Venüs Retrosu 2020

2018 Venüs Gerilmesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Venüs gerilemesi 4 Mart Cumartesi günü itibari ile Balık burcunda başladı. Koç burcunda gerilemeye devam ediyor. Merkür gerilemesine artık herkes alıştı. Ancak konu başka gezegenlerin gerilemesi olunca, herkeste bir şaşkınlık başlıyor.

 

Nedir Venüs? Adı üzerinde AŞK ♥ tır. Romantizm, moda, sevgi, sanat, feminen konular, kızsal şeyler 🙂 , tatlılar, masajlar, hayatta keyif duygusu ile ilintilediğimiz, ahenk duygusu ile ilintilediğimiz her şeydir. Düşünsenize neredeyse hayatta zevk aldığımız her şeyi Venüs yönetiyor. Hatta parayı ve banka hesabınızda duran dolarları bile. 😉 Ve şaka bir yana bu süper pozitif gezegen 16 Nisan’a kadar Retro harekette olacak.

 

Venüs Gerilemesi Nedir?

Tıpkı Merkür gerilemesi gibi, Venüs gerilemesi de Dünya’dan bakış açımıza göre Venüs gezegeninin geri gidiyormuş gibi gözükmesidir. Aslında ortada gerçek bir geri hareket yoktur, olan biten izafiyettir. Yani illüzyondur.

 

Astrolojik olarak bir gezegenin geriliyor olması, yönettiği konularda gücünü tam olarak gösterememesi, hatta benzer bir deyimle illüzyonlar yaratmasıdır. Nasıl Merkür iletişim gezegeni ise ve geri hareketinde bir takım iletişim problemleri yaşanıyorsa, Venüs de güzellikler gezegenidir ve güzel konularda birtakım problemler yaşanması muhtemeldir. Nasıl Merkür gerilemesi sırasında etrafınızdaki insanlardan, yanlış kişiye mesaj ya da mail attıklarını duyuyorsanız, Venüs gerilemesinde de aldıkları kıyafetlerden sonra pişman olmayı, yanlış yatırım yaptıklarını duymayı, gereğinden fazla duygusal olmalarını, abartılı ama aslında olmayan duygusal gel-gitler yaşamalarını bekleyebilirsiniz.

 

Gerileme en çok hangi burçları etkileyecek?

 

Venüs Zodyakta iki burcun yöneticisidir. Bunlardan birincisi Boğa burcu, diğeri ise Terazi burcudur. Dolayısı ile en başa bu iki burcu koymamız gerekir. Ayrıca doğum haritalarınızdaki Venüs’ün içinde bulunduğu burç da çok önemlidir.

 

Boğa burcu, duyuları, güzel kokular, sanatı, manzarayı, değerli eşyaları, maddi zenginliği, parayı ve madde dünyada kendimizi şımartmak için kullandığımız tüm varlıkları düzenler.

Terazi burcu, evlilik de dahil olmak üzere moda, güzellik, sosyal hayat, politika ve ortaklıkları düzenler.

 

Venüs Gerilemesi sırasında ne yapmalıyım ne yapmamalıyım?

Gerileme dönemi değer verdiğimiz, içindeki sevgi barındırdığımız tüm konuları yeniden keşfetme zamanıdır. Yukarıda saydığım konularda ikinci bir değerlendirme zamanıdır. Kimi seviyorsunuz? Kime değer veriyorsunuz? Kime saygı duyuyorsunuz? Kimi beğeniyorsunuz?

Nasıl para kazanabilirsiniz?

Sevgililik, partnerlik, evlilik ve aşk ilişkilerini gözden geçirebilirsiniz. Eski sevgiliniz veya sevgilileriniz, Venüs gerilemesi sırasında geri dönebilirler ve tabi ki siz de eski sevgilinize geri dönebilirsiniz.

Neden olmasın…

Venüs gerilemesi dönemi estetik operasyonlar için uygun değildir.

Güzellikle ilgili, dış görünüşünle ilgili değerlendirmeler yapabilirsiniz. Kaşlarınızı şekillendirmek veya estetik bir operasyon yaptırmak istiyorsanız, doktor, uzman araştırabilirsiniz. Ancak operasyonlar, özellikle yüze yapılacak operasyonlardan uzak durmalısınız.

Venüs, kendimizi ve çevremizi nasıl güzelleştirdiğimizden bahseder. Venüs gerilemesi sırasında tarzınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz. İlham alabilir, gerileme sonrasında yapacağınız değişiklikler için yön belirleyebilirsiniz. Ancak bu günlerde cart diye pantolonlarınızı kesmeye başlarsanız pişman olursunuz.

Gelir gider dengenizi inceleyin. Bu süre size kazançlarınızı düzenlemek, belki biriktirme yolları bulmak için zaman tanır. Ancak aynı zamanda gereksiz harcamalar yapmanıza da sebep olacağından, bu süre sarfında gereksiz alışverişlerden kaçınmakta fayda vardır.

 

Banka hesabınızdaki rakamlarınızı gözden geçirmek, yeniden değerlendirmek ve yeniden dengelemek için uygun zamanlardır. Yeniden yapılandırmaktan, yeni bir hisse almaktan, yeni yatırımlar yapmaktan vazgeçin.

 

Borçlarınızı ödemek, piyasadan borçlarınızı toplamak için uygun zamanlardır. Kredi kullanmak için kesinlikle en yanlış zamanlardır. Yine lüks tüketime yatırım yapmak için en yanlış zamanlardır.

Venüs gerilemesi ilişkilerde daha önce fark edemediğimiz çarpıcı gerçekleri gözler önüne serebilir.

 

Nişanlanmak, evlenmek, yeni bir ilişkiye başlamak için en tavsiye etmediğimiz zamanlardır. Ancak kötü giden bir ilişkiyi yeniden yapılandırmak veya sonlandırmak için uygun zamanlardır. Venüs gerilemesi ilişkilerde daha önce fark edemediğimiz çarpıcı gerçekleri gözler önüne serebilir.

İlişkileri yeniden yapılandırabilir, artık içinde bulunmak istemediğiniz ilişkileri sonlandırabilirsiniz.

 

Özellikle kuyumculuk, güzellik ve moda, makyaj ve saç, çiçekçilik ve dekorasyon sektörlerinde yavaşlamalar söz konusu olacaktır. Bu sektörlerde çalışan ve üreten kimselerin daha fazla fikirsel yatırımlar yapmaları, belki eski işlerini tamamlamaları daha uygun olacaktır.

 

Venüs, kek, bisküvi, tatlılar ve içinde şekerin bulunduğu her şeyi yönetir. Venüs gerilemesi rafine şeker ile bağınızı kesmek için en uygun zamanlardır.

 

Özellikle erkekler için sevdiğiniz kadınlarla arkadaşlıklar kurmak ve güçlü özelliklerini takdir etmek, onları anlamaya çalışmak için mükemmel zamanlardır. Beraber olduğunuz kişinin yepyeni özelliklerini keşfedebilirsiniz. Babaların kızları ile yeniden bir araya gelmesi, onlara zaman ayırması için mükemmel zamanlardır. Eksikliği olan ilişkileri onarmak için mükemmel zamanlardır.

 

Venüs Koç burcunda geriliyor, bu ne demek?

 

Gerileme Balık burcunda başladı, Koç burcunda devam edecek ve Balık burcuna tekrar dönecektir. Bu da gerilmeyi ilgilendiren konularda daha iddaalı ve dürtüsel davranabileceğimize işaret ediyor.

 

Girişimcilik ile alakalı planlarımızı gözden geçirebiliriz. Fizibilite raporlarımızı hazırlayıp, ileri harekete geçildiğinde adımlarımızı hızlı ve emin bir şekilde atabiliriz.

 

Venüs, 2017’de ne zaman geriye gidiyor?

♣ 30 Ocak’ta Venüs Balık burcunun 26. Derecesinde gölge dönemine girdi.

♣ 4 Mart’ta Venüs Koç burcunun 13. Derecesinde geri hareketine başladı.

♣ 15 Nisan’da Venüs Balık burcunun 26. Derecesinde ileri hareketine geçecek.

♣ 20 Mayıs 2017 tarihine kadar gölgede kalacaktır.

 

Venüs gerilemesi sırasında yaşadığınız olayları not almak yararlı olacaktır. Bir sonraki gerilemede başınıza neler gelebileceğini böylece az çok kestirmiş olursunuz.

Ayrıca geçmiş Venüs gerileme tarihlerini hatırlayıp bu dönemde neler olabileceği hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Geçmişteki Venüs Gerileme Tarihleri

15 Mayıs 2012- 27 Haziran 2012

8 Ekim 2010- 18 Kasım 2010

6 Mart 2009- 19 Nisan 2009

27 Temmuz 2007- 8 Eylül 2007

24 Aralık 2005- 3 Şubat 2006

Nisan-Temmuz 2004

Eylül- Aralık 2002

Mart-Mayıs 2001

Paylaş

Tags from the story
, ,
More from Yasemin Orman
Balık Burcunda Dolunay 2018
Uzun süredir ardı ardına devam eden gerileme sezonu yavaş yavaş sona eriyor...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir