Yoga’ya Davet

Yoga'ya Davet

Yoga nedir, ne değildir’den çok bir davet yazısı bu. Genelde bir blog değil, hem Astroloji hem de Yoga konusundaki bilgilerimi aktardığım kısmen profesyonel bir alan olarak kullandığım web sayfamda bugün kuralları bozuyorum. Bir blog gibi, konuşur bir dil kullanacağım.

Yoga için bir sürü söylem var. Seven var sevmeyen var. Denemeden sevmeyen, deneyip sevmeyen var. Bir inanç sistemi olduğunu düşünen var. Anlamsız bulan, hareketsiz bulan, saçma bulan var. Hepsine eyvallah. Doğaldır. Yoga ile tanıştığım ilk günü hatırlıyorum da… Kabustu. Saçma bulunan bir aksiyondan, rekabete dönüşen bir macera. İçindeki derinliği anlamam falan çok uzun zaman sonra oldu. Başlarda sadece “o yapıyorsa ben de yapabilirim” egosunu tatmin ettiğim bir yer, ben onu küçük görürken bana koca koca bakan bir deneyimden ibaretti.

Şimdi; Etiler’de bir Atölye açılıyor 23 Ocak Pazartesi günü. Adı da kendi gibi sıcak. Güneşev Yaratım Atölyesi. Üç tane hanımefendi bir yola çıkıyorlar bu atölye ile. Bir hafta boyunca tüm etkinliklerini insanlara denetmek istiyorlar. Uzun lafın kısası ben de bu atölyede ders vereceğim.

Henüz hiç Yoga yapmamış olabilirsin… Yoga denince aklına belli tipte insanlar, bazı kalıplar geliyor olabilir. Belki de önyargıların vardır, belki de yoktur. Belki Yoga sana çok iyi gelecek ama bu kalıplaşmış düşünceler yüzünden mahrum kalıyorsun. Belki çok uzun süredir denemek istiyor ama belki zaman belki vakit yaratamıyorsun. Belki çok hareket belki az hareket seviyorsun.

Yoga’nın bir sürü faydası var.

Güneşev Yaratım Atölyesi

Hiç birini saymayacağım. İstersen kendin deneyimleyebilirsin zaten. Ancak bir tanesi çok önemli çünkü hepimizin o faydaya ihtiyacı var. İngiltere’de 7000 kişi üzerinde yapılan araştırmada yoga yapanların yapmayanlara kıyasla günlük yaşantılarında daha az stres hissettiği görülmüştür. Yoga strese iyi gelmekte zihinsel yorgunluğunu almaktadır. Buna ihtiyacın yok mu?

Şimdi;


koskocaman açık bir kapı bırakıyorum buraya.

 

27 Ocak Cuma günü 15:30 – 16:00 arasında Vinyasa Yoga dersi (hareketli bir Yoga türüdür. Terletir, zayıflatır. Çok hareket sevmiyorsan bunu bir düşün.) , yine 27 Ocak Cuma günü Vinyasa Yoga dersinin hemen ardından 16:00-16:30 arasında Yin Yoga dersi (pozlarda uzun uzun beklenen, daha yavaş, esneme hareketlerine benzer daha meditatif bir Yoga türü. Uzun süre duramam, hareket isterim dersen, bunu bir düşün) var. Bunlar kısacık deneme dersleri. Üstelik de ücretsiz! Yani hem çok fazla zamanından, hem de bütçenden çalmayacak.

Her insan farklıdır. Her farklı insan da her gün farklıdır. İçimizde bir sürü biz taşırız ve bu bizler de büyür, olgunlaşır, sevinir, üzülür, heyecanlanır ve değişirler. Yoga da biz gibi, farklı farklı haller alır içine. Her derste, her hoca, her hareket ile değişir. Bazen derin farkındalıklara, bazen anlamsız hüzünlere, bazen komik gelen insanlarda bolca kıkırdamaya, bazen yoğun duygulara…

En son ne zaman kendini tutamayıp güldün veya ne zaman özgürce hüzünlendin?

Ne zaman kendinle alakalı bir farkındalığın oldu?

En son ne zaman 5-10 dakika hareketsizce dönüp içine baktın?

Hiç birinin garantisini vermiyorum ama kapıyı açtım, merak eden, misafir olmak isteyen herkesi bekliyorum!

Kalabalık olur mu bilmem…Minicik atölyeyi sevginizle doldurur, dip dibe mi yoga yaparız, sadece 1-2 kişi öylesine mi gelir bilmem. Ama olur ya bir ışık yakarım da kalabalık olursa diye aşağıda atölyenin numaraları var. Derse kayıt olursanız yeriniz garanti olur.

⇒ 0212 358 30 80

⇒ 0542 253 52 18

Sevgiler,

Yasemin.

Paylaş

More from Yasemin Orman
Haftalık Burç Yorumları (12-18 Eylül)
Eylül ayı önemli bir ay. Bunu ezberlediniz. Neden önemli… Zaman geçtikçe onu...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir