Kova Burcunda Dolunay – 3 Ağustos 2020

Kova Burcunda Dolunay 2020

Kova Burcunda Dolunay 2020 Ne Zaman? Kova Burcunda Dolunay,  3 Ağustos 2020 Pazartesi günü İstanbul saati ile 18:59’da gerçekleşti.

Kova Burcunda Dolunay 2020

  • Dolunay haritasının yükseleni Oğlak Burcu
  • Yükselen Yöneticisi Satürn, 2020 yılı ahiretlikleri Plüton ve Jüpiterle yükselene kavuşum.
  • Kova Burcundaki Ay 1. evde. Yönetici Satürn 1, diğer yönetici Uranüs T Kare 4. evde.
  • Güneş Aslan Burcunda ve 7. evde

Uzun süredir yazılara eklemediğim minik bir girizgah var. Kısaca bu yazıya eklemek istedim. Neden? Dolunay haritası öyle dedi ondan. Başka bir mertebeye geçtim evet. Haritalarla konuşan kadın 🙂

Dolunay fazı; Güneş ve Ay’ın karşı karşıya kaldığı fazdır. Bu sebeple Ay gökyüzünde tabak gibi ap-aydınlıktır. Bu 28 günlük bir tamamlanma sürecinin son noktasıdır. Ay’ı kocaman bir bardak gibi düşünürsek; bardak dolmuş, tamamlanmış, artık yeni bir süreç için, işe yaramayanların boşaltılması, bardağın belki tamamen belki yarı yarıya dökülmesi gerekmektedir.

İşin seyirlik kısmı kadar manevi ve fiziksel kısmı da benzer şekildedir. Dolunay’ların bazı konuların patlama noktası, bardağın boşaltılma noktasıdır. Bu sebeple çoğu kuluçka hastalık Dolunay zamanında patlak verir mesela… Bu sebeple Dolunay ve çevresindeki bir-iki gün hastane acilleri hep daha doludur mesela… Artık savaş son noktaya gelmiş, mikrobun ortadan kaldırması gerekmektedir. Yine duygusal anlamda taşmalar yaşadığımız, ” yeter” dediğimiz, gergin hissettiğimiz zamanlar, Dolunay zamanlarıdır.

Girizgah bitti.

Başrol ile başlamak gerekirse; Kova burcundaki Ay’ın duygusal ihtiyacı; “YOKTUR!”. Çünkü ortada duygu yoktur. Kova burcu, burçlar kuşağının dâhisi olarak geçer. Doğum sırasında haritada gölge bir etki olmadığı sürece çok zeki insanlardır. Ortada yüksek bir bilinç vardır. Sadece var olan olaylar değil, ileri olasılıkları hesaplayabilme özellikleri vardır. Bu seviyede zekada, pek duygu kalmaz. Ay dediğimiz şey ise baştan aşağı duygudur. Duygu olması gereken yerde akıl, zeka zararlı bir durumdur. Duygu olması gereken yerde duygu yoktur. Var olan sevgi- duygu bireysel değil, evrenseldir.

Güneş Aslan ise Kova’nın tam tersidir. Eğer Kova kafa, akıl, zeka ise; Aslan kalptir, aşktır, dürtüdür, duygudur. Kova’nın aklı olmadığı noktadaki Aslan’ın kalbi; pervasız ve amaçsız, Aslan’ın kalbi olmadan Kova’nın aklı ise tehlikelidir. Bu açıklama bence tek başına bile Kova Burcunda Dolunay’ın özetidir. 

Özetidir ama yetersiz bir özetidir. Neden?

Çünkü evrensel seven, akılla seven bir arkadaş, haritanın 1. evinde. Yani sadece “BEN” dediğimiz bir yerinde. E ne oldu, herkesi sevecektik hani?

Haydaaaaaaaa!

Kova Burcunda Dolunay hangi enerjileri taşıyor?

Dolunay 1-7. ev hattında. Çok zor bana anlatması ama deneyeceğim. Neden zor ? Ben Kova burcuyum yahuuu!

“BEN”i düşünen duygusal tarafın, akıllı olmaya karar verdiği, “BİR” olma çabasındaki olayı “Acaba sadece tutku, takıntı, dürtü mü?” diye sorguladığı bir Dolunay bu.

“Bir ve biz olmaya çalışırken, sadece oncul olmaya mı başladım acaba?” 

Hayatın göğsümüzde oturduğu bir dönemden geçiyoruz. O kadar Yengeçleştirdi ki yıl bizi. Oğlak stelyumlu bir seneydi. Satürn Plüton Kavuşumu ile başladı. Jüpiter Plüton Kavuşumu ile devam etti. Daha üçlünün buluşmasını deneyimleyeceğiz. Allah allaaaah! Tutulmalar, seriler vsler!

Oğlak sınadıkça, korkuttukça, köşelerimizi çizdikçe, karşıtı Yengeç’le evlerimize kapanarak, içimize dönerek, kendimizi korumaya çalışarak, konfor alanımızda, kendi kayamızın altında kalmaya çalıştık. Hala göğsümüzde bir fil gibi oturuyor gökyüzünün sert açıları ama böyle bile, nefes almayı öğrendik.

Zoru bir kere başaran, bir sonraki basamağa razı olur. Zirveye giden yoldayız ama bacaklar da ağrımaya başladı. Burası tam orası. Pes edip aşağı inme veya kan ter içinde devam etme noktası. Ancak zirve demişken, bir de şu soru gelmeye başladı artık akıllara; “hala aynı dağa mı tırmanmak istiyorum?”

Özellikle de parmağın ucunu gösterdiği yerde, uzun süreli ilişkiler, evlilikler ve ortaklıklar var!

Dolunayın Burçlara Etkileri

Açıklayamam sandığım yerde bence mis gibi açıkladım ya!

Bir sürü kişisiniz okuyan ve adım gibi biliyorum; şu noktaya kadar okuduğunuzda “hııı” diyecek.

Evet! Anlayın artık! Aşırı biriken duygularınızın, aklınızla imtihanı, özellikle 2020 ile bastıran, “bu adamla/ bu kadınla daha ne kadar devam edebilirim?” duygusunun taşma noktası burası. Şimdi elimizde cillop gibi Kova aklı ile, üstelik de insani bir boyuttan sadece kendini kayırmadan, kendimize bakma şansımız var. Neden onu istediğimizi veya istemediğimizi, neyin bizim kendi öz değerlerimize, ama bencilce değil, sencilce değil, gerçek insani değerlerimize zarar verdiğini görme şansımız var!

Ortalama 8,5 yıldır, aşk için, ortaklık için, ikiden bir olma için verdiğimiz tüm mücadelelerin çıktısı, özet datası, e tabii ki tortusu, ağırlığı var.

Bakmak lazım. Yazmak lazım. Üşenmeden, artısına eksisine. Kalbe de akla da sormak lazım. Yar kadar can’ı da düşünmek lazım. Can’ı düşünürken de Kova gibi davranmak, kendimize bile evrensel bakmak lazım.

İhtiyaçların karşılanmadığı noktada, insan insanlıktan çıkar. Karnınız günlerce aç kalırsa, yemeyeceğim dediğiniz şeyleri bile yersiniz. Günlerce üşürseniz, bulduğunuz kalın üst temiz mi diye bakmazsınız. Prensipler, doğrular, sınırlar, çizgiler, ihtiyaçların karşılanmadığı yerde illüzyondan öteye gidemez. Sevgi de en az yemek kadar barınma kadar büyük bir ihtiyaçtır. Sevdiği kadar sevilmediği yerde insan açtır, üşüyordur, uyuyamıyordur.

Sevildiğini anlamanın yolu herkese göre değişir. Kimi sözle, kimi malla mülkle, kimi dokunma ile, kimi hissetme ile anlar ama herkes bir şekilde o diğerinin kalbinin tahtında olmak ister. Tahtta hissetmeyen insanın gönyesi de, tahttan kayan poposu gibi kayar.

Başka sözüm yok Hakim Bey! 😉

Dolunayın Kova Burcuna ve Diğer Burçlara Etkisi

Bugün bir arkadaşım hatırlattı. 8:8 Aslan Kapısındayız. Bu ayrı bir hikaye ama evrenin kapıları açık demek istiyorum. “L” demeden masada leblebi bulacak zamanlardayız.

Uzun olsun, kısa olsun ilişkiniz fark etmez. Yalnız olun fark etmez. Şu anda, kendi evrensel mutluluğunuz için, elmanın diğer yarısının kim veya nasıl biri olacağına karar vereceğiz zamanlardasınız.

Dönüp ortalama 8-10 yıllık ilişkilerinize, ortaklıklarınıza, partnerlerinize bakın.

Dağa tırmanmaya devam mı? İstediğiniz dağ o dağ mı? Bir sonraki yolculuk nereye?

Nerede üşümez, nerede acıkmaz, nerede aramayı bırakırsınız?

Yol mu gitmek istediğiniz, birlikte yolda olmak mı?

“Biz” olmak için karşı taraftan beklentilerim ne?

Ve en önemlisi biz olmak için “Ben” den vermem gerekenler ne?

Dolunaydan en çok hangi burçlar etkilenir?

E tabi ki başrollerimiz Kova, Aslan, Oğlak yan kadro Yengeç, Boğa en çok etkilenecek burçlar.

Ancak söz konusu Kova burcu olunca, her burç etkilenecek demektir. Bu arkadaş dünyaya kolektif için gelmiştir.

Aslında bu Dolunay, kolektifte de doğru olmayan ilişkileri, ortaklıkları bitirmeye sebep olacaktır. Ülkeler arasındaki anlaşmalar, bir takım birlikler, büyük şirket ortaklıkları da buna dahil. Buraya itina ile Avrupa Birliği ve büyük şirket ortaklıkları ile ilgili gündemlerin söz konusu olacağı öngörümü de bırakmış olayım.

Son olarak; Oğlak demek “zaman” demektir. İlişkinizin süresi ne kadar eski ise o kadar fazla etkilenirsiniz bu Dolunay’dan. Ancak en çok düşünmeye “zaman” ayırması gereken de sizlersiniz demektir.

 

Öperim gözlerinizden!

Paylaş

Tags from the story
, , ,
More from Yasemin Orman
Boğa Burcu 2022 Yıllık Burç Yorumu
Boğa Burcu 2022 Yıllık Burç Yorumu 2022 yılında Boğa Burçlarını Neler Bekliyor?...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir