Corona Virüsüne Astrolojik Bakış

Corona Virüse Astrolojik Bakış

Corona Virüsüne Astrolojik Bakış

Herkese Merhaba!!!

Beni böyle incelemelerde pek bulamazsınız. Genelde siyaset, sağlık, din gibi konulara elimi sürmüyorum. Deprem tespit etmek, darbe öngörmek benim olayım değil. Pop-Astroloğum ben! Vur patlasın, çal oynasıncı. Neden? Çünkü zamanım bu kadar!

Her ne oluyorsa, sürekli, ana transitlerden, ana akım olayları bildiğim için, iyice tepeme bindi bir grup “lütfen yaz!” diye. İyice açıklamak istiyorum, önden anlaşalım istiyorum, inceleme kısmındaki tespitlerimi yazmadan. Sallarım tutar, o ayrı mesele. Ama bu tarz öngörülerde bulunmak bence büyük emek, zaman, araştırma ve en önemlisi iyi bilgi işidir. Yapanın emeğine, aklına, zamanına saygı duyarım. (gerçekten zaman ayırıp iyi araştırma yapmışsa)

Ben popomdan atmayı, iki tane gezegeni yan yana görünce haldır hop insan korkutup mürit toplamayı pek sevmiyorum. Çünkü; net bilgidir, korku mürit toplar. Benim bu zamana kadarki müritlerim, canım müritlerim, hep gülerek, güzel şeyler dinleyerek geldiler bana. Biz burçların orasını burasını çekiştirdik. Öyle aile olduk.

Ben de farkındayım; var bir cevher bende. 2 durum var. Bir, pazarlamasyon sevmiyorum ve beceremiyorum gerçekten. İki, kendim de bir şeyleri öngörebiliyor olmaktan korkuyorum. (Ay burcum Akrep) Ama yıllar önceki yazılarım; maden patlamasını bilmem, üzerine “ajan mısın sen” denmesi (bak ajan olduğum düşünülür paranoyası ile aylarca yazı yazmadım ben, sen düşün!), sonra darbeyi öngörmem, en son Satürn Plüton Kavuşumu yazım, zurnanın zırt dediği son nokta oldu! (Ben daha bunun Satürn Plüton Jüpiter Kavuşumu olanını yazacağım bakalım ne kıyametler kopacak!) Bu arada o yazıyı okumadıysan, bir oku öyle gel bu yazıya.

“Yasemin, korkuyorum senden!” dediğinizde, ben daha çok korkuyorum! Elimi süresim gelmiyor. Neyse… Durumda anlaştıysak, yani beni sürekli buraya doğru sürüklemeyeceğinizi farz ederek bu Corona Virüsüne Astrolojik Bakış atacağım.

Corona Virüsü ne zaman açığa çıktı?

Tarihler çok net değil. Çok fazla değişken var. Normalde, bana gerçekten Corona virüsün ilk defa bir insana konak olduğu tarih lazım. Sonra Türkiye’yi ön görebilmek için, Türkiye’de gerçekten ilk konak bulduğu tarih lazım. Ancak biliyorsunuz ki; çoğu tarihler gecikmeli. Astrolojik öngörü için en temel unsurlar, yer, tarih, zaman ve geçmişe dair datalardır. Yani işin temellerinde bile eksikler var. O sebeple bu ön görünün %100 olması zaten mümkün değil. Yine de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

Elimde şu bilgiler var. Dünya Sağlık Örgütü Çin Ofisi, ilk defa 31 Aralık 2019’da Wuhan’da vuku bulan, daha önce bilinmeyen bir virüsün olduğunu raporluyor. Hastalığın, kurtçuklar, kuşlar, tavşanlar, yarasalar ve yılanlar gibi vahşi hayvanların yasadışı olarak ticareti yapılan bir Wuhan deniz ürünleri pazarından başladığı öne sürülüyor. Bilinen ilk ölüm tarihi 11 Ocak 2020. Ancak biliyorsunuz ki aslında ben Makina Mühendisiyim ve elektronik kartlar üretiyorum. Bu işteki tedarikçilerin çoğu da Çin’de. Oradaki bir iş partnerim ile mesajlaştım bu yazıyı yazmaya karar verdiğimde. Onun söylediği, yerel olarak böyle bir virüsün dolaşmaya başladığının ilk haberi 18 Aralık 2019’da çıkmış. İlk vakanın ise 12 Aralık 2019’da çıktığı biliniyor. Bu tarihler de cepte. Fakat tahmin edersiniz ki, duman, ateş tutuştuktan bire süre sonra çıkmaya başlar. Yani Aralık ayının başlarını, başlangıç kabul edeceğim. Şimdi bu kısım Corana’yı incelemem için kullanacağım kısım.

Gelelim diğer kısma; o Türkiye. Birincisi Türkiye’nin haritası zaten elimizde. Bize bildirilen ilk resmî vaka 11 Mart 2020. İlk ölüm vakamız ise 18 Mart 2020. Bunları da Türkiye ve Corona ilişkisi için cepte tutacağım.

Corona Virüsüne Astrolojik Bakış

Corona Virüsü Haritası

Şu anda Gökyüzünde çok şey oluyor. Elimden geldiğince bu dönem, evde de olmamız sebebi ile, daha fazla yazmaya çalışacağım.

Fakat şundan emin olabilirsiniz ki; Corona Virüs’e sebep olan Satürn Plüton Kavuşumu Oğlak Burcunda! Bu net bilgi. Virüs’ün kendimce haritasını hazırlamaya çalıştığımda da benzer bir manzara var. Şimdi bunu detaylı yazmak çok zor geliyor ama. Virüs haritasını çıkarınca, “vay anasını!” dedim. Astroloji çok garip bir şey.

Satürn, Plüton tam kavuşuma yaklaşırken Satürn ile tam kavuşumda olan Venüs de onlara eşlik ediyor. Dolayısı ile bundan sonra Virüsün ilerleyişini incelerken bu üçlüye daha fazla dikkat edeceğim.

Plüton, salgını ve büyük yaşam ve ölüm döngülerini yönetirken, Satürn tekamülü, öğrenmemiz gereken hayat derslerini yönetir . Venüs, malumunuz güzelliği, güzel diyebileceğimiz her şeyi, aşkı sevgiyi yönetir. Venüs Oğlak burcunda sevgiye mesafe getirir. Bu gezegenlerin hepsi, haritada 11. evde. Yani birlikte yapacakları işin tüm kolektifi etkileyeceği kesin. Hangi ülkeler dışında kalır derseniz, bence hiç bir ülke. Çünkü ülkelerin medeniyet seviyesi ne olursa olsun, kolektife zarar vermeyen bir millet olduğunu hiç sanmıyorum. Varsa, göreceğiz zaten. O, etkilenmeden dışarıda kalacaktır.

Oğlak yaşlılık, olgunluk ile ilgili bir kavramdır. Virüs yaşlıları daha çok etkiliyor.

Akrepteki Mars ve Balıktaki Neptün konuşma halinde. Mars haritanın 9. evinde. Bana göre bu diyalog, şu kısmın” Hastalığın, kurtçuklar, kuşlar, tavşanlar, yarasalar ve yılanlar gibi vahşi hayvanların yasadışı olarak ticareti yapılan bir Wuhan deniz ürünleri pazarından başladığı öne sürülüyor.” Astrolojik hali. Mars Akrep’te yazımdan bir alıntı; “Yoluna çıkanı zehirler. Yoluna çıkanı unutmaz. Yolunu açanı da unutmaz.” Mars Akrep Burcunda yazımın linkini de buraya bırakıyorum.

Gelelim benim incelemelerime ve beklentilerime. Bu kısım sadece Corona Virüs için. Türkiye kısmını aşağıda ayrıca ele alacağım.

Adım adım Astrolojik Takvim ve Corona Virüsü

  • Ortalama 1 Aralık 2019 Virüsün doğuşu, ilk konak buluşu diyelim. – 2 Aralık’ta Jüpiter Oğlak Burcuna geçti. Sizi üzmek istemem ama bu yazıyı 5 Aralık’ta yazmışım. “2019 kolay bir yıl değildi. Fakat 2020 yılı çok değişik ve zorlu bir yıl. Herkes hayatında zorlanma yaşayacak anlamına gelmese de, genel tabloya baktığımızda unutamayacağımız bir yıl olacaktır.” yazıyor bir bölümde… Dahası da var. Aşağıdaki kısım da o yazıdan bir alıntı.

“Oğlak burcu Satürn tarafından yönetilir ve Satürn Astroloji’nin kulak çeken öğretmenidir. Satürn, dersleri öğrenmemizi ve işleri doğru ve doğru sebeplerle yapmamızı ister. Bu süreçte doğru yolda olduğumuzu anlamanın bir yolu vardır. Her attığımız adımdan ödül alıyor, işler yolunda gittikçe büyüyorsak amaç doğru demektir. Büyük aksilikler, gecikmeler, aşağıya itilmeler yaşıyorsak, gereken değeri göremiyorsak, doğru yolda değiliz demektir.”

Demek ki; insanlar olarak doğru yolda olmadığımızın bir hatırlatması bu. Jüpiter Oğlak burcu transiti, 1 yıllık bir transit. O yüzden, bu yazıya da bir göz gezdirin derim. Kolektif için değil belki ama kendiniz için. Kendim bile, okuyunca şaşırdım.

  • Dünya Sağlık Örgütü Çin Ofisi, ilk defa 31 Aralık 2019’da Wuhan’da vuku bulan, daha önce bilinmeyen bir virüsün olduğunu raporluyor. – 26 Aralık 2019’da Oğlak Burcunda Güneş Tutulması gerçekleşiyor. Güneş tutulmalarının etkisi ortalama 6 ay sürer. Bunu kulağa bir küpe yapalım. Aynı tutulmada Jüpiter tutulma ile kavuşumda. Jüpiter toplumsal sorunları yönetir. Yayılma ve büyütme kalitesine sahiptir. Aşağıdaki alıntı da Oğlak Burcunda Güneş Tutulması yazımdan.

“….İşte bu şartlar altında, dünyevi konularla en iyi şekilde uğraşmasını bilen burç olduğu için Oğlak Burcu, onun gücü ile başlayan yeni bir enerji, hayatımızın tüm tatsız konuları ile mücadele edip, yeni bir döneme açılmamıza yardım edecektir.

“…Daha önce ektiğimiz bir tohumun bize dönüşü. Sen süper bir şey ektin, problem yok. Karma dönüşünde, sana elma gelir, armut gelir, ne ektiysen o gelir. E kötü bir şey ektin; ne biliyim ben; ısırgan otu… Büyüyünce kaşınacaksın tabii. Vardır tabii faydası onun da her emek gibi ama…kaşındıracak işte. ”

— Oturdu mu puzzle’ın parçaları iyice yerine! Anlıyorsunuz değil mi Ademoğulları. Çok canına okumuşuz dünyanın!

  • 16 Şubat itibari ile artık hastalık yaygın hale geliyor. Çin’de de raporlanmış en yüksek bulaşım sayısı oluyor. – Mars Oğlak burcuna geçiyor!
  • 21 Şubat itibari ile artık hastalık tüm dünyada yaygın hale geliyor. İtalya (ayrıca haritası incelenebilir) başı tutmaya başlıyor ve giderek büyüyor. – Mars da, gökyüzündeki Oğlak Stelyumuna katılıyor ve Güneş Balık Burcuna ilerliyor. (19 Şubat) Balık burcu , Virüs’ün hava ile, su ile yayılmasından sorumlu Neptün’ün yönettiği burç.
  • Mart itibari ile Plüton, Satürn, Jüpiter, Mars Oğlak burcunda, neredeyse Stelyum diyebileceğimiz hallerde yakınlık kuruyorlar. Tabi ki bu salgını çıldırtıcaktır. Rakamlar coşar. Nitekim öyle oldu.

Sonrası yayılma… Peki bundan sonra ne olur Yasemin?

Corona Virüsüne Astrolojik Bakış

Yazıcam öngörülerimi ama baştan söyledim. Baştan anlaştık. Taşlama yok. Kızma yok. %100 değil. Zorla yazdırdınız!

  • 18 Mart 2020’de , Ay ‘da Oğlak burcuna girdi. 2 güncük belki ama neticesinde stelyum 5 kişilik oldu. İlla ki fazladan bir etkisi olacaktır. ( Biz ikinci ölüm haberini aldık Türkiye’den)
  • 20 Mart 2020 ‘de Mars ve Jüpiter Kavuşumu gerçekleşecek Oğlak Burcunda. Burası bence en önemli nokta! 20-31 Mart arası hastalığın zirve noktası olacağı düşüncesindeyim!  23 Mart 2020’de Mars ile Plüton da kavuşuyor.
  • 22 Mart Satürn Kova burcuna ilerliyor. ( Bu da çok önemli bir ana akım transit. Bunu ayrıca yazacağım, mutlaka okuyun.) Büyük olasılıkla halkın hareket özgürlüğünü etkileyecek bazı önlemlerle alınır. Sınırlar iyice çizilir. Satürn kısıtlamadır, Kova insan gruplarıdır, kolektiftir. Karantina alanları muhtemelen yayılacak ve Kova hava yolculuğunun da işareti olduğundan tüm dünyada hava yolları turistik taşınma açısından bir süre kısıtlanabilir. Çevre günlerde etkili bazı kısıtlamalar olur. Teknolojik kısıtlamalar da söz konusu olabilir.
  • 28 Mart 2020 Venüs üçgen Jüpiter ve 29 Mart 2020 Venüs üçgen Plüton  ve 31 Mart Mars kavuşum Satürn Kova – Bu üç transit beklediğim güzel transitler. Venüs’ün bu hastalıkta önemli bir oyuncu olduğunu hatırlayalım. Bu tarihlerin çevresinde, Virüsün evrimi adına önemli keşifler yapılacak, çareler bulunacak veya aksi de olsa bir şekilde daha yakından tanımamızı sağlayacak gelişmeler olacaktır. Ancak açıkcası ben olumlu gelişmeler beklerim.
  • 5 Nisan 2020 Jüpiter kavuşum Plüto – Burası zurnanın zırt dediği yer olacak! Çevre günlerde iyi şeyler olursa yırttık! Çünkü bu Transit öyle ya da böyle 12 Kasım 2020’ye kadar aktif! Çözülmeye başlarsa işler, ki ben Jüpiter’e her zaman olumlu bakarım. En kötü açısından bile iyilik beklerim. Kötü birine bile dokunsa iyi yapar derim. Kasım’a kadar rakamlar düşmeye işler yoluna girmeye başlar. Coşarsa korkarım!
  • 21 Aralık 2020 Jüpiter kavuşum Satürn. – Burası ise 5 Nisan seyrine göre şekillenecek olsa da her şeyin en geç bitmesini beklediğim dönem. Çözüm burada çıkar. Sonra 2021 Ocak ayına falan kaysa da, çözüme ulaşmış oluruz.

Bekelediğin en muhtemel global olarak sonlanma tarihi 30 Eylül – 5 Kasım. Önce olursa çok mutlu olurum! Pandemi daha erken sonlanabilir ama son vakaya kadar iyileşmenin yukarıda tarih aralıkları arasındaki tarihlerde olmasını beklerim.

Biliyorum. Belki bu yazı içinizi açmayacak. Ben de üzüldüm şu an. İşte bu yüzden işin bu kısmını hiç sevmediğim için yazmıyorum. Balık burcuna bok atmak, Kova’nın kulağını çekmek, Yengeç’e methiyeler düzmek hem daha kolay geliyor, hem de hep beraber gülümsüyoruz. Sürç-ü lisan ettiysem affola.

Corona Virüsüne Astrolojik Bakış

İncelemeye Türkiye özelinde devam edersek…

Burada çalışmalarım biraz daha karışık. Tane tane yazmam güç. Hem virüsü reloke edip, bizim buralarda nasıl seyrediyor diye baktım. Hem de Türkiye haritasında, ilgili tarihlerde ne oluyormuş diye.

26 Nisan 2020 itibari ile Türkiye olarak değişik bir düzene ve uygulamaya geçeceğimiz düşüncesindeyim. Bir şekilde süregelmiş alışkanlıklarımızı tamamen değiştirip, çok değişik şeyler yaşayabiliriz. Negatif bakmıyorum. Aksine herkesten teknolojik, aydınlık bir atılım yapabiliriz.

Ülkemizden virüsün temizlenmesinin Haziran ayı itibari ile başlayacağı düşüncesindeyim. Kasım ayında Virüs yeniden hortlayabilir. Ancak sanıyorum o sırada globalde çözüm olacağı için büyük bir sorun teşkil etmeyecektir.

 

Bu arada olayların içinde Neptün olduğu için; yine Satürn Plüton Kavuşumu yazımdan, bir öngörümü de şuraya bırakmak isterim. Kesinlikle üzerine özel çalışmadım.

“*Dünyanın düz olduğu kanaatine varılır mı bilmiyorum. Ancak bir yerde kandırıldığımızı fark edebiliriz.”

Ayrıca Bach çiçeklerinin bu virüse iyi geleceği gibi bir öngörüm de var. Neden diye sormayın. O da Ay Akrepliğimin bir sırrı sanırsam.

Son olarak; yazıyı buraya kadar okuduysanız, gerçekten teşekkür ederim. Ben çalışırken, yazarken çok yoruldum. Mutlaka ki kusurlarım olmuştur. Dediğim gibi eldeki bilgilerle; 6 saatlik bir çalışmanın sonucu bu yazı. Bence bu kadar önemli konular için yetersiz bir zaman. Astroloji, geleceği bilme hali asla değildir. Ben esen rüzgardan bahsettim. Bunlar, benim bilgim, okulda almış olduğum eğitim, benim çalışmam ve tabi ki benim insanlığım, meşrebim ışığında sadece öngörülerim. Tahminlerim. Yarın hava yağmurlu olabilir demek gibi. Meteorologlara, yağmur yağacak dediler ama yağmadı derken ne kadar kızıyorsanız, bu yazıyı da aynı dikkatle okuyunuz. Geleceği kimse bilemez!

Ve eğer bu yazıyı paylaşmak istiyorsanız, korkutmak için değil, faydalı olmak için paylaşın. Size yaptığım uyarıları, siz de yapın.

Hepimize öngörülerimden daha hızlı şekilde şifa diliyorum! Umarım bu sevimsiz virüs, insanlığımıza gerekli dersi verir ve yolumuza daha el ele devam ederiz.

Hiç bir sevdiğimizin eksilmemesi, hep daha çok olmamız dileği ile!

Nisan Ayı Aylık Burç Yorumları için buraya tıklayabilirsiniz.

Yasemin.

Paylaş

Tags from the story
More from Yasemin Orman
Kova Burcunda Yeni Ay – 11 Şubat 2021
Konu müthiş derecede evrensel şahane metrikler taşıyor! Bu dünya daha güzel olsun...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir