Merkür Retrosu 2020 – 18 Haziran Yengeç Burcunda Merkür Gerilemesi

Merkür Retrosu 2020

Yılın ikinci Merkür Retrosu 2020, Yengeç Burcunda Merkür Gerilemesi, 18 Haziran 2020 tarihinde 07:58 itibari ile başlıyor.

Yengeç Burcunda Merkür Retrosu 2020

  • Merkür 29 Mayıs’ta Yengeç Burcuna ilerledi.
  • Merkür Gerilemesi ne zaman?  – 18 Haziran’da Merkür geri hareketine başlıyor.
  • 12 Temmuz’da Merkür Gerilemesi Yengeç burcunda son buluyor.

Merkür Retrosu 2020 – 18 Haziran Nedir?

Gezegenlerin gerilemesi (Retro durumu), fiziki anlamda geri gittikleri anlamına gelmez. Bu dönemde yalnızca hızları azalır. Ancak bundan gezegenlerin “durdukları” anlamını çıkarmamalıyız. Söz konusu sadece bir yavaşlamadır.

Astrolojik olarak ise Retro/ Gerileme sürecinde olan gezegenlerin temsil ettikleri konularda yavaşlamalar, aksaklıklar ve sıklıkla temsil ettikleri konılarda eski fırsatların geri gelmesi söz konusu olur. Gezegenin gücünü kaybettiği, vaadini yerine getiremediği veya geciktirerek yerine getirebildiği kabul edilir. Özellikle Merkür gezegeni için sürekli negatif anlamlar yüklenen bu durum, her zaman negatif olmak zorunda değildir.

Genel olarak Merkür Gerilemesi süreçlerinde ne yapmak gerekir, Merkür Retrosu Etkileri Nelerdir, merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Merkür, nasıl düşündüğümüzden, nasıl algıladığımızdan, genel olarak nasıl iletişim kurduğumuzdan bahseder.

Merkür Yengeç Burcunda 2020

Genel anlamda nasıl anladığımızdan, nasıl iletişim kurduğumuzdan bahseden bir gezegenin vaadini yerine getirememesi veya geç yerine getirebilecek olması, en bariz şekilde; yanlış anlamalar/ anlaşılmalar, iletişim problemleri, içinde zeka, iletişim barındıran her konunun aksaması, aksayacak olması demektir.

Merkür’ün Yengeç Burcundaki seyahatlerinde iletişim, mantıktan çıkar. Duygularla yönetilen bir hale döner. İçimizdeki ufak, kalbi kırık çocuğun konuşmaları, günlük konuşma dilimizin baş kahramanı olmaya başlar. Yengeç burcu; “Home is where the heart is” sözünün yazarıdır. (metafor!) Muhabbet bu süreçte bir yere gidecekse ya kendi köklerimize, dünyada ruhumuzun evi olan bedenimize ya da aile, yuva, ev dediğimiz yere gidecektir. Ya da geri gidecektir mi desem…

Yengeç Burcunda Merkür Retrosu Etkileri

Yengeç Burcunda Merkür Gerilemesi sürecinde ise yukarıda saydığım şekilde, kurduğumuz iletişimlerde problem yaratır.

Demektir ki; bu süreçte hislere dayanan çıkışlarda, iddaalarda bulunmak pek işe yaramayacaktır. Duygusal açıklamalara ise çok itibar etmemek, açıklamaların gerileme sürecinden sonra da tutarına bakmak gerekir.

Eski sevgilin dönüyorsa, “ben bittim aşırı özledim, sensiz hayat hüsran..” şeklinde. Ona demek  lazımdır ki; ” Canikom, Temmuz sonu gibi yine gel. Hala aynı şeyleri söylüyor olursan, sana inanırım.” 🙂

Ancak köşesinde berisinde, şunu hatırda tutmak lazım; Merkür Retrosu Yengeç Burcunda. Yani adam/kadın içindeki çocuğun, daha önce bastırdığı sesini dinleyerek gelmiş. Bence bu geliş, en içten geliş ama Temmuz’da yine büyüyüp kocaman adam/kadın olup “ben istemiyorum!” derse diye, önlem almak faydalı olur.

Gerileme haritasını başlangıcından açınca Ay’ın, yani hem harita, hem gerileme yöneticisinin Boğa burcunda olması, borsada, spekülatif yatırım araçlarında beklenmedik dalgalanmalar olacağını işaret ediyor. Özellikle çok köklü çok eski yatırım araçlarında beklenmedik sıkıntılar olacaktır. Elinizde çok eski bir kağıt, tahvil varsa ve bir anda dalgalanmaya başlarsa Temmuz sonuna kadar satmayın. Yazık olur.

Çocuklarla ilgili çalışmalar yürüten tüm sektörlerde iniş-çıkışlar beklenir.

Enerji seviyemiz ve konuşma isteğimiz azalır.

Bir şeyleri dinlerken sadece kayıt etmeye başlarız. Mantıkta tartma azalır.

Herkese, her şeye verilecek cevaplarımız artar ama tartmadan artar. Sadece ne istediğimizi söylemeye odaklanırız.

Bir eski defterler karıştırılır. Yağmurda ıslanmacalar, birine sarılıp uyumayı özlemeceler, bir şarkıda eskileri hatırlamalar, yad etmeler. Özellikle erkekler, zamanında kendine annelik eden kadınları, kadınlar da babalık eden adamları özler.

Ancak” 7 Haziran – 1 Temmuz 2014″ arasındaki döneme bir bak derim. Su üçlüsü dönemi. Belki o zamandan kapatamadığın defterler, hala kanayan bir şeyler vardır içinde.

O dönemden gelen veya o döneme gidersen, doğru insan olabilir… Bu arada sadece beraber olduğuna değil, beraber olmasan da o dönemde içten içe neyi istediğine bak.

Yengeç burcunda Merkür Retrosu insanı böyle sersem sepelek yapar. Uzun süredir kulakları kapadığımız iç sesimiz bir anda ortaya çıkar. Küçük bir çocuğun ısrarı ile ağlar ve ve küçük bir çocuğun neşesi ile güler. Taaaa ki; istediğini elde edinceye kadar. Yani başka burçların retrosunda bir bakıma işler daha kolaydır. Telefonu ele almaya irade koyabilir insan. Fakat Yengeç gibi masum, tatlı, nazlı bir çocuğa “hayır” demek kolay değildir. Bu sebeple gerçekten ne istediğinizin bilgisini duymanıza yardımcı olabilir bu gerileme.

Tam da bu noktada iken İzem’in yeni yazısı geldi aklıma… Tesadüf yoktur. Belki de burada olmak için yazılmıştı. Buradan okuyabilirsiniz.

İşler biraz ters gidebilir ama kimse içinizde yarım kalmış konuları Merkür Gerilemesinden daha hızlı geri getiremez.

Merkür Gerilemesi zamanlarını her zaman fırsat olarak görmüşümdür. Evet, işler biraz ters gidebilir ama kimse içinizde yarım kalmış konuları Merkür Gerilemesinden daha hızlı geri getiremez size. Telefonunuzda hiçbir zaman bu dönemlerdeki kadar sürpriz aramalar görmezsiniz. İkinci bir şans, okulda çift dikiş yapmak gibidir.

Bazen gerçekten bitmemesi gereken bir şey bitmiş, sekteye uğramış vaadini verememiş olur. Boşandığınız veya ayrı yaşadığınız eşiniz ile barışabilirsiniz. Ortaklığınıza sekte vurulmuş veya kağıt üzerinde kalmış anlaşmalarınız yeniden gündeme gelebilir. Mesela yarım kalmış bir aşk hikayeniz varsa, sizi korumuş, kollamış, aynı evi paylaştığınız biri, Yengeç Burcunda Merkür Retrosu, eşinizin size geri dönmesi, hikâyenin tamamlanması için mükemmel zamanlardır.

Çocuklarınızın annesi babası olan ama uzun süredir iletişim kurmadığınız eski eşlerle iletişim kurulabilir.

Astrolojik gündem de nasıl gelişmeler oluyor öğrenmek için hemen tıkla !

Ancak illa özel olarak Yengeç Burcunda Merkür Gerilemesi döneminde neden kaçınmalıyım diye sorarsanız…

 Çocuk gibi ısrar etmekten kaçının!

♠ Bu tarihlerde evlenmekten ve yeni ortaklık kurmaktan kaçının! Bırakın, gelen gelsin. Deneyin ama net cevapları Merkür Gerilemesi sonrasına bırakın. Ancak vaadi eski olan, dönen konuları ayrı tutuyorum.

Anne-baba-kardeş kutsal üçlüsü ile tartışmalardan uzak durun!

Her türlü spiritüel konuyu biraz ötelemekte fayda var.

Özellikle ne yapayım derseniz de;

Sürprizlerin, geri dönenlerin, geçmişte kaçırdığınız ama kapınıza kadar gelen fırsatların tadını çıkarın.

Devam eden sağlık problemleriniz, şifa beklediğiniz konular varsa, tam zamanı. Özellikle devam eden kemoterapilerde, radyoterapilerde üstün başarılar olur. Yine kadın hastalıkları, meme ve doğum konularında sorunları olanlar için yeniden tedavi görüp sonuç alınabilinir.

 Bir de çok sevin isterseniz! Derin sevin! Yüzeyselliğin moda olmaya başladığı çağımızda, derinlere inmeyi deneyin. Bir insanı bir akşam yemeği veya 3-5 günlük muhabbetten ötesi olarak görmeyi öğrenin. Ana babalarımızın, ninelerimizin kuşağındaki gibi “beyinize” ve “hanımınıza” saygı duyun. Sadece “bir” kişiyi diğer tüm dünyadan ayırmak, kimsenin incisini dökmez.

Anlık özlemlerden beslenmektense, kalıcı sevgilerden beslenin.

♥ Yengeç’in gölge yönlerine değil, korkup kaçan, sert gibi gözüken tarafına değil, şefkatine, çıkarsız besleyip büyütmesine, herkesi doyurmasına, sadece insanları değil tüm evreni sevgisi ile beslemesine sarılın.

Cevapları başka insanların hayatlarında değil, içinizdeki sürekli mızmızlanan çocuğun sesinde arayın.

 

Sevgi ile,

 

Paylaş

More from Yasemin Orman
Haftalık Burç Yorumları (19-25 Aralık)
19 Aralık Haftasına Merkür Gerilemesi ile başlıyoruz. Bu hafta tüm işlerimizin biraz...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir