Mars Akrep Burcunda – 19 Kasım 2019

Mars Akrep Burcunda
Image: StyleCaster/Getty Images

Mars Akrep Burcunda

Mitoloji’deki savaş Tanrısı, gökyüzünün kavgacı çocuğu Mars, 19 Kasım 10:40 itibari ile Akrep burcuna ilerliyor. 4 Ocak’a kadar buradaki seyrine devam edecek.

Öncelikle Astrolojik olarak “Mars ne demek?”, ondan bahsedeyim biraz. Astrolojik olarak Mars gezegeni, dış dünyadaki hareket kabiliyetimizin, gücümüzün, hareket enerjimizi nasıl ve ne şekilde kullandığımızın, nerede, hangi alanlarda nasıl mücadele verdiğimizin sembolüdür. Mutlaka nasıl savaştığımızı veya nasıl kendimizi savunduğumuzu da gösterir.

Mars Gezegeni, Koç ve Akrep burçlarının yönecisidir.

Akrep Burcunda Merkür Gerilemesi 

Mars Akrep Burcunda ne demektir?

Mars Akrep Burcunda yöneticisi olduğu yerde, yani kendi koltuğunda oturmaktadır. Burada bulunduğunda gücü, en yüksek seviyelerde olur. Yani Horoz kendi çiftliğinde ötmektedir.

Mars’ın Akrep burcunda olması, hareket enerjisinin Akrep özellikleri taşımaya başladığı anlamına gelir. Buradaki Mars “ya hep ya hiç” felsefesi ile hareket eder. Ya sonuna kadar gider ya hiç hareket etmez. Hareketlerinde plan, adım adım ilerleme ve karda yürüyüp izini belli etmeme vardır. Hareketlerinin altında ihtiras, tutku, belki tutulmuş kinlerin çetelesi vardır. Canı yandığı için, can yakmak üzere hareket eder.

Ortada bir mücadele varsa, bu yerleşimden daha iyi bu mücadeleyi verebilecek bir yerleşim yoktur. Çünkü burada çok ciddi bir sabır, metanet, dayanıklılık ve sağlamlık vardır. Ölür de yine “canım yandı” demez.

Asla pes etmez. Sonuna kadar araştırır, hatta didikler, hatta dedektifçilik oynar. Er ya da geç gerçeği öğrenmek üzere bir motivasyonu vardır.

Cinsel anlamda dürtüler yüksektir. Derinleşme arzusu tüm konularda olduğu gibi, ilişkide de olacaktır ve ilişkilerin en derin noktası olan cinsellik de bundan etkilenecektir.

Yoluna çıkanı zehirler. Yoluna çıkanı unutmaz. Yolunu açanı da unutmaz.

 

Transit Mars Akrep Burcunda etkileri nelerdir?

Şu an Mars gezegeninin Akrep burcuna ilerleyecek olmasına ve bu geçişle gelecek olan etkilere Transit etkiler diyoruz.  Transit Mars Akrep burcuna geçtiği zaman her birimiz, doğum haritalarımızdan, Mars’ın özellikleri ile beraber, genel bir rüzgar ile Mars’ın Akrep’teki hareketlerine benzer hareketler içine girer, benzer motivasyonlar hissederiz.

Bu da demek oluyor ki; 4 Ocak’a kadar hepimiz, yukarıda saydığım özelliklerden bir kuple sergileyeceğiz demektir.

Eğer haritanızda Mars transiti ile doğrudan etkileşimde olan bir yerleşim varsa, bu etkileri 15 gün önceden hissetmeye başlar, 15 gün sonrasına kadar da hissetmeye devam edersiniz.

Transit Mars Akrepteyken, daha önceden tutku ile istediğimiz, planladığımız olayların üstüne gitmemiz gerekir. Bu dönem, daha önce hareketlerimizi sınırladığımız tüm konularda sınırsızlaşmak, elimizden geleni ardımıza koymamak için en güzel zamanlardır.

Söylemesi, yazması ayıp gibi olsa da; alınması gereken intikamlar için en uygun zamanlardır. Keşke hiç kin tutmasak, hiç gizli bir defterimiz olmasa ama insanız işte ayıbı yok.

Üstü öylesine örtülmüş, kabuk bağlasın da unutulsun diye bırakılmış konular bu dönemde illa açılır. O zehrin illa akıtılması, ya yaranın iyileştirilmesi ya da parmağın kesilmesi gerekir.

Mars, Astroloji’de Malefik, yani kötücül bir gezegen olarak konumlanır. Bunu unutmamak gerekir. Sonucu iyi bir şey olacak bile olsa, motivasyonu bir miktar kötüdür. Kime göre, neye göre? Genel geçer kurallara göre. Özünü ancak siz bilebilirsiniz. Akrepteki Mars hareket etmek, gerekeni yapmak için her şeyi yapar. Amaç uğruna akıtılacak tüm kanlar, içilecek tüm kızılcık şerbetleri mübahtır. Bu da demektir ki; bu dönemde verilen savaşların hiç biri sonuçsuz kalmaz.

 

Genel rüzgar nasıl eser?

Öncelikle savaşa dair seslerin artacağı kesindir. Çünkü Savaş tanrısı tahtına çıkmıştır. Horoz, kendi çiftliğinde illa ki ötecektir. Özellikle önceden hazırlanmış komplolar, savaş adımları vs varsa ortada olacaktır.

Akrep burcu yer altı mademleri, yer altındaki kaynaklarla ilgilidir. Bu konulardaki tartışmaları, kazaları , mücadeleleri daha fazla göreceğiz. Örneğin maden kazaları, örneğin Ortadoğu petrol sorunları, yeraltı sarsıntıları ve mecazi gibi gözükse de yer altı mafyasına ait diğer unsurlar, volkanik patlamalar vb.

Gizli saklı kalmış olayların kurcalanıp ortaya çıkması mümkündür.

Taciz, tecavüz, cinsel istismar gibi konular biraz öne çıkabilir.

Türkiye’ye etkisine bakarsak, sanat dünyasından ölümlerin artması son derece olağandır. Çocuklarla ilgili istismar haberlerinin artması, kadınlarla ilgili taciz konularının gündeme gelmesi olağandır. Çocukları ilgilendiren konularda majör değişimlerin veya kazaların olması olasıdır.

Bunlar sadece genel yaklaşımlardır.

Kendi hayatlarımızda neler olabileceğini hesaplamak ise kendi istatistiklerimize bakılarak mümkündür.

Bunun için en yakın bir kaç Mars Akrep geçiş tarihlerini aşağıya yazıyorum. İlgili dönemlerdeki deneyimlerinize bakarak, gelecekteki dönemi öngörebilirsiniz.

  • 9 Aralık 2017 – 26 Ocak 2018
  • 27 Mayıs 2016 – 2 Ağustos 2016
  • 3 Ocak 2016- 5 Mart 2016
  • 25 Temmuz 2014 – 13 Eylül 2014
  • 23 Ağustos 2012- 6 Kasım 2012

 

Yazıyı doğum haritasında Marsı Akrepte olan Kurt Cobain’in kendi sözleri ile bitirmek isterim.

 

“Kendim olduğum için nefret edilmeyi, kendim olmadığım için sevilmeye tercih ederim.”

 

Paylaş

Tags from the story
, ,
More from Yasemin Orman
Kova Burcunda Dolunay – 3 Ağustos 2020
Kova Burcunda Dolunay 2020 Ne Zaman? Kova Burcunda Dolunay,  3 Ağustos 2020...
Read More
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir