Yengeç Burcunda Dolunay – 12 Ocak 2017

Yengeç Burcu Dolunayı 12 Ocak 2017

Yengeç Burcunda Dolunay – 12 Ocak 2017

12 Ocak 2017 Perşembe günü 14:34’te Yengeç burcunun 22. Derece, 27. Saniyesinde Yengeç burcunda Dolunay gerçekleşecek.

 

Yengeç burcunda Dolunay, kendi iç dünyasına dönme, ihtiyaçlarını anlama, kendini besleme, huzurlu bir yer arama ihtiyacındadır. Sağlam köklere, güvenebileceği insanlara ihtiyaç duyar. Alışılmışın dışına çıkmaktan hoşlanmaz. Genel olarak sübjektif ve endişelidir.

 

Normalden daha fazla tedirgin, normalden daha fazla duygusal olacağız.

 

İçgüdüsel olarak saklanan, korkan, çekinen, rahatsız olan, içine dönmeye çalışan, sosyallikten uzaklaşan insanlara dönüşeceğiz. Normalden daha fazla tedirgin, normalden daha fazla duygusal olacağız. Çoğumuz özgüven problemleri yaşayabiliriz. Güvenlik ihtiyacımızı madde ile özdeşleştirebiliriz. Paramız varsa güvende, paramız yoksa güvensiz hissedebiliriz. Toplum önünde gerçekleştireceğimiz aktivitelere katılmak istemeyebilir, önde olacağımız organizasyonlardan kaçınabiliriz.

 

Yakınmaya, söylenmeye ve nazlanmaya meyil edeceğiz. Bedensel reaksiyonlarımız yavaşlayacaktır. Hisler ve boyut dışı algılarımız artacaktır. Toleransımız genişleyecektir. Ancak bu iyi niyetimizden değil, gereksiz gerginliklere girişmek istemediğimizden olacaktır. Bu da dolunay sonrasına birikmiş, bastırılmış duygular ile gireceğiz demektir.

 

Sıvı kaybımız artacaktır. Daha fazla su tüketmeliyiz. Ruhsal dalgalanmalar ve gereksiz stres hali hazırda var olan hastalıklarımızı tetikleyebilir.

 

Yengeç burcu Su grubuna ait bir burç olduğu için, tüm Su grubu burçları gibi mantıktan çok duyguya sebat eder. Bu sebeple Dolunay ve çevresinde alacağımız kararların, çok da mantıklı olmasını beklememeliyiz. Duygusallık ön planda olduğu için duygusal çalkantılar, abartılı duygular, gereksiz alınganlıklar söz konusu olacaktır.

 

Yengeç burcunda Dolunay 2-8. Ev aksında gerçekleşiyor. Kendimize ait olanlar ile başkalarının değerleri arasında kalmaya zorluyor gökyüzü bizi. “Bak bakalım en değer verdiklerini elinden aldığımda neler yapacaksın?” “Neyi seçeceksin?” diyor. Sadece bu değil sorusu… Gökyüzü bu Dolunay’da acımasız…İşte soruları…

Güneşini söndürecek, tüm enerjini yok edecek kadar kötü şeyler geldiğinde başına, sen neye değer vereceksin? Mal varlığına mı, kendi değerine mi, sevdiklerine mi?

En kötü gününde yanında olan kimler?

En kötü gününde sen kimlerin yanına gidiyorsun?

Tüm ışığını aldığımda, tüm ateşini söndürdüğümde, küllerinden doğabilecek misin?

Tek tek, adım adım kurduklarını ben bir tekme ile yerle bir ettiğimde mücadele mi edeceksin, kabuğuna mı kapanacaksın?

Yengeç burcunda Dolunay’ın haritası 15 Temmuz Darbe Girişimi dönemi olan açılanmaya benzerlik gösteriyor. 

Bu Dolunay’da gökyüzünde “Büyük Kare” dediğimiz bir toplu açılanma söz konusu. Bu açılanma 15 Temmuz Darbe Girişimi dönemi olan açılanmaya benzerlik gösteriyor. Ancak yorumsal olarak çok farklı tarafları var. Genel Dolunay aksına, Koç burcunda seyretmekte olan Uranüs eşlik ediyor. Bu da, Dolunay temalarının ani ve beklenmedik bir şekilde hayatımıza tezahür etmeye çalışacağının göstergesi. Yine Terazi burcunda ilerleyen Jüpiter de Dolunay’ın sahne arkadaşlarından. Şansın ve iyiliklerin anası Jüpiter’in Dolunay’a kafa tutar bir noktada olması yine pek iyiye işaret değil. Bazı kayıplar söz konusu olurken, maalesef şans yanımızda olmayacaktır. Yakın zamanda kavuşmuş olan Plüton ve Güneş, konumları itibari ile kötücül enerjilerin yer altında patlamaya hazır bir bomba olarak beklediğinin göstergesi. Her ne oluyorduysa bu zamana kadar yer altında, arka planda, neyse gizli gizli perde arkasında çevrilenler ve her ne ise adım adım yer altından ilerleyenler, bir volkan olup patlayacaktır.

 

Dönüşüm ve yıkım kaçınılmaz olacaktır!

 

Dolunay’ın Astrolojik haritasının yükseleni İkizler. Bu demektir ki, Dolunay’ın tüm temaları hayatımızda tezahür ederken, belki bazı kayıplarla karşılaşır acı çekerken ve mızmızlıktan kıvranırken, hala her şeyi en iyi bizim bildiğimizi düşüneceğiz. Huzursuzluğumuz, duygularımızı mantığımız sanmamız ve kararsızlığımızla akıntıya kapılıp sürüklenmemiz cabası olacaktır. Haritanın yönetici olan Merkür’ün yeni bir burca geçme hazırlığında olması yine yükselen burcun pozitif değil gölge yönlerini deneyimleyeceğimizin göstergesi.

 

Dolunay’a pozitif açı yapan Stelyumtrak Venüs, Neptün, Mars ve Şiron dörtlüsünün Dolunay’da kadınları ön plana çıkarmasını bekliyorum. Ancak maalesef pozitif anlamda değil. Acı çeken, bazı şeyleri kaybeden kadınlar olacaktır. Ve yine maalesef kadınların tüm acılarına rağmen, erkeklerin özellikle mental anlamda daha fazla şifalanması gerekecektir. (İlk okuyuşta insanı rahatsız eden bu paragraf, belli olaylar tezahür ettiğinde anlamını bulacaktır. Lütfen önyargı ile okumayınız. Kadınlara ve erkeklere saygım eşittir.)

 

Yakın zamanda kavuşmuş olan Plüton ve Güneş ve üzerine Dolunay’ın gelmesi marjinal doğa olaylarına işaret ediyor olabilir. Özellikle yanardağ patlamaları, maden ocaklarında oluşabilecek patlamalar, yer altında birikmiş enerjinin dışarıya çıkmasını sağlayacak tüm doğa olayları, depremler vb. olaylar tüm dünyada yaşanabilir. Yaşanması yüksek ihtimaldir.

 

Evrensel düzeyde baktığımızda özellikle haritanın yükseleninin İkizler olması ve yöneticinin ilişkileri temsil eden noktada yanlış bir noktada durması, bazı siber saldırıların, özellikle belli topluluklara düzenlenen siber saldırıların oluşabileceğini gösteriyor. Yine haberleşmede ciddi sorunlar yaşanabilir.

 

Türkiye için baktığımızda …

 

Duygusal bazı kararların yanlış askeri operasyonlara sebebiyet verebileceğini söyleyebilirim. Beklenmedik maddi kayıplar söz konusu olacaktır. İsyanlar ekonomik krizleri tetikleyebilir.

Diğer ülkeler ile atılacak her türlü adım hayati tehlike taşıyor. “Savaş” ürkütücü ve öngörülmek istemeyen bir cümle olmasına rağmen, ondan daha nazikçe durumu tanımlayabilecek tek kelime “çatışma” sanıyorum. Ülkemiz açık düşmanlıklarla karşılaşabilir. Bir süredir deneyimlediğimiz çirkin terör olaylarının devamı yaşanacaktır. Yüksek öğrenim kurumlarına ve dini kuruluşlara karşı fanatik saldırılar söz konusu olabilir.

Belirtmek isterim ki millet olarak kendimizi en iyi hissedeceğimiz yer bu topraklardır. Her ne olursa olsun birlik olmayı başarabilmemiz ümidi ile…

 

 

Paylaş

Tags from the story
, , ,
More from Yasemin Orman
Günlük Burç Yorumları 30 Nisan 2020
Günlük Burç Yorumları 30 Nisan 2020 / Günün Enerjisi : Ay Aslan...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir