2022 Gezegen Gerileme ve Tutulma Zamanları

2022 Gezegen Gerileme ve Tutulma Zamanları

2022 Gezegen Gerileme ve Tutulma Zamanları merak konusu olmaya başladı bile. Yeni yıl yaklaşırken, Yeni yıla ait Astrolojik öngörüler de arananlar arasında yerini alıyor.

Gezegen Gerileme Zamanları önemlidir çünkü hayatımızda gezegen konularına göre 2. bir şansı yakalama fırsatı bulduğumuz zaman dilimlerini sembolize eder. Gerileyen gezegenin vaadinin azaldığı söylenir. Gerileyen gezegenin simgelediği konular, gerileme tarihleri boyunca yavaşlar.

Tutulmalar önemlidir çünkü Karma ile ilgilidir. Karmiktir. İnsanların hayatındaki en önemli olaylar genelde tutulmalar ve çevresinde olur. Sadece bireysel değil, dünyada bir çok sarsıcı olay Tutulma ve etki süresinde gerçekleşir. Bunun sebebi tutulmaların Astrolojik olarak karmaları tetikleyen Güney Ay düğümü veya Kuzey Ay düğümüne kavuşarak gerçekleşiyor olmasıdır. Kuzey Ay Düğümlü tutulmalar gelecekle ilgili konular için değişime iter, Güney Ay düğümlüler geçmişle ilgili.

2022 Gezegen Gerileme ve Tutulma Zamanları

2022 Gezegen Gerileme Tarihleri

Merkür Gerilemesi 2022

En popüler gezegen ünvanına sahip Merkür; 2022 yılında 3 kere gerileyecek.

Bu dönemde teknolojik aletler alınmaması daha uygun olur. Aksi halde alınan elektronik eşyalar bozuk çıkabilir, parçası eksik olabilir, yedek parçası bulunmayabilir. Alışveriş için de doğru zaman değildir Retro dönemleri. Zira birkaç gün sonra indirime girebilir ya da aynı ürünü satın aldıktan sonra başka bir yerde daha uygun fiyata görerek hayıflanabilirsiniz.

2022 Merkür Gerileme Tarihlerinde önemli adımlar atılmamalı, önemli kararlar alınmamalı, yeni plan ve projeler hayata geçirilmemeli.

Retro yaşanan dönemlerde, yazışmalara, faks, mail, mektup, mesaj gibi gönderilere çok dikkat etmek gerekir. Çünkü yanlışlıklar yaşanabilir, gönderimler yanlış adrese yapılabilir. Bu dönemde sözleşmeler, anlaşmalar ve imzalar da gecikebilir. Dikkat eksikliği ve beyin bulanıklığından dolayı problemler yaşanabilir. Beklediğimiz haberler geç gelebilir. Ticaretle uğraşanlar için de durum pek iç açıcı değil. Özellikle yurt dışından gelecek mallar gecikebilir, gümrükte mallar takılabilir. Yine Retro dönemleri web site çalışmalarının başlangıcı için uygun olmayabilir. İnternet sitesi, reklam, tanıtım gibi faaliyetler bu dönemde yapılmamalı.

→Merkür Gerilemesi Nedir? Etkileri Nelerdir?

  • 15 Ocak – 4 Şubat Kova ve Oğlak Burcunda Merkür Gerilemesi
  • 10 Mayıs – 4 Haziran gerileme İkizler ve Boğa Burcunda Merkür Gerilemesi
  • 10 Eylül – 2 Ekim – Terazi ve Başak Burcunda Merkür Gerilemesi
  • 29 Aralık – 18 Ocak 2023 Oğlak Burcunda Merkür. Gerilemesi

Venüs Gerilemesi 2022

Nasıl Merkür iletişim gezegeni ise ve geri hareketinde bir takım iletişim problemleri yaşanıyorsa, Venüs de güzellikler gezegenidir ve güzel konularda birtakım problemler yaşanması muhtemeldir. Nasıl Merkür gerilemesi sırasında etrafınızdaki insanlardan, yanlış kişiye mesaj ya da mail attıklarını duyuyorsanız, Venüs gerilemesinde de aldıkları kıyafetlerden sonra pişman olmayı, yanlış yatırım yaptıklarını duymayı, gereğinden fazla duygusal olmalarını, abartılı ama aslında olmayan duygusal gel-gitler yaşamalarını bekleyebilirsiniz.

→Güzeller güzeli Venüs’ün Gerilemesi Genel Etkileri Nelerdir?

  • 19 Aralık 2021 – 30 Ocak 2022 Oğlak Burcunda

Mars Gerilemesi 

2021 yılında Mars Gerilemesi deneyimlememiştik. Mars gerileme döngüsündeyken, mevcut projelerimizi, istediğimizi elde etme yaklaşımımızı ve arzu doğamızı yeniden değerlendirmek zorunda kalırız. Arzularımızı doğrudan öne sürmek yerine, iç gözleme yöneliriz.

  • 31 Ekim – 12 Ocak İkizler Burcunda

Jüpiter Gerilemesi

Bolluk ve bereket gezegeni de olarak bilinen Jüpiter, bu yıl genel anlamda Balık burcunda. Ancak gerileme ve ileri hareketinin bir kısmında Koç burcunda da yer alacak.

  • 29 Temmuz – 24 Kasım Koç Burcunda

Satürn Gerilemesi

Astroloji’nin büyük öğretmeni Satürn geçen sene olduğu gibi bu sene de Kova burcunda ilerliyor olacak.

  • 5 Haziran – 22 Ekim arasında Kova Burcunda

Uranüs Gerilemesi

  • 19 Ağustos – 18 Ocak Boğa Burcunda
  • 24 Ağustos – 22 Ocak 2023 Boğa Burcunda

Neptün Gerilemesi

  • 27 Haziran – 3 Aralık Balık Burcunda

Plüton Gerilemesi

  • 29 Nisan – 8 Ekim Oğlak Burcunda

2022 Tutulma Tarihleri

2022 yılındaki Ay ve Güneş Tutulmaları Boğa – Akrep Aksında gerçekleşiyor olacak. 2022 yılında toplamda dört adet tutulma deneyimleyeceğiz.

  • 30 Nisan Boğa Burcunda Parçalı Güneş Tutulması
  • 16 Mayıs Akrep Burcunda Tam Ay Tutulması
  • 25 Ekim Akrep Burcunda Parçalı Güneş Tutulması
  • 8 Kasım Boğa Burcunda Tam Ay Tutulması

İlgili olaylara ait ilgili zamanlarda, tarihlere tıklayarak, konulara ait içeriklere ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Tags from the story
More from Yasemin Orman
Yıllık Burç Yorumları 2021
Yıllık Burç Yorumları 2021 yılı burçlara neler getirecek? Burcunuzun 2021 yılında hangi...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir