Hamile Yogası Nedir? Faydaları Nelerdir?

Hamile Yogası
adsense

Planlı veya plansız bir şekilde öğreniyorsunuz ki; karnınızda bir bebek var. Sizden bir parça. İlk başta bu durum hiçbir faaliyetinizi değiştirmiyor. Çünkü içeride bir fasülye tanesi var. Ancak bu fasülye tanesi zamanla büyüyor, ağırlaşıyor ve normalde organlarınızın olması gereken alanı sahipleniyor. İşte bu aşamadan sonra, bel ve sırt ağrıları, uykusuzluk, hormonsal değişime bağlı gerginlik, şişlik, doğum stresi ve beraberinde bir çok sorun başlıyor. İşte Hamile Yogası da tam bu aşamada devreye giriyor.

Hamile Yogası Nedir?

Yoga hamilelik sürecinizi rahat geçirmek, yukarıda saydığım tüm değişimleri en aza indirmek ve sizi, fiziksel ve ruhsal anlamda doğuma hazırlamak için hazırlanan, yoga asanalarından oluşan, basit kas gruplarını çalıştırıp daha çok esmeme ve nefes egzersizi yaptıran bir Yoga türüdür.

Faydaları Nelerdir?

Asana denen Yoga pozları fiziksel olarak güçlenmenizi, esneklik kazanmanızı, doğal olarak akciğerlere ve bebeğe daha fazla yer açmanızı sağlar. Hamile Yogasının temelini oluşturan nefes egzersizleri, doğum sırasında yaşayacağınız stres ile başa çıkmanızı sağlar. Ağrılarınızı ve varsa sancılarınızın verdiği acıyı psikolojik olarak kontrol altına almanızı sağlar.

Hamileler için Yoga,  “Yin” diyebileceğimiz bir tarzdadır. Meditatif özelliği yüksektir. Her Yoga türü gibi an’da olmayı sağlar. Kişinin içsel bağlantı kurmasına yardımcı olur. Beden ve ruh farkındalığı sağlar.

Pelvik kasını çalıştırıp çevresini esneten hareketler, anneyi doğuma hazırlar. Hamilelik sırasında yapılacak en önemli şey annenin kendisini doğuma hazırlamasıdır. Tek başına zorlu bir süreçtir. Hamile yogası adım adım büyüyen bedeniniz, bebeğiniz ve taşıdığınız çift ruha sevgi ile yer açmanızı sağlar.

Hamile Yogası Nasıl Yapılır?

Hamile yogası için kalıplaşmış bazı pozlar vardır. Eğitmenin tercihleri, o gün öğrencilerinin psikolojisine, sınıftaki hamile kadınların gebelik trimesterlerine, mevsime, saate ve öğrencilerin geçmiş egzersiz alışkanlıklarına göre değişkenlik gösterebilir.

Hamilelikte yoga yaparken nelere dikkat etmelisin?

Hamile yogasında ağır ve ani değişen hareketlerden, nabzı yükseltmekten kaçınılır. İstenilen rahat ve esnek bir beden ve ruh birliğidir.

Hamilelikte Yoga Kaç Gün Yapılır?

Hamilelikte ne kadar veya kaç gün Yoga yapıldığından çok, nasıl Yoga yapıldığı önemlidir. Beden sizin bedeniniz, neye ne kadar ihtiyacınız olduğunu en iyi siz bilebilirsiniz.

Aşağıda sizler için 30 dakikalık, hamileliğin tüm trimesterlerine uygun olan bir akış hazırladım.

Tüm anne adaylarını sevgi ile kucaklıyor, sürece yardımcı olmasını diliyorum. Namaste!

Paylaş

Tags from the story
,
More from Yasemin Orman
Güneş Balık Burcuna İlerliyor Etkileri Nasıl Olacak?
Orkestra Şefi artık Balık burcu olduğuna göre, evren müziğini onun zevkine göre...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir