgulayabiliriz. “Çalışıyorum, çabalıyorum ama bu kadar için mi?” diye sorabiliriz. Her zaman sorarız elbet ya da zaman zaman. Ama bu sefer çok derin soracağız, çok sık soracağız. İstediğimiz kadar kaynağa, paraya ve ihtimale sahip olamamak her zamankinden daha fazla rahatsız edecek bizi. Eğer ederimizi kazanamıyorsak da çok zihn-i sinir, şahane çözümler bulacağız.

Oğlak Burcunda Yeni Ayın Etkileri Nelerdir?

Kabul edelim; Oğlak negatif polaritede bir burçtur. Oğlakla gelen güldürmez, düşündürür. Güldürürse bile öğreterek güldürür. Kara mizahtır Oğlak’ın yaptığı.

Hayatta her zaman ne ekersek onu biçemeyiz. Keşke biçsek. Ama şans vardır, mevsim vardır, dolandırılma vardır. Zaman eski zaman değil. Her zaman, ne kadar ekmek o kadar köfte değil artık. Ekmek kadar kıyma alamıyoruz çünkü. Demem o ki, adaletin kantarı kırık ve hayatımızda çok fazla değişken var artık. Ancak Oğlak bu kadar baskınken; ne ekersek onu biçeriz. Ne kadar ekmek o kadar köfte olur. Bu sert rüzgarlarda çalışanın kazancı bol olur. Bu sert rüzgarlarda sevenin kalbi geniş olur. Kuru ağaçmış gibi gözüken, baharda meyve veren ağaç olur. Yeteneğimizi, zamanımızı, gücümüzü nereye kanalize edersek orası parlar. Sadece parlamakla kalmaz, sonunda mutlaka bir ürün verir. Aldığımız ders de cabası, belki yoğurt üstü kaymağı olur.

Zamanlama, zamanın yönetimi çok önemli. Saat tik tak attıkça ömürden bir nefes alıp götürür. Vakit gerçekten nakittir bu iki hafta boyunca.

Görmezden geliriz bazen; hayat sınırları ile güzeldir. Bir şeyin aşırısı daima zarar verir. Esnemek güzeldir. Esnemeyen kırılır bu gerçek. Fakat çizgisizce, sınırsızca yaşamak bir kapıdan diğerine geçmek, amaçsızca dolanmak gibidir. Sınırlar, çizgiler, temeller ve bir yol, bir hedef yoksa, yürümenin de faydası yoktur. Ne koyulursa koyulsun önümüze keyif vermez.

Sorumluluklar insanı büyütür geliştirir. Kaçmak, ertelemek sorumlulukları değiştirmez. Bilakis dert olur başına insanın sorumluluklar. Yerine getirilenler ise güç katar insana. “Yapabiliyorum” duygusunu pekiştirir.

Özetle; her şey gerçekliği ile kalsa hayat geçmez evet! Hayal kurmak, istemek, olabileceğine inanmak gibisi yok. Hayaller bir avuç çamur parçası ise; Oğlak Burcunda Yeni Ay bu bir avuç çamur parçasından bir vazo yapmaktır. Bunun için de ellerin kirlenmesi, parmakların çalışması ve zihnin odaklanması gerekir.

Koşun size bir sır vereceğim!

Venüs- Uranüs etkileşimleri var gökyüzünde. Çok hoştur aslında. Sürpriz aşk falan gibidir bir yerde. Sizin seçemediğinizi, beceremediğinizi, cesaret edemediğinizi Uranüs, yıldırım etkisi ile sokar hayatınıza. Kaza yaparsınız. İleride evleceğiniz o adamın arabasına çarparsınız mesela. Mecaz da değil, gerçekten böyledir bu etki.

Oğlak burcunda Venüs, aşka ciddiyet getirir. Bir yandan bu kadar yalnızlık estiren bu sert rüzgarlar içinde bu iki haftalık süreçte, uzun süredir yalnız olan, daha doğrusu hedefi ve gerçekten istediği, hayal ettiği insan uğruna uzun süredir yalnız olan, herkesin ciddi bir ilişki ihtimali vardır. Hem de çok ciddi bir ihtimali vardır.

Bir de eski aşklar var. Hani şu sümen altı edilen. Bir sebepten halı altına süpürülen. Yeniden başlamasından korktuğunuz ama sandıkta saklamaktan da vazgeçmediğiniz. Ex’ten next olmaz derler. Kusura bakmayın ama bu süreçte olan next o kadar güzel olur ki. Sorun şu; sizde o kadar “yürek” var mı?

Benden bu kadar. Fakat söylemedi, bilemediciler için felaket tellallığımı da bırakıyorum. Deprem olur! Yanardağ patlar! Yeraltı yer üstüne gelir. Kazalar olur. Olur. Bunu bilmek için de müneccim olmaya gerek yoktur. Plüton mecaz ve gerçek yer altı faaliyetlerini yönetir. Mecazı mafyöz işler. Gerçeği volkanik patlamalar, madenler, depremler, büyük liderler, diktatörler falan filan. Üç kuruş Astroloji okuyan herkes de bunu söyleyebilir.

Çok öptüm hepinizi.

2021 Yıllık Burç Yorumlarını da buraya bıraktım.

Paylaş

Tags from the story
, ,
More from Yasemin Orman
Günlük Burç Yorumları 7 Mayıs 2020
Günlük Burç Yorumları 7 Mayıs 2020 / Günün Enerjisi : Ay Akrep...
Read More
Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Ceren

    İnşallah yengeç ile oğlak2021de evlenirler.,..¡!!!?
    AMİN…!!! (yengeç Burcu yum da)…❤️❤️💓💓💞💞🌹🌹😍🥰🥰😍🤩🤲🤲🤲

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir