Başak Burcunda Dolunay – 27 Şubat 2021

Başak Burcunda Dolunay 2021

Başak Burcunda Dolunay 2021 Ne Zaman?

Başak Burcunda Dolunay 27 Şubat Cumartesi günü TR- İstanbul saati ile 11:17’de, Başak Burcunun 8. derecesinde gerçekleşiyor.

Başak Burcunda Dolunay 2021

  • 27 Şubat 2021 Cumartesi 11:17’de gerçekleşiyor.
  • Dolunay haritasının yükseleni İkizler.
  • Yükselen Yöneticisi Merkür Kova Burcunda Jüpiter kavuşumlu, Satürn kavuşumlu. Çok mantık annecim!
  • Balık’a henüz yerleşmiş Venüs, Güneş’ e yanaşık.
  • Plüton ve Mars, Ay ve Uranüs muhabbette.
  • Güneş Balık Burcunda / Ay Başak Burcunda (4-1o. ev aksı)

Başak Burcunda Dolunay 2021, hasadın içindeki çürükleri ayırmak, işleyen bir mekanizmadaki aksaklıkları düzeltmek, işe yaramayanı ayırma ihtiyacındadır. Ortada faydalı ve üretken bir durum yoksa onu sonlandırmak ve daha iyisini geliştirmek ister.

Başak burcundaki ay refleks olarak endişeli ve sinirlidir. Eleştireldir. Başak varsa, ortada mantık vardır. Zihin enerjisini yöneten Merkür kendisinden sorumludur. Bu sebeple aslında kendisindeki enerji ve sinir yersiz değildir. Mükemmeli ister, mükemmele giden yolda karşısına çıkabilecek her engel de onu öfkelendirir.

Başak Burcunda Dolunay’ın Etkileri Nelerdir?

Bir çok Astroloji okuyucusunun pratikçe bilebileceği gibi, Başak Burcunda Dolunay, Güneş Balık burcundayken ve Ay Başak burcundayken gerçekleşir. Başak Burcu, Zodyak’ın süper bok bulucu radarıdır. Yukarıda nezaketle, hasadın içindeki çürükleri ayırmak, işleyen bir mekanizmadaki aksaklıkları düzeltmek gibi bıdı bıdı yaptım ama artık aramızda hanım-bey kalmadı, içli dışlı olduk biz sizinle 🙂 Başak için hasat burcu derler. Hasat toplandı ve evet, şahane şekilde sonbahar-kışa hazırlanıyoruz demektir Başak. Ancak bir Allah’ın kulu da hasat ne demek diye sormuyor. Hasat, çürük çarığı asıl üründen ayırmak demek. Başak demek, karşıdan gelen adamın ilk ayağının topal olduğunu görmek demektir. Başak demek sunumu açtığı anda “burada noktalama hatası var” demektir. Başak demek Xiaomi’i Apple’a karşı işe yararlılık ilkesinden azimle savunmak demektir. Konuya bu gözle bakın. İki güzel laf söyleyince cici Astrologlar, yağlarınız eriyor hemen.

Herkesin haritasında Başak’ın yönetiminde bir yer mutlaka vardır. Başak, aşk evini yöneten bir insan, ilişkilerinde önce hataları görür, bulur. Kariyer evini yöneten kişiler genelde iş yerinde bize nefes aldırmayanlardır. Aile evini yöneten haritalarda kişi her şeye herkese yetecek diye derbeder olur mesela. Hepimizin bir hayat temasında mutlaka var Başak.

-Yasemin, ben haritamda neresi Başak bilmiyorum ki?

-Tatlım, çok basit! 3 haftadır en çok ne gözüne batıyor. Neyi değiştirmek istiyorsun, tü kaka oldu bu diyorsun? O evi yönetiyormuş 🙂

Ama her hikayenin iki yüzü vardır dostlar!

Balık… Ahhh Balık burcu. Burası beni heeep zorluyor. İşte bu da Başak’ın zıttı olan, bir türlü derleyip toplayamadığımız yer. İçinde kurt olduğunu bile bile dayanamayıp yediğimiz elma. Israrla taktığımız pembe gözlük. Bile isteye cehaletimiz. Ajandayı yırttığımız yer burası. Bir gün uzayda diğer gün cehennemin dibinde yaşadığımız yer. Her şeyin ihtimalinin olduğu ama bizim olmadığına ısrarla inandığımız, kendimize en çok acıdığımız yer. Kendimizi en “yetersiz” gördüğümüz yer.

İşte dostlarım; yine harika anlattım!

Şu an; “to do list” yapmaktan hoşlandığınız yer ile her türden fantezininin tadını çıkardığınız yer arasında bir köprü anı! Ya dengeyi siz kuracaksınız ya da ilahi sistem sizin yerinize!

Siz durumu çözerseniz; işler daha kontrolünüzde olur. Neden? Jüpiter- Merkür- Satürn dengesinden ödül alırsınız.

Durumu ilahi sisteme bırakırsanız, sonu cetvelle dayaktan sonra ağlayarak eve gitmek olur. Neden? Jüpiter- Merkür- Satürn dengesinden ceza alırsınız. Çünkü derse ödev yapmadan geldiniz.

Daha da özetlemem gerekirse; hayalini kurduğunuz, sınırların ötesinde kalmak istediğiniz, içten içe yanıp tutuştuğunuz ama “o” nun için yetersiz olduğunu düşündüğünüz bir alan, tema, kişi, yer, zaman, konum, pozisyon var. Bu alana adım atabilmek için, hayatınızda nelerin gereksiz, işe yaramaz, sadeleşmesi gerektiğini, neyin hayatınızdan çıkması, nelerin çöpe gitmesi gerektiğini 3 haftadır usul usul fısıldıyor aklınız size. Evet, yanlış okumadınız; aklınız sizi pembe gözlüklerinizle baktığınız yere, o gözlükler olmadan da bakabilmeniz, ulaşabilmeniz için konuşuyor size. Rahatsız ediyor sizi belki.  Üç haftadır “o kurdu oradan temizlersen, o elmayı rahatlıkla yiyebilirsin” diyor. Siz hala “Allah’ım tek bir elma beğendim ve onda da kurt var!” diye ağlamaya devam edecek misiniz, ondan haber verin…

Kalbinizle ne istediğinize ve aklınızla bu isteğinize nasıl ulaşabileceğinize bakma zamanı!

Bence nefis zaman!

Pek çok zaman ikisinden biri ağır basar hayatımızda. Bu ikisini de eşit kullanabileceğimiz şahane bir dönem.

Başak Burcunda Dolunay- yani Buzlu Ay!

Eski çiftçi takvimine göre bu dönemin Dolunayı, Buzlu Ay olarak nitelendiriliyor. Ekinlerin üstü kırağımsı buzla örtülü oluyor çünkü bu dönemde. (küresel ısınmadan önce :)) Ortam hızla hedefe ulaşmaya da kayıp düşmeye de müsait! (Plüton ve Mars, Ay ve Uranüs muhabbette, demiştim!)

Plan önemli!

Bu plan içinse “Başak Burcunda Yeni Ay 2020 – 17 Eylül 2020 ” dönemine bakmak çoook önemli olacaktır. Şu 6 ayda neler yaptınız bu konularda. Hemen yazının linkini buraya bırakıyorum. Sakın üşenme git oku. Ben bile okudum! O kadar kafam netleşti ki; iki temayı yan yana koyunca. O tarihte başlayan ve bu zaman gelince neden beni yıprattığını anladığım konularla kristal berraklığına ulaştım kendi adıma. (Bu arada kolektif öngörülerde ne kadar haklı çıktığımı da gördüm. Pesss ! ;)) Bundan sonrasında konuya çalışırsam kesin sonu güzel olur. Yetersiz hissettiğim yere odaklanırsam çok pis döver hayat beni. Ama fark etmez! Anlamamız gereken; doğum haritalarımızda bir Vaad varsa o olacak. Biz o elmayı yiyeceğiz ama kurtlu ama kurtsuz!

Burada önemli olan önümüzde bir altı aylık zaman dilimi olduğu bilmek ve kendimizi eleştirirken nazik, hayal kurarken aşağıdaki gibi olmamamız.

Dolunay’a etkisi olan Uranüs’ün sarsıcı olabilecek ani bir değişim yaratma eğiliminde olduğunu belirtmek gerekir. Uranüs’ün özgürleştirme arzusunu artık bize hizmet etmeyen konularda farkındalık olarak kullanmak, ancak Başak’ın rotasında kalmak daha uygun olacaktır. Yani bir böcek için tüm hasatı çöp etmeye, şimşekler çakmaya gerek yok. Şimşekleri içimizde çaktırıp, yağmuru planlı yağdırmalıyız.

Dolunayın Burçlara Etkileri

Her Yeni Ay ve Dolunay’da olduğu gibi her burç haritasının meşrebince Başak Burcunda Dolunay 2021 ‘den etkilenecek.

Ancak en çok tabi ki; Başak, İkizler, Balık ve Kova burçları, Kişisel gezegenleri ( Ay, Merkür, Venüs, Mars ) Başak burcunda olanlar etkilenecekler!

Son olarak;

Ben bu Dolunay’ı çok sevdim. Mart ayı da gökyüzü rahat. Kim olmak, ne olmak, nerede olmak istiyorsanız, siz gemiyi hazır edin, ben söz veriyorum bu rüzgar sizi istediğiniz yere götürecektir.

Bu sefer olacak 😉

Öperim gözlerinizden!

Paylaş

Tags from the story
, , ,
More from Yasemin Orman
Haftalık Burç Yorumları (22-28 Ağustos)
22- 28 Ağustos Haftası oldukça kritik bir hafta olacak. 2016 yılının en...
Read More
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir