Yanık Kremi – Doğal Yanık Kremi Nasıl Yapılır?- Nasıl Uygulanır?

Yanık Kremi

Yanık insanın en çok canını acıtan ve geçmesi de en zor yaralardan biridir. Özellikle bir de yanan çocuğunuzun ise acısı kat kat artıyormuş. Yanık Kremi konusu ise en çok araştırılan konulardan.

Hüma (kızım) gittiğimiz yerdeki sobadan uzak durmasını söylememe, kontrolümün hep üzerinde olmasına rağmen beni geçip,2 sobaya dokunmayı oyun haline getirme sonucunda eli yandı. Dediğini yaptı ama sonucu onun ve benim içinde baya acı dolu oldu. İki el giriyordu da Allahtan bir elini kurtardım. Anneliğimin en zor anından biriydi. Hiç sakinleşmeden durmadan ağlıyordu. Doğumdan önce ilk yardım kursuna gitmiş biri olarak hemen musluğa koştum ve elini soğuk suyun altına tuttum. Normalde 15-20 dk suyun altında tutmam gerekiyordu ama 16 aylık olan bir çocukta bu çok zor oluyor. Bir süre suyun altında tuttuktan sonra buz dolu poşeti bir beze sarıp onu elinde tutmaya devam ettim. O sırada da bir yandan doktoru ile konuşup, bir yandan da sakinleştirmeye çalışıyordum ama eli o kadar acırken çok zordu. Bir süre sonra eczaneden aldığımız calpol ilacını  vererek eve geri döndüm.

Gün sonun da Hüma’nın eli resimde gördüğünüz şekildeydi.

En İyi Yanık Kremi

Bundan seneler önce eşimin ablasının bacağı sıcak egzoza yapışmıştı. Aylarca çekti. Hastaneye gitti geldi, pansumanlar yapıldı. 1. ayın sonunda yara aynı şekilde duruyordu. Biri koca karı ilacı dediğimiz bitkilerden gücünü alan bir formül önerdi. Eski usül Yanık Kremi. Sonuç mükemmeldi. Kısa sürede Yanık Kremi iyileştirdi yanan yeri.

Uzun yıllardır da kullanıyorduk. Yanan yere kremi sürünce hemen acısını da alıyordu.  Hemen aktardan gerekli malzemeleri aldırdım. Ve kendi yaptığımız kantaron yağını da alarak kremi hazırladım. Doktora sorsam mı? Bebek bir şey olur mu diye bir düşündüm ama sonra ilaçlarda ki zararlı maddeleri düşündüm.  Kremler de çok zararsız sayılmazlar. Sonuçta içmiyor diye düşündüm. Önce az sürerek kremi kullanmaya başladım. İçeriğinde gerçek yağ olduğu için alerjik bir reaksiyon olur mu diye baktım. Sonra gün için de sık sık kremi sürerek elini sardım.

Yanık Kremini sürdükten 4 gün sonra sonuç inanılmazdı.

 

Evet bebek hücresinin yenileme hızını da unutmamak lazım. Sonuçta küçüklerin hücreleri bize göre çok daha hızlı. Yaş ilerledikçe ne yazık ki yaralarımız o kadar hızlı bir şekilde kapanmıyor. Ama çocukken olduğumuz kadar da yararlanmıyoruz.

 

 

 

 

 

Siz yine de kullanmadan önce isterseniz doktorunuza sorun. Burada yazan benim kendi deneyimim ama yanık ve yaralarda çok hızlı iyileşmesini ve iz bırakmadan yanık yarasının geçmesinde yardımcı olduğunu sayısız defa gördük. Bilen bir kişi veya uzman olmadığımdan; doktorunuza danışın tavsiyesini bulunmak zorundayım.

 

Yanık Kremi Tarifi

Malzemeler

  • Hava civa otu
  • Sarı Kantaron yağı
  • Balmumu

Avucunuzun yarısı kadar hava civa otunu alıp bir kaba koyun.

Üzerine 150 ml kantaron yağı ekleyin

Bunları benmari usulü 10 dk ısıtın. Köklerin özü iyice kantaron yağına geçsin. Sonra bunu bir kaba süzüp temiz bir kapta tekrardan benmari usulü balmumunu eritin.

3/1 kibrit kutusu kadar. Balmumu bu yaptığınız sıvıyı kremsi yapıya sokmak için kullanılıyor. Sonra bu erittiğiniz balmumuna az önce süzdüğünüz yağı döküyorsunuz.  Biraz karıştırık kapaklı bir kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Soğudukça sıvının kremleştiğini göreceksiniz.

Yanık Kremi Nasıl Kullanılır?

Kremi yanık yere gün içinde 3-4 kez sürüp sardım. Normalde yanık sarılmaz ama 16 aylık bir çocuğun eli ise mecbur sardım. Oradaki acık yaranın mikrop kapmaması lazım. Akşam uykusundan önce elinin bandajın çok hafif yaptım. Uykuya yattıktan bir kaç sonra genelde kendiliğinden bandaj açıldı. Sabaha kadar açık kaldı.

3 gün sonra inanılmazdı. Şu anda çok az bir iz var. Zamanla onun da kalmayacağına eminim. Daha önce kullandığımız olaylarda sonuç izsiz iyileşmeydi.

Koca karı ilaçlarını seviyorum. Keşke geçmişimizdeki bu tarz ilaçları günümüzde unutmasaydık veya unutturulmasaydı bize. Doğada her yara ve hastalığın çaresi olduğuna inanlardanım. Ama yine de modern tıbbın da hayat kurtardığını unutmamak gerekir…

Kimse yanmasın ama ufak yaralar içinde hızlı iyileşme için bu kremi öneririm.

Eğer ben yapamam, uğraşamam derseniz. Kremi Organik ürünlerimizi de paylaştığımız sitemizde hizmete sunduk.

Almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Gün ve gün elinde ki yanığın nasıl iyileştiğinin resimlerini sizlerle paylaşıyorum.

 

Elinin yandığının ertesi günü

kremi sürmeye başladığım

1. gün

2. gün

3. gün

 

Paylaş

Tags from the story
More from Gevher Karacabey
Bebeklerde Gaz Problemi İçin Doğal Öneriler
Aylarca heyecanlar süren bekleyiş sona ermiştir. Artık elinizi karnınıza koyup gözleri, burnu,...
Read More
Join the Conversation

7 Comments

  1. says: Yasemin Gürsoy

    Gerçekten çok hızlı iyileştirmiş tarif için teşekkürler ,acaba ciltte kalıcı kırmızı renk bırakırmı bilginiz varmı

    1. says: Gevher Karacabey

      Merhabalar, evet gerçekten çok hızlı iyileştiriyor. Görselde ki gibi beyaz değil kırmızı bir renk oluyor krem. Hiç bir şekilde bir iz kalmıyor, kırmızılık da kalmıyor. Kremi sürdükten sonra cilt emiyor ve sonra kırmızısı deriye geçmiyor. Ben şimdi resim çekip 2 sene sonra ki halini de ekleyeceğim yazıma. Daha da güzeli yanık kalıcı bir iz bırakır normal koşullarda. Kızımın elinde çok ciddi bir yanık olmasına rağmen o iz de kalmadı. Akşama bugün ki fotoğrafı eklemiş olurum siteye.

  2. Bugün kızımın yüzüne göyüs kkısmına kaynar bir fircan türk kahvesi dönüşü hemen soğuk su altında tuttum her yerini sonra acile götürdüm hemen bilinci derece yanık var pansuman yaptılar yanık kremleri verdiler iki gün vücüttaki sargılar kapali nolucak sonra verdikleri kremleri sürücem ama hava çok sıcak korkuyorum kapama olurmu diye bu kerem iyi gelirmi diye bana yardımcı olurmusunuz aktarlar eczaneler bu kremi yapıyorlar mı acaba

  3. Bugün kızımın yüzüne göyüs kkısmına kaynar bir fircan türk kahvesi dökürdü hemen soğuk su altında tuttum her yerini sonra acile götürdüm hemen bilinci derece yanık var pansuman yaptılar yanık kremleri verdiler iki gün vücüttaki sargılar kapali nolucak sonra verdikleri kremleri sürücem ama hava çok sıcak korkuyorum kaparma olurmu diye bu kerem iyi gelirmi diye bana yardımcı olurmusunuz aktarlar eczaneler bu kremi yapıyorlar mı acaba

    1. Merhaba,

      Aktar ve eczaneler yapıyor mu bilemiyorum ama evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Yazıyı yazan arkadaşıma haber verdim size yazacak ama daha önce evde uygulayanlardan çok güzel dönüşler geldi.

    2. says: Gevher Karacabey

      Merhabalar. Dilerseniz bana sosyal medya kanalından direk yazabilirsiniz. Yapılışı için size sesli tarif edebilirim. Çok basit ve kolay. Kızımın eli yandığı zaman aktardan malzemeleri hemen alıp, eve gelip, 10 dk da hazırlamıştım. Gerçekten çok etkili oluyor. Tekrardan çok geçmiş olsun.

Leave a comment
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir