Akrep Burcunda Dolunay 2021 Ne Zaman?
Dolunay Akrep Burcunda 27 Nisan Salı günü İstanbul saati ile 06:32’de gerçekleşiyor.
Akrep Burcunda Dolunay 2021
- 27 Nisan Salı günü İstanbul saati ile 06:32’de
- Dolunay haritasının yükseleni Boğa Burcu
- Yükselen Yöneticisi Venüs Boğa burcunda ve Boğa Burcundaki Merkür ile kavuşmakta.
- Akrep Burcundaki Ay 6. evde. (Yani Başak burcunun evinde. Yani Merkür’ün evlerinden birinde.) Güneş 12. evde Uranüs ile kavuşumda.
- Ay Mars Yengeç muhabbetli.
- Mars Yengeç, Jüpiter Kova muhabbetli.
- Satürn, Ay ve Güneş T- karesi.
- Güneş, Uranüs, ASC, Venüs, Merkür kavuşumlu desem yeridir.
Akrep Burcunda Dolunay, görünenin altındaki gerçeği anlamak, yasak, gizli, gömülü olanı bulmak için can atar. Olaylar karşısında güçlü durmaya çalışıp, duygularını gizleme eğilimi gösterir.
Ay Akrepte aşırıdır. Nefret, tutku, kıskançlık, ölüm ile ilgili duygular doğurtur. Sadece doğurtmaz. Önce öldürür sonra doğurtur.
Tanıyan, bilen, takip eden herkes bilir. Ben ayırırım Akrep enerjisini Zodyak’ta. Her Zodyaklının kendine has bir gücü vardır. Her Zodyaklı Yaradan’ın hazinesinden bir başka gücü almıştır. Ancak küllerinden doğmak, biraz da olsa ilahiyat ister! Bu güç sadece Akrep burcunda vardır.
Akrep Burcunda Dolunay 2021 Hangi Enerjileri Taşıyor?
Sakız gibi büyüdü yazı iki gündür ağzımda. Boş vakit buldukça geliyorum gidiyorum, ilham yok. Yalan söyleyemem hala yok. Neden yazmak istemiyorum, ne var bu Dolunay’da diye sormaya başladım artık.
Bilenler bilir Akrep Burcunda Dolunay, Akrep Burcunda Yeni Ay benim uzmanlık alanımdır. Özel ihtisasımdır. Sular seller gibi yazarım söz konusu Akrep’se ama kalem kıpırdamıyor. Yazmasam, biliyorum “nerede?”, diye soracaksınız. Sorun da. Siz olmasanız sabaha kadar yazsam ne olacak. Bu işler böyle; okuyan olmasa yazmanın, dinleyen olmasa söylemenin anlamı yok. En azından benim için yok galiba.
Siz iki güzel kelam edince, manita öpücük atmış kadar seviniyorum.
Sanırım bu Dolunay’ın enerjisi bu!
Dolunay bir bırakma, salıverme, vazgeçme enerjisidir aslında. Yeni Ay’a başlangıç, Dolunay’a sonlandırma deriz hep. Ancak buradaki sonlandırma kopmak değildir aslında. Yeniden başlayabilmek için dinlenmek gibidir. Olgunlaşan bir şeyin artık ağaçtan düşmesi…
Yeniden başlamaya engel olanlardan ayrılmadır Dolunay.
Ay Akrep’te günlük hayatın gerekliliklerini yerine getirmek için, sağlıklı kalmak için (bu konuda üzerimizde ciddi bir baskı var!) , sorumlulukları için aşırı derecede bir çaba harcarken, karşısındaki Güneş Boğa, hayatın tadını çıkarmak, gevşemek ve tüm bu baskıya ara vermek istiyor. Yediği yemeğin, gördüğü resmin, çektiği iki fırt kahvenin tadına varmak istiyor. Bir yerlerde sorumlulukları bırakıp tembellik etmek istiyor. Manzaraya karşı ayak uzatmak istiyor. Belki de bu yüzden yazamadım bu yazıyı iki gündür…
Güneş Boğa dönemi, yılın bahar depresyonu ve tabi ki bahar sarhoşluğu dönemidir. Burası, devam edebilmek, sorumluluklar ve gerçek hayat, nefes almamızı sağlayan muhteşem bedenimizin ana ihtiyaçları arasında dengeyi kurmanın zamanıdır. Boğa’yı orasından burasından istediğiniz kadar çekiştirin, o karnını doyurmadan çalışamaz, kahvesini içmeden sizi dinleyemez. Bize de bu lazım demektir.
Her şeyi unutup, boş vermek değil, sadece öncelikleri, sırtımıza gereğinden fazla yüklenmiş sorumlulukları gözden geçirmek lazım demektir. Fazlalıklardan, neşemizi, yediğimiz yemekten bile tat almamızı engelleyen, aslında sadece bize ait olmayan ama bize atfedilmiş işlerden kurtulmak, ya da gerçekten her yaptığımız iş bize ait midir, kontrol etmek lazım demektir. Sağlıklı yaşamak uğruna, kendimize eziyet mi ediyoruz bir kere daha bakmak gereklidir. En son ne zaman gerçekten keyif alarak bir şey yaptığımızı kontrol etme zamanıdır. Eğer bu zaman çok uzaklarda ise nedenlerini bir kere daha değerlendirme zamanıdır.
Burası, demir attığımız zorunlu yüklerimizden, derinlerdeki ağırlıklarımızdan kurtulma zamanıdır.
Burası, alışkanlık, rutin haline getirip aslında faydadan çok zarar gördüğümüz, bizi aynı noktaya kilitleyen şeylerden ayrılma zamanıdır.
Müthiş bir T kare var. Burada uzun süredir devam eden sabitlere dikkat çeker harita. Her rutininiz size ait mi diye sorar. 39399 yıldır bu işi yapıyorsun, 3738 yıldır her gün yemek pişirip ev temizliyorsun, 9843 senedir aynı kadınlasın. Bunlar senin mutlu seçimlerin mi yoksa konfor alanının getirdiği sonuçların mı? Sen listeyi istediğin kadar uzat.
Diğer taraftan karenin bir ucunun Kova’daki Satürn’de olması, toplumsal gerekliliklerin istisnasının olmasının göstergesi. Yani sen, ay bıktım deyip maskeni atamazsın şu an. Haritanın söylediği kesinlikle bu değil.
Dolunayın Burçlara Etkileri
Girizgaha Dolunay haritasında dikkate aldıklarımı yazıyorum hep. Astroloji’ye okumaktan daha fazla ilgi duyanların bir nebze olsun neyi neden yazdığımı anlaması için. “Güneş, Uranüs, ASC, Venüs, Merkür kavuşumlu desem yeridir.” Yazmıştım başta. Burada biraz aşk var bana sorarsanız. Bakınca şıp diye göremezsiniz belki ama vardır. Boğa’nın ve sabitleştirdiği bahar mevsiminin diğer klasiği de AŞK’tır. Hiç bir zaman aşk dağıtan bir Astrolog olmadım biliyorsunuz. Hatta biraz acıtan gerçekleri çarpmayı daha çok severim her zaman. Ancak bir haritanın doğasında Aşk varsa da görmeden geçemem. Bu haritada mis gibi var. Hatta şöyle; sarsıntılı, beklenmedik, sürprizli, marjinal, aniden yer değiştirmeye, sabitlerden kopmaya sebep olabilecek, bir haberle gelebilecek, artık aşırılaşan sorumluluklardan etik ve ahlakı bozmadan kopmaya vesile olacak ama şöyle bir hop ettirecek bir şey var.
Venüs Boğa’da tek başına bile aşkın kendisidir. Aşkı doyasıya yaşamanın Astroloji’de sembol bulmuş halidir. Güney Ay Düğümünün 7. evde oluşu hem bir çok evliliği, kendimize olan saygı ve sevgiyi sarsmışsa sonlandırabilir hem de eski eşlerle yeniden birleşen ilişkilere sebep olabilir. Eski eşi ile barışan, uzun süredir küs olduğu partneri ilen barışan çiftleri görebiliriz, duyabiliriz önümüzdeki bir kaç haftada.
Eski eşler, sevgililer ile ilgili haberler de gelebilir bu dönemde. Defteri tamamen kapatmanız için biraz sarsıcı ama artık yola devam etmeniz gerektiğini hatırlatan, anlatan, öğreten.
Dolunayın Akrep Burcuna ve Diğer Burçlara Etkisi
Burada biraz kolektiften bahsedeyim yine. ilk konu malum her Dolunay’da deprem. Evet bu sefer ben de Türkiye’de bir deprem bekleyebilirim. Yer için kimseyi korkutmak istemiyorum ama 14 Haziran’da da tekrar tetiklenebilecek İstanbul çevresi bir deprem bekleyebilirim. 4 temel sebebi var. Birincisi Uranüs’ün etkin olması. ikincisi Satürn Uranüs arasındaki yakın açı. Üçüncüsü Dolunay ve dördüncüsü Astrokartografi haritasında Dolunay’ın ülkemizdeki konumu.
Türkiye açısından oldukça önemli bir Dolunay bence. Detaylara girmeden yazayım iki ana temel konuyu işaret ediyor. Birincisi “ekonomi”. Özellikle üretim ve teknoloji tabanlı ekonomik kaynaklar ve kredi süreçleri gündemde. İkinci konu ise uluslarası ilişkiler, özellikle komşularla olan ilişkiler. Bizim dünyadaki imajımız, prestijimiz söz konusu olacaktır. İşleyen sistemde de değişiklikler olması beklerim. Bizim işleyen sistemlerimizin içinde Anayasamız var. Kamu kurum ve kuruluşları var. Sosyal güvenlik kurumları var. Ve siz daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Dolunaydan en çok hangi burçlar etkilenir?
Dolunaydan en çok sabit burçlar etkilenir. Etkilenme sırasına göre Akrep, Boğa, Kova ve Aslan burçları öncelikli.
Yan kadro mutlaki ki; senenin iki lokomotifi; İkizler ve Yay burçları.
Ancak herkese söylemek istediğim şey aynı; ya da sormak istediğim; en son ne zaman bir çılgınlık yaptın? ve en son ne zaman gerçekten keyfin ve kahyasına göre hareket ettin?
Biraz yüklerimizden kurtulalım mı? Halı altına süpürdüklerimizi temizleyelim mi? Boşa taşıdıklarımızı bırakalım mı?
Ne dersiniz?
Dolunay’da sohbet edeceğiz yine, Zoom’da. İlgilenenler Instagram hesabımı takibe alabilir. (@yorman)
Öperim gözlerinizden!
😂 Bende diyorum fi tarihinde kalan ex manita, yırtık dondan çıkar gibi nerden çıktıda sosyal medyadan yazdı. Görüşme talep etti.
Benim için defter bende kapanmıştı ama o tarafta kapatmamışsa demek.
Ve umarım nezaketle red cevabım ordaki defteri kapamaya yeter.
Birde hayatımdaki bence vadesi coktan dolmuş şu “eziyet ilişkiler” biterse varya…
Işte ozaman yeni ufuklara yol almak için çoktan hazır ettiğim gemime binip, aldığım ögretiler, çok pis gördüğüm boyumun ölçüsü, burnumun diki ve paşa keyfime eşliğinde “kim demiş öldü, efsane geri döndü” deme vakti. 😁😁😁
Enerjinize rağmen keyfle okudum. Güzel yüreğinize sağlık 🤗🤗🤗
Ben teşekkür ederim, her zamanki zarif dönüşünüz için. 🙂
Bir yorum bu kadar mı hüzel bh kadar mı doğal ve halktan olur. Akrep burcuyum dolunayın etkilerini okuyorum br sürü yorum okudim her biri farklı anlatmş anlamıyorum karışıyor. Taki seni okuyna kadar hiçbirşey anlamadım. Aksi gbi eşimde boğa burcu ❤️🤭😘🤣🤲🤲
Çok teşekkür ederim 🙂 Ulaşabilmesi ne mutlu bana!