Terazi ve Başak Burcunda Merkür Gerilemesi

Terazi Burcunda Merkür Retrosu.png kopyası

En popüler gezegen ünvanına sahip Merkür yılın 3. gerilemesi ile sahnelere geliyor.

Terazi ve Başak Burcunda Merkür Gerilemesi

  • Merkür 27 Mayıs’ta Terazi burcuna ilerledi.
  • Terazi ve Başak Burcunda Merkür Gerilemesi Ne Zaman?  Merkür Gerilemesinin ne zaman olduğu en çok merak edilen konulardan. Terazi Burcunda Merkür Gerilemesi 10 Eylül günü 06:38’de, 8 derece Terazi burcunda başlıyor.
  • 25 Eylül itibari ile Merkür Retrosu Başak Burcunda devam ediyor.
  • 3 Ekim itibari ile Merkür, Başak burcunun 13. derecesinde ileri hareketine geçiyor.

Merkür Retrosu Nedir?

Öncelikle şu konuya açıklık getirmek gerekir. Gezegenlerin gerilemesi (Retro durumu), fiziki anlamda geri gittikleri anlamına gelmez. Bu dönemde yalnızca hızları azalır. Ancak bundan gezegenlerin “durdukları” anlamını çıkarmamalıyız. Söz konusu sadece bir yavaşlamadır.

Astrolojik olarak ise Retro/ Gerileme sürecinde olan gezegenlerin temsil ettikleri konularda yavaşlamalar, aksaklıklar ve sıklıkla eski fırsatların geri gelmesi söz konusu olur. Gezegenin gücünü kaybettiği, vaadini yerine getiremediği veya geciktirerek yerine getirebildiği kabul edilir. Özellikle Merkür gezegeni için sürekli negatif anlamlar yüklenen bu durum, her zaman negatif olmak zorunda değildir.

Merkür, nasıl düşündüğümüzden, nasıl algıladığımızdan, genel olarak nasıl iletişim kurduğumuzdan bahseder.

Terazi burcunun yıllık burç yorumlarını hala okumadınız mı ?

Merkür Terazi Burcunda 2022

Genel anlamda nasıl anladığımızdan, nasıl iletişim kurduğumuzdan bahseden bir gezegenin vaadini yerine getirememesi veya geç yerine getirebilecek olması, en bariz şekilde; yanlış anlamalar/ anlaşılmalar, iletişim problemleri, içinde zeka, iletişim barındıran her konunun aksaması, aksayacak olması demektir.

Merkür Terazi Burcunda oldukça diplomatik, politik bir anlatım ve ifade tonu getirir. Kibar, nazik, anlayışlıdır. Dille idare etme sanatıdır. Aslında çoğunlukla da yalancıdır. Mecburen yalancıdır. Kimse kızmasın; sürekli “ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey” düşüncesi,insanı eninde sonunda yalana sürükler. Hayat daima iki kefeyi eşit tutabileceğimiz bir alan değildir.

Merkür doğası gereği Hava gruplarında rahat eder. Hava gruplarının kafası Speedy Gonzales gibidir. Merkür’ün ana ihtiyacı da budur. Hava grupları arasında en flörtüz olanı İkizler burcudur. Lakin İkizler’de her şey geçicidir. En az flörtüz olanı Kova’dır. Zaten Kova burcu ile flört kelimesi yan yana bile yakışmaz. Lakin olursa en kalıcısıdır. En tatlısı, hem içinde Venüs bulunduranı, hem de işin cacığını çıkarmayanı Terazi’dir. Ne aşıktır, ne değildir. Aklı da pektir, kendi içinde romantizmi de vardır falan… Üstelik adım atmayı sever. Soru sormayı sever. Dillidir, çekicidir.

Merkür Terazi burcunda sevgilisine serenat yapan bir Don Juan gibidir.

Yılın tüm gezegen hareketleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Terazi Burcunda Merkür Retrosu Etkileri Nelerdir?

Terazi Burcunda Merkür Gerilemesi sürecinde ise yukarıda saydığım şekilde kurduğumuz iletişimlerde problem yaratır.

Demektir ki; nice Don Juanlar, ellerinde şiirleri ile romantizm çorbası yapmak üzere geri döneceklerdir. Lakin geri dönenlerin ne yardancı- ne serdenci olduğunu bilmek gerekir. Hala idare edilmesi gereken, boşluğu akılla doldurulamamış ama pek de lezzet vermeyen eski sevgilisiniz demektir.

Siyasi her türlü anlaşma, devlet adamının ağzından çıkan her türlü politik vaat, iki kere rafine edilmelidir. Çünkü muhtemelen durumu kurtarmak için sıkılmış palavralar olacaktır.

Özellikle evlilerin aşırı dikkatli olması gerekir. Bu çembere uzun süredir ilişkisi olanlar da girer. Bu Retro, yani Terazi Burcunda Merkür Retrosu, evliliklerde her türlü yalandan barışma için yeni bir çukur açar. Evliler geçmişte üzerini örttüğü bu yalandan barışılmış çukurlara kere kere düşerler.

Para, netlikle Terazi yönetiminde olmasa da, özellikle ortaklı işlerde alıp-verilen paralar Terazi’nin konusudur. Karşılıklı anlaşmalarda bozulmalar, para iadeleri ve redd-i satışlar söz konusu olabilir. Dolaylı olarak bu süreçte piyasa sürekli balon dalgalanmalar yaşayabilir.

Herkese, her şeye verilecek cevaplarımız artar ama maalesef hep mıyır mıyır, samimiyetsiz diyaloglar şeklinde. “Hallederim tabii, hı-hı, pek tabii…” Hepimiz biliyoruz ki; o sırada karşımızdakini boğmak istiyoruz. İletişiminden en korktuğum ve en samimiyetsiz bulduğum yerleşimin (genellemedir- açılar- bireysellik içermez) Merkür Terazi yerleşimi olduğunu belirtmek isterim.

Özellikle ikili ilişkiler, “aniden seviyorumcular” konusunda çok dikkat etmek gerekir. Balık burcunda Dolunay ile neredeyse eş zamanlı başlayan ve tam başlama anında İkizler burcunu yükselten, karşısına da Jüpiter Koç’u alan bir Merkür Retrosu, temizlik yapayım derken bok çukuruna düşmeye benzer.

Başka bir tabirle, eskisinden kaçmak için, sorgulanmamış yeni arayışıdır. Bana göre eski sevgiliye dönmek bile, bu dönemde yeni sevgili bulmaktan iyidir.

Merkür Gerilemesi zamanlarını her zaman fırsat olarak görmüşümdür.

Merkür Gerilemesi zamanlarını her zaman fırsat olarak görmüşümdür. Evet, işler biraz ters gidebilir ama kimse içinizde yarım kalmış konuları Merkür Gerilemesinden daha hızlı geri getiremez size. Telefonunuzda hiçbir zaman bu dönemlerdeki kadar sürpriz aramalar görmezsiniz. İkinci bir şans, okulda çift dikiş yapmak gibidir.

Bazen gerçekten bitmemesi gereken bir şey bitmiş, sekteye uğramış vaadini verememiş olur. Terazi ve Başak Burcunda Merkür Gerilemesi süreci , bu yarım kalan işleri ağız tadı ile çözmenizi sağlayabilir. Önceden adım atmış olmanız önemli. Mesela yarım kalmış bir aşk hikayeniz varsa, hayal gibi başlamış, hiç için bitmişse, eşinizin size geri dönmesi, hikâyenin tamamlanması için mükemmel zamanlardır. Burada belirtmem gereken husus; diğer gerilemelerden farklı olarak, Terazi işi dengelemek için, barışmaya elinde yüzükle gelebilir. Önemli olan cevabı Merkür Gerilemesi sonrasına bırakmaktır.

 

Ancak illa özel olarak Terazi ve Başak Burcunda Merkür Gerilemesi döneminde neden kaçınmalıyım diye sorarsanız…

 Yalan söylemekten kaçının! (Bu her Merkür Gerilemesi için geçerlidir.)

 Bu tarihlerde ev almaktan, taşınmaz almaktan kaçının. Merkür 4. evde gerilemeye başlıyor. Pazarlığını bile yapmayın derim.

 Her şeyi idare etmeye çalışmayın. Yoksa gerileme döneminde verdiğiniz vaatleri bütün bir yıl tamamlayamazsınız.

  Altı boş Don Juanlıklar sizi daha da zor duruma düşürecektir. Bir şeyi sırf söylemek için söylemeyin.

 İlişkiye başlamak, isim koymak yerine flört edin.

Özellikle ne yapayım derseniz de;

Sürprizlerin, geri dönenlerin, geçmişte kaçırdığınız ama kapınıza kadar gelen fırsatların tadını çıkarın.

♥ İtiraf edemediğiniz duygularınızı itiraf edin. Delilik Hava gruplarının fıtratında vardır. Uyun bu çılgınlığa gitsin. Sonra inkar edersiniz. Merkür Retroydu dersiniz :))

 Mutlaka bir pazarlık yapın. Hiç yapmayanlardansanız, hayatınızda bir kere deneyin.

 Terazi’nin  ve Başak’ın gölge yönlerinde değil, güçlü yönlerinde kalın. Biri ile gerçekten barışmaya çalışın mesela. Gerçekten aranızdaki problemleri çözmeye çalışın mesela. Gerçekten alttan alın. Politik olmayın, affedin, özür dileyin.

 Bilgi alışverişi yerine, bilgi dengesi tarafına gidin. Nazikçe öğretin. Çekiştirmeyin.

 En önemlisi dostlar; her şeyi siz bilemezsiniz. Çevrenizi kendi ahengine bırakın. Sürekli akışı kesip, resmi kendi renginize boyamaktan vazgeçin.

 

Sevgi ile,

Paylaş

Tags from the story
, ,
More from Yasemin Orman
Başak Burcunda Yeni Ay 2023 – 15 Eylül 2023
15 Eylül 2023 Perşembe günü Başak Burcunda Yeni Ay 2023 fazını deneyimliyor...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir