Yay Burcunda Dolunay – 17 Haziran 2019

Yay Burcunda Dolunay

Yay Burcunda Dolunay

17 Haziran Pazartesi günü, yani bugün 11:31’de  Yay Burcunda Dolunay gerçekleşti.

 

Dolunay fazları enerjisel olarak önemli zamanlardır. Önümüzdeki on beş gün boyunca Dolunay’ın etkileri altında kalacağız.

 

Dolunay fazı depolama zamanının son safhasıdır.

 

Dolunay zamanlarında duygusal iniş çıkışlar ve depresyona eğilim artar. Canlılardaki gerginlik fazlalaştığı için, tartışan insanları, kavga eden hayvanları, trafik kazalarını daha sık görürüz. Doğum oranları ve kaza riski artar. Bunlar tamamen doğaldır. Çünkü Dolunay zamanı, depolama zamanının son safhasıdır. Biriken her şey, son damladadır. Bu aşamadan sonra, o taşan enerjiyi boşaltmak gerekir. Ancak Yay Dolunay’ı doğası gereği bu taşmayı bile pozitif halde yapmaya, gidene bile iyi tarafından bakmaya meğillidir.

 

Tıpkı fiziksel süreçte olduğu gibi, tıpkı duygusal süreçte olduğu gibi, madde dünyada da Dolunay sürecinde, tamamlanmamış her ne varsa, tamamlayıp bitirmek, gitmesi gereken yere göndermek gerekir.

Dolunay zamanı evde biriken çöpleri temizleyip, çöp tenekesini boşaltmaya benzer. Hayata dair bu temada ne kadar konunuz varsa, bu dönemde ilgilenebilirsiniz. Özellikle bu Dolunay’da bunu çok daha rahat, kendi rızanız ile yapabilirsiniz.

 

Yay Burcunda Dolunay, olan bitene en iyimser taraftan bakmak, umudunu kaybetmemek, büyümek, gelişmek, öğrenmek, daha fazlasını merak etmek, inanmak, seyahat etmek ve tüm bu deneyimlerini bir başkasına aktarmak ister.

 

Her içimizi umut doldurmak, her hayal etmek istediğimizde, hayat gerçekleri “şırrak” diye vuracak suratımıza.

Hepimiz biraz Yaylaşacağımız için, bu aralar fazla iyimser bakmak, biraz Polyannacılık oynamak isteyeceğiz.  Yay Burcunda Dolunay haritasının yöneticisine partnerlik eden Neptün, bir yandan bu iyimserliğe göz kırparken, diğer yandan Satürn ile ilişkisi  buna izin vermeyecek. Her içimizi umut doldurmak, her hayal etmek istediğimizde hayat gerçekleri “şırrak” diye vuracak suratımıza. Özellikle de 2019 yılının başından beri tüm Ay fazlarında konuştuğumuz, benim sık sık yazılarda bahsettiğim gönül meselelerinde. Bu yıl aşk-meşk işleri ile epey sarsılmış olabiliriz hepimiz.

 

Ay Yay burcunda her konuda genişleme, büyüme eğilimi gösterir. Kendinizi istediğiniz konularda geliştirmek için mükemmel zamanlardır. Spor yapanlar, kas kazanmak isteyenler, kurslara gidecekler, akademik eğitim alanlar, medya işlerinde çalışanlar, vücut geliştirmek isteyenler için mükemmel zamanlardır. Ancak yemeğe düşkün olanların, ağzını tutmakta zorlananların işi zor. Fiziksel genişleme de bir büyümedir ve kilo almak istemiyorsanız önümüzdeki iki hafta yediklerinize daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Diyet yapmak isterseniz küçülme dönemindeki zamanı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine çok konuşan bir insansanız, kırdığınız potların sayısı çoğalabilir. Demek ki bu dönemde elimize, dilimize dikkat edeceğiz.

 

Yay Burcunda Dolunay ve çevresindeki süreçte iş ilanları ve işe alımlar dikkat çekici ölçüde artacaktır.

 

Linkeden gibi sosyal ağlar ve bazı kariyer sitelerinden düzenli iş arayanlar bunu hemen fark edeceklerdir. Burada önemli olan iş görüşmelerinde kendi değerimizi abartmamak olmalıdır. Gereğinden fazla heyecanlı, kendimizi öven, inançlarımızı abartılı bir şekilde dile getiren, belki sahip olduğumuz yetenekleri olduğundan fazla anlatan bir tutum sergileme eğiliminde olabiliriz. Ancak hiç de zamanı değil! Birkaç paragraf önce de belirttiğim gibi Yay Burcunda Dolunay ‘ a eşlik eden Satürn, siz saklamaya çalışsanız da bir yerlerden gerçekleri bulup ortaya çıkaracaktır. Söylediklerinizin doğru olmadığının iş başvurusu yaptığınız yerde bilinmesini istemezsiniz değil mi? Olduğunuz gibi olun, yeterli olduğunuz kadarından bahsedin. Merak etmeyin; bu dönemde çok fazla fırsat yakalayacaksınız.

 

Yay Burcunda Dolunay ‘ın diğer bir teması da çocuksu enerjimizi açığa çıkarabilecek tüm heyecanlar üzerine… 

 

Hayatımızda değer verdiğimiz ne kadar romantik ilişki, flört, bizi mutlu ettiğini düşündüğümüz ne kadar konu varsa, sınırlarını çizmek, tekrar gözden geçirmek istiyoruz. “Ben ona değer veriyorum da o bana ne kadar değer veriyor?” sorgusu Dolunay’ın ilk günlerinde bizi oldukça yorabilir. Bi-nevi kategorizasyon süreci. Bu en sevdiğim kolye ama boynumu acıtıyor. O zaman belki de artık miadı dolmuştur. Hı?

 

Belli ki bu dönem hepimizin belli arada kalmışlıkları var. Belki iş, belki aşk belki arkadaş, belki de sağlığımız konusunda. Havaya baksanıza! O bile Yaza geçip geçmek istemediğine karar veremedi. İşte bu dönem; duygularımızdan daha çok gereğinin ne olduğu ile ilgilendiğimiz bir dönem. Haziran ayında olduğumuza göre Dolunay’dan itibaren kesin koşulda yaz gelecektir. Bizim arada kalmışlıklarımıza gelince mesaj açık; yalan olanı, görüntü olup ses olmayanı, yalan söyleyeni, taklit olanı, orijinal olmayanı geleceğine taşıma!

Hala anlayamadım mesajı diyenlere de aşağıdaki parçayı gönderiyorum.

Kimi yükseklerden uçuyor, kimi kimi yükseklerden
Kimi gerçeklerden kaçıyor, kimi kimi gerçeklerden
Kimine bir haller oluyor, kimi hep bir şeylere takıyor
Kim kimi densiz kimi denli…

Kiminin öfkesi yangın, kiminin tövbesi
Kiminin gözleri baygın, kiminin sözleri
Kimi hep muzır işlere bayılır,
Kimi her gün bunalım takılır
Kimi telsiz kimi telli

Aynı nakarat, hep aynı aynı
Yarısı bayat, hep aynı aynı
Yarısı hayat, o nakarat
Aynı nakarat, yine anlat anlat…

Tantana var iş yok, Gürültü var ses yok
Sureti var aşk yok, Görüntü var renk yok
Yarısı hayat, o nakarat
Aynı nakarat, yine anlat anlat…
Tantana var iş yok…

 

Masalsı, yapmacık, sınırları olmayan aşklar içinse durum pek hoş değil. Takke düşüp kel görünecek, sonrası sizin seçiminiz.

 

Dolunay haritasındaki diğer dikkat çekici unsur maskülen ve feminen üzerine. Kadın erkek demiyorum çünkü altında çok daha fazlası var. Belki Kadınsınız ama evin maskülenisiniz, kimbilir?

 

Feminenin sabitlenme, kendini olduğu doğasında hissetme arzusu, kendisi için emek verildiğini görme arzusu artarken, maskülenin doğadaki seyahati son buluyor. Tüm maskülen karakterler kendilerine bir ev arıyorlar. Tamamlanma arzusu, yeniden doğurma, evini yuvasını kurma arzusu içindeler. Avlanma süreci sona eriyor.

 

Aldattıysanız üzgünüm. Çok pişman olacaksınız. Aldandıysanız yine üzgünüm; hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Her iki durumda da sır giz kalmayacak!

 

Masalsı, yapmacık, sınırları olmayan aşklar içinse durum pek hoş değil. Takke düşüp kel görünecek, sonrası sizin seçiminiz.

 

Yakmak, yıkmak, düzen değiştirmek, tek tek inşa ettiğiniz bazı konuları elinizin tersi ile değiştirmek bir seçim belki. Belki yüzlerce kere denediniz ve çözüm bulamadınız. Bir türlü tutmuyor bu oyun. Hevesle başladınız, hazırlandınız ama olmadı. Son vermek, vazgeçmek, pes etmek de bir seçim. Sahnenin yıldızını değiştirmek bir seçim. Yeterince parlatamadı belki de sizi? Onca emekten sonra, bu yolu sizle yürüyen oyuncuları değiştirmek yerine, sahneyi değiştirmeye ne dersiniz? Bu da bir seçim.

 

Yılın en güzel Dolunay’larından biri.

Güzel Dolunay olur mu. Olur işte… Mesele mutlak uyumluluk ve idare etme durumunda Polyanna olmayı mı seçeceksiniz, yoksa gerçeğe göz kırpıp, yara bere alacak olsanız da çözüme mi gideceksiniz. Yılı yarıladık. Yılın ilk yarısına dikkatlice bakıp neyi eksik neyi fazla yaptığınıza, hatalarınıza ve doğrularınıza bakabilirsiniz. Hayatınızın dengesinin bozuk olduğu temalarını dengelemeye çalışabilirsiniz. Kim adaletin kantarını bozduysa, kimin kesesinde ağırlık fazla ise biraz rahatlatmak lazım. Size yüklenildiyse affetmek, siz başkalarına yüklendiyseniz gidip biraz yardım etmek gerekiyor. Haksızlık yaptığımız kişilerden özür dilememiz gerekiyor. Dostluklarımız, yol arkadaşlarımız, hayat arkadaşlarımız, yarışa birlikte hazırlandıklarımız önem kazanıyor. Onları yarı yolda bırakmamak gerekiyor. Karanlığa bıraktığımıza yeni bir şans vermek gerekiyor.

“Veren el alan elden büyüktür” derdi babam. Ona da babası ya da dedesi söylermiş. Hazır Satürn sahnedeyken, büyüklere kulak vermek gerekiyor. Yaşı sizden fazla olanların öğretilerine kulak vermeyi ihmal etmeyin. Özellikle de bu Dolunay çevresinde.

 

Bu arada facebook yaseminorman.com sayfasını takip ederseniz, yayınlarımdan kolaylıkla haberiniz olur. Aşağıdaki paylaş butonuna basarsanız benim, bu Dolunay’ın gereği olarak daha çok duyulmamı sağlayabilirsiniz. Katkınız büyük olur.

Bir de kendi halinde ufacık bir Youtube kanalım var. Ona da katılabilirsiniz. Bana motivasyon olur. 

Görüşmek üzere.

 

Paylaş

More from Yasemin Orman
30 Kasım İkizler Burcunda Ay Tutulması 2020
30 Kasım 2020 saat 12:42’de İkizler Burcunda Ay Tutulması gerçekleşecek. İkizler Burcundaki Ay,...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir