Satürn Retrosu 2021

Satürn Retrosu 2020 , 11 Mayıs 2020 İstanbul saati ile 7:09’da Kova burcunda başladı. Satürn Gerilemesi 29 Eylül’de Oğlak burcunda son bulacak. Kısa bir zaman değil!

Satürn! Neredeyse Astroloji dünyasının ortak korkularından biridir. Çünkü ilk öğretilen onun malefik olduğudur. Malefik, tam olarak “uğursuz” demek. Benimse iki gözümün çiçeği.

Bence geldiğim noktada iki konuya çok hakimim. Biri Satürn, ikincisi Akrep burcu. Astroloji’de de dallaşma vardır, uzmanlaşma vardır. Vedikçi olursun, Karmacı olursun, Batıcı olursun falan. Ben yeni bir tür yarattım kendime sanırım. Satürncüyüm ben. =)

Satürn Gezegeni Astrolojik Olarak Nedir?

Satürn Astroloji’de genel anlamda aldığımız dersler, otorite figürleri, büyük sistemler, yönetim, hedefe ulaşmak, zaman, sebat etmek, olgunluk, ölçülü olmakla ilgilidir.

Satürncü biri olarak bana sorarsanız;

Satürn = Zaman (Geçmiş zaman, gelecek zaman ve şu an!)

Satürn = Sınırları olan, Somut ve “Konsantre”

Satürn = Sorumluluklar, Çalışmak ve Ödevler

“Konsantre” içecek nedir 🙂 İşte öyle. Onun için ben de size konsantre bilgiler vereyim. Satürn demek ” ne ekersen onu biçersin canım” demek. Satürn demek ” dün yediğin hurmalar, bugün seni tırmalar” demek.

Bak nefis! Çaktın köfteyi hemen.

__ hıııı. O zaman karmaaaaa!

Evet cnm karmaaaaa , da(!) burada.

Bu arkadaş “büyük öğretmen”dir ve evet aslında korkman gereken kişidir. İstersen mütevazi bir şekilde önünde eğilir selam verir, işlerini yapar yoluna devam edersin, istersen verirsin savaşını babalar gibi ama sonunda diz çöker veda edersin. El elden, Satürn her bir şeyden üstündür. Jenerasyon gezegenleri (Uranüs, Neptün, Plüton) çok daha fatal etkiler yaratabilir ama anlamlanmaları da jenerasyonlar alır. Satürn, daha pat-küt-çat!

__E Yase, çok da güzele benzemiyor bu gezegen. Neden seviyorsun ki?

Arkadaşlar, benim kafa buna yatkın. Hesap netse kafam rahat benim. Ben emek veriyorsam, o ürün o topraktan çıkmalı. Jüpitermiş…. Yerim öyle balı. Adaletse, asıl adalet budur. Sen çal çırp, kandır, dolandır, yalanlar söyle, Neptün’ün balı, Jüpiter’in şansı derken yürü git. Olmaz öyle saçma şey! Kırdın kalbimi madem sen benim, hayat da seninkini kıracak. Nefistir nefis. Uğursuzmuş, sensin uğursuz!

İnsanoğlu anasını ağlatsın Evren’in, dünyanın, kolektifin, tüm doğanın, kendinden başka hiç bir canlıya yaşama önceliği tanımasın, sonra Coronavirus. Kusura bakmayacağız. Ben iyiyim, ben adaletliyim, ben çevreciyim, hayvanseverim. Yetmiyor demek ki. Senden daha fazla insan kötü demek ki. Çakacak Satürn büyük bir tokat ağzımıza belliydi. Yazmıştım burada, ondan biliyorum.

Şimdi bana kızacaklar olacak. İnsanlar öldü virüsten, bu nasıl konuşma diye duyar kasanlar olacak. Canlarım ciğerlerim, baştan söyleyeyim. En yakın arkadaşım ve ailesi bu süreci geçirdi. Çok yakın bir aile dostumuzu kaybettik. Hala acısı içimde taze. Yani Corona’ya duyar kasacaksak en iyisini kasarım. Fakat gerçeklerle, yani “Somut” olanla yüzleşmek lazım artık.

Satürn Gezegeni bir burçta ortalama 2,5 yıl geçirir. Satürn şu an Kova burcunda ama tam anlamı ile Kova serüveni başlamadı. Uzun süredir Oğlak burcunda. Satürn’ün Oğlak burcu serüveni, insanlığa belli sınırları aşmaması gerektiğini, eğer bu sınırları aşarlarsa, evrenin de mutlaka bir tokatı olacağını hatırlattı bence. Bir sonraki aşama Satürn’ün Kova burcunda olacağı dönem. O daha akıl almaz bir dönem olacaktır. Satürn Kova’da konsantre olarak bence “Özgürlük ve Özgünlük Mücadelesi” demektir.

Neyse, o başka yazının konusu… Biz Kovalı- Oğlaklı Satürn Retrosu 2020 ‘ye bakalım.

Satürn Retrosu 2020 Ne Zaman?

Satürn Retrosu 2020 11 Mayıs’ta Kova burcunda başladı. 2 Temmuz’a kadar Kova burcunda gerilemede. Bu tarihten, 2 Temmuz’dan 29 Eylül’e kadar Oğlak burcunda gerilemeye devam edecek. (bence önemli gerileme aralığı budur!)

— Ek bilgi; 17 Aralık itibari ile Satürn, Kova burcuna geçecek ve Satürn Kova transiti başlayacak. Ben ondan sonraki 2,5 senelik dönemi çok merak ediyorum.

Satürn Retrosu ve Karma

 

Satürn Gerilemesi, ortalama yılda bir 4,5 ay kadar gerçekleşir. “__ hıııı. O zaman karmaaaaa!” kısmına gelirsek, Satürn Retrosu karmanın tillahıdır. Neden? Sınırlar kalkınca zamandan, geçmiş de, gelecek de “şimdi” olur. Sen bunu sindir, ben devam edeyim.

Geçmişte yaptıkların şimdinin sofrasında, şimdi, bu aralıkta yapacakların geleceğin sofrasında olacak.

“Bana tavsiye ver” dersen Satürn Retrosunda, eşşek gibi çalış, derim. Günlük Burç Yorumlarını salladım kaç günlerdir ben, korkudan Satürn Retrosu yazıyorum, sen düşün.

Korkunç mudur ki bu Satürn? Korku değil tedbir, rahatlık değil teslimiyet diyelim. 🙂

Satürn Gerilemesi, sorun çıkarır. Çıkarmaz diyemem. Satürn transitinin doğum haritanızdan geçtiği bölgede bir sınırlama, kısıtlama, endişe ve korku yaşayabilirsiniz. Genel anlamda hepimizin yaşayacağı bağımlılıklarımız ve kariyerimizle ilgili olan görev ve sorumluluklarımızı içeren belirli sorunlar olacaktır.

Nasıl anlatsam, yine hap yapsam diye düşünüyorum. Satürn Gerilemesi bütünleme sınavıdır!

Ekstra sorumluluk almaya hazır olduğumuzdan emin olmak için evrenin bize testidir. Her sınavı unutursun da, bütünlemeyi unutmazsın.

Nefis çalışıyorsun farz edelim ortalama 2 senedir. Affedersin ama kanadı artık gözlerin, beynin, ellerin çalışmaktan. O zaman sen gör bak ne nefis bir şekilde değişecek kariyerin. Veya başka bir örnek vereyim. Yalnızsın 2 senedir. Talibin olmadığı için değil (burası önemli), kendi sınırlarını belirlediğin, ne istediğini bildiğin için. Sen de yaşadın! Hadi iyisin! O gerçek adam/kadın gelir bu dönemde.

Satürn Gerilemesi bir çok emek veren, çalışan, sebat eden insanın hayatında mucizevi nitelikte olabilir. Bir sonraki aşamaya hazırsanız, bir sonraki aşamaya geçme dönemidir bu. Level atlatır. Geçmiş zamandaki odaklanma, motivasyon ve üretkenlik, başarı ve tanınmaya yol açar.

Satürn Gerilemesi ve Etkileri

Satürn Retrosu 2020 haritasını çıkardığımda, en önemli unsur, Kova burcunda 13 Mayıs’ta, Satürn’ün hemen ardından gerilemeye başlayan Jüpiter ile Satürn’ün kavuşumu. Tam kavuşma değilse de kavuşumdur ve önemlidir.

Jüpiter- Satürn birlikteliği Süper Egodur. Freud’un sözüyle ego şahlanmış bir at üzerindeki şövalye gibidir. Süper Ego ise o atın üzerinde kimi kesersin veya sen birini keser misin, atın daha üzerine çıkmadan yapacağını bildiğin halindir. Satürn Retrosu ise, işte ata çıkmak üzere olan halin ve bu ata çıkıp çıkmamayı hak edip etmediğini gösteren dönemdir.

Bazen kendi anlattığıma kendim hayran oluyorum. (Bknz. Ego)

Bu gerileme, tam anlamı ile, hevesli ve ne istediğini bilen tarafımızın, makul bir şekilde frenlenip, gerektiğinde korku ile bezenmesinden oluşan iki senelik çabamızdan ne ürün çıkartacağımızdır. Bu durumda ben yazılarımın 73419380439 milyon okunmasını bekliyorum.

Şaka bir yana, anladınız mı?

Bu durumda dönüp düşünülmesi gereken bir zaman ve gidip gözlemlenmesi gereken bir zaman var. Fakat “an” da bu “an”.

Gerekiyor ve zorundasın diye yaptıklarından cacık çıkmaz şu dönemde onu söyleyeyim. Ancak çok net farkına varırsın artık istemediğini. Gerekiyor ve zorundasınları bırakmak için doğru zamandır. Fakat kendi seçimlerin ile, bile bile çalışmadıkların ile, sana ait gerçek sorumlulukların ile de test edileceğin kesin. Yani özetle gerçekten çalışman gereken konu ne, onu keşfetmek için doğru zaman olabilir.

Hayat anlamsız gibi gelebilir bir anda. Hayat anlamsız da olabilir anlamlı da. Bunun net bir cevabı yok. Gerçek olan, yaşamalısın. Neyi yapmaya muktedir olduğuna vakıf olma süreci bu. Gerçek olan, aslında inandığın ve emek verdiğin her şeye muktedir olduğun.

Satürn Retrosu 2020 haritasında toprak elementi vurgusu var. Materyal dünyaya daha fazla sahip olabilmek için, daha fazla çalışmaya gönüllü olabiliriz.

Satürn Retrosu ve Etkileri

Bu gerileme istediğimiz, inandığımız konulara, özgürlüğümüzden feragat ederek, sınırlarımızı zorlayarak ulaşabileceğimiz bir süreçtir. İçinde Satürn olan her şey gibi, Satürn Gerilemesi de emek, sebat ve düzen ister.

Bu kısmı özellikle Türkiye için yazmak istiyorum. Normalde etliye sütlüye dokunmam ama yazacağım. Dini tandansla yönetilen bir ülkeyiz malum. (Ocu, bucu kimliğim ile yazmıyorum. Neciyim tahmin edemezsiniz zaten. ) Jüpiter- Satürn Kavuşumlu bir Satürn Gerilemesinin en belirgin konulardan biri inancın sınanmasıdır. Bu sınavdan geçecek ülkelerden biriyiz de bu sebeple. İktidarın sınavları olacağı düşüncesindeyim.

Satürn gerilemesi haritasında, gerileme 8. evde gerçekleşiyor. Burası ölüm korkusudur. Uzun uzun detay yazmadan, kendimizi denetleme duygumuzu kaybedebiliriz. Hurraaa park bahçe dolacak belli ki; ama cevabı ölüm oranının artması olacaktır.

Arkeoloji, madencilik, tarih, bankacılık, sigortacılık gibi konularda toplumsal deneyimler söz konusu olabilir.

Bu arada Venüs de Geriliyor. Detayları yazdım. Burada!

Ve son sözüm; sizin başınıza gelirse hoşunuza gitmeyecek hiç bir şeyi kimseye yaşatmayın!

Yase.

Paylaş

More from Yasemin Orman
Yay Burcunda Tam Ay Tutulması – 26 Mayıs
26 Mayıs 2021 14:18’de Yay Burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek. 26 Mayıs...
Read More
Join the Conversation

4 Comments

  1. says: Gevher

    seviyorum seni ve Satürn’ü… Dokunuşlarını net ve keskin hissettiğim tek arkadaş. Tekamülümü sevgi ile kucaklıyorum. Ne eylerse öyle yada böyle çok şey katıyor ve beni daha çok ben yapıyor… Hatta zor diye bir şey yok, imkansız zaman alır mucize için randevu alın Satürn’ü kucaklayın sevin 😂

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir