Güneş Balık Burcuna İlerliyor Etkileri Nasıl Olacak?

Güneş Balık Burcuna İlerliyor

Güneş Balık Burcuna Ne Zaman İlerliyor : 19 Şubat 2020 7:57 itibari ile Güneş Balık Burcunda olacak.

Balık burcu geçişi geleneksel olarak 20 Şubat – 20 Mart tarihleri arasındadır. Ancak geçiş dönemleri yıllara, saatlere bağlı değişkenlerdir. Ephemerisi esas almak gerekir.

Astroloji’de Güneş burcu aslında “Burcun ne?” sorusunun cevabıdır. Yani eğer bu sorunun cevabı sizin için Balık burcu ise, Güneşiniz Balık’ta demektir. Güneş Balık Burcuna İlerliyor ise Balık burçlarının doğum günlerini kutlamaya başlayacağız demektir.

Güneş; “ben” demektir. Bilinçli ben, bilinçsiz ben. Farketmez. Ben, ben, ben! Öz demektir. Güneş sistemi, Güneş’in üzerine kuruludur ve aslında Güneş’in burç değiştirmesi, orkestra şefinin başka bir parçaya geçiyor olması demektir. Diğer tüm gezegenler bundan etkilenecektir. Evrenin ritmi bundan etkilenecektir.

Güneşin Balık burcuna girdiği zaman kış mevsiminin bahara geçmek üzere hazırlandığı, yılın en ön göremediğimiz, bir üşüyüp bir terlediğimiz zamanlardır. İşte bu karışıklık, tam da Balık’ın işidir.

Mart Ayı Burç Yorumları yayında. Okumak için tıklayın!

Güneş Balık Burcunda, Güneşin Balık Burcuna İlerlemesinin Etkileri

Orkestra Şefi artık Balık burcu olduğuna göre, evren müziğini onun zevkine göre seçecek demektir.

Güneşin Balık burcuna geçiş anının haritasına baktığımda, Neptün 1. evde, Retro Merkür ile kavuşumda. Jüpiter Oğlak burcunda 11. evde ve Plütona doğru yaklaşmakta. Balık sezonunu yorumlamanın anahtarı, ana yönetici Neptün’dür. Bir yerde Neptün varsa,  o bölümde bir karışıklık, sis, bulanıklık beklemeliyiz demektir. Balık sezonunda orkestra şefi Neptün’se benlik, ego evindeyse, o zaman 19 Mart’a kadar benliğimizi, egomuzu, kendimize olan güvenizimi, kendimizle olan bağlantımızı bulandırmaya dair rüzgarlar esecektir. Hele ki o Neptün, gerilemekte olan Merkür ile kavuşarak bu şarkıyı başlatıyorsa, alacağımız haberler, geri dönecek insanlar, iptal olan konular ve bazı talihsizlikler, aksamalar vasıtası ile kendimizle yüzleşmenin, ama bu yüzleşmede karışmanın tam zamanıdır.

—–Balık Burcunda Merkür Gerilmesi’nin Etkileri için buraya tıklayın.

Hayal kurma işi Neptün’ün işidir. Dolayısıyla Merkür Gerilemesi ile gelen bir Neptün’ün işi; kendimizle ilgili kurduğumuz geçmiş hayallerimizin, artık vazgeçtiklerimizin bile gerçekleşebilmesi demektir!

Geçiş haritasında dikkate aldıklarım;

  • Yükselenin Kova burcu, dolayısı ile harita yöneticisinin Uranüs olması.
  • Uranüs’ün, Merkür’ün evi olan 3. evde olması ve 11. evdeki Mars ile pozitif diyalogda olması
  • Stelyum söz konusu olmasa da, 11. evde (Kova burcunun evi) ciddi bir yoğunlaşmanın söz konusu olması

Ana tema “ben” olsa da ; 1. ev,  kimlik oluşturma sürecimizin ilk basamağı ve hayat döngüsünün başlangıcıdır. Belli bir döngünün yeniden başlayacağını söyleyebilirim. Projeksiyon almak üzere en yakın Balık Retrosuna bakarsak geçen sene 5-28 Mart sürecindeki kendimizle ilgili bir konuyu yeniden değerlendirip, noktalayıp, yeni bir döngüye başlayabiliriz.

Güneş’in 1. evde olması, genel olarak hayatı karşılama tarzımız, dışarıdan görünen kişiliğimiz, haysiyetimiz, yaşam bilincimiz, kendimizi ifade edişimiz, mizacımız, kendimizi ortaya koyma gücümüz konularının önem kazanacağı, fakat bu önemi kazanırken filtremizin retro-merkür ve Neptün olması sebebi ile bulanacağımızın göstergesidir. Hem kendimizi başkalarının gözünden anlamak isteyeceğiz, hem de belli ki; Merkür’ün gerileme hali sebebi ile bu gözlemlerimizde fazlaca yanılacağız.

Haklısınız, dış görünüşümüz her zaman önemlidir. Fakat unutmamak gerekir ki; insanlar kıyafetiyle karşılanır, ilmiyle ağırlanır, ahlakıyla uğurlanır (Mevlana). Süreç tam da böyle işleyecek. Kendimizi başkalarının “iyi” leri, “olması gerekenleri” üzerinden değerlendireceğiz belki. Belki olmadığımız bir benlik çizeceğiz bu dönemde. Amiyane tabirle, belki gönül kazanmak, belki affedilmek için numara yapacağız biraz. Ancak -miş gibi yapmak, -miş gibi hayal etmek, -miş gibi konuşmak yetersiz kalacak. Eninde sonunda gerçeklerle yaşayacak ve yaptıklarımızla değerlendirilirip, düşen maskemiz ile yüzleşeceğiz.

Astrolojik gündem hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

Bu dönemde en iyi tavsiye; olduğunuz gibi olun! Yalan söylemeyin, başkasına benzemeye çalışmayın. Başkaları size bir şeyler söyleyebilir, sizi görüntünüz ile tartabilir, hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak başkalarının ne yaptığı ve size nasıl davrandığı, sizin kim olduğunuzu değiştirmez. Kek için hangi kabı seçerseniz seçin, tadı hamurunda gizlidir. Hamurumuz ne ise oyuz. Bırakın, kendi kabımızı da kendimiz belirleyelim.

Dönem hayalleri gerçekleştirmek için evrenin bizi desteklediği, ancak yalan yanlış yorumlarla dış dünyanın uğultusunu da sıklıkla kulağımıza fısıldadığı bir dönem. Kulak tıkamamızdan ziyade, evrenin gerçek sınırları ile, kendi içimizdeki sınırsızlıkları ortak paydada buluşturmalıyız.

Özetle;

Hayal kurun ama hayalde kalmayın.

Gönül alın ama yalan vaatte bulunmayın.

Eleştirileri duyun ama omurganızdan vazgeçmeyin.

İçine girmeniz bir kap varsa deneyin ama zorunda kalmayın. Size uygun bir kap bulun.

Arkadaşlıklar, çevre önemlidir. Sınırlarımızı belirler. Bizi gümlemekten kurtarır. Ama bizi, biz yapmaz!

Ve biz çok tatlıyız. Ben olmak, sen olmak çok güzel çok harika bir şey!

Fotoğraflarımız süper çıkmış. Yine de çerçeve her zaman fotoğrafı daha güzel gösterir.

Sınırların gerekliliğini unutmamak gerekir!

Balık burcuna dair daha detaylı bilgiler için sayfamızı ziyaret edin  !

Paylaş

Tags from the story
, ,
More from Yasemin Orman
Günlük Burç Yorumları 20 Nisan 2020
Günlük Burç Yorumları 20 Nisan 2020 / Günün Enerjisi : Ay Balık...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir