Mutfakta Biri mi Var?

Mutfak

Mutfakta Biri mi Var?

Yaz geldi! Herkeste plan, programlar başladı. “Tatile gidemeyenleri düşünen yok tabi” demeyin… Yaz sıcaklarında işten güçten kafasını kaldıramayanlara Haziran ayı için süper bir fikrim var! Maslak’ta Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ‘nin çok güzel workshopları var.

 

Yetişkinler bir yana çocuklar için bile workshoplar var. Benim becerim yok, mutfakla ilgilenmeyi sevmem ya da yeteri kadar evde uğraşıyorum bir de gidip orda ne yemek yapacağım demeyin. Sevgiliniz, eşiniz olur, anneniz olur ya da uzun zamandır görüşmediğiniz bir kız arkadaşınız olur ya da ben kimseyi istemiyorum deyip tek başınıza katılabilirsiniz. Workshop biletleri Biletix’lerde satılıyor ve sizin ilginizi çekecek mutlaka bir menü olduğunu düşünüyorum. Ben tercihimi 22 Haziran “El Açması Börek” ten yana kullandım 🙂
Ben sizlerin ufaktan aklınızı çelmek için takvimdeki workshopları yazıyorum. Hem yaptığınız leziz yemekleri ders bitiminde sizler alıyorsunuz daha ne olsun 😉

Mutfak Sanatları Akademisi Haziran Ayı Takvimi

01 Haziran – 27 Temmuz arası  “Mutfakta 8 Hafta”

03 Haziran “Etler ve Pişirme Teknikleri”

03 Haziran ve 09 Haziran “Ramazan Pidesi”

05 Haziran “Vazgeçemediklerimiz”

09 Haziran “Davet Menüm”

 


10 Haziran “Sushi”

“Japon mutfağının vazgeçilmezini siz

    neden yapmayasınız ?”

 

 

10 Haziran “Sadece Espresso” ve “Şarküteri”

11 Haziran “Burgers&Fries”

 

12 Haziran “İtalyan Mutfağı”

“Kim hayır diyebilir ki ?”

 

 

12 Haziran “%100 Ekşi Maya

17 Haziran “Matmazel Makaron”

18 Haziran “Babalar Günü Özel Menü”

19 Haziran “Vazgeçemediklerimiz”

21 Haziran “Bayram Tatlıları”

 

22 Haziran “El Açması Börek”

“Kesinlikle benim için harika bir workshop !!”

 

 

 

NOT:Minik marifetli eller için yaş gruplarına göre ayrılmış üç tane workshop var.

Karar vermeden önce daha ayrıntılı bilgi almak ve incelemek için www.msa.com.tr adresini ziyaret etmenizi öneririm. Menü içerikleri, saat detaylarının hepsi orada yazıyor. Gidip de memnun kalmayan birini daha hiç görmedim.

Bizler günlük koşturmaca da farkında olmadan aslında birer robot oluyoruz. Rutinimiz hiç değişmiyor ve bir süre sonra yaşadığımız hayatımızda farklılık, farkındalık istiyoruz. Ben de bu konuda size bir farklılık sunduğumu düşünüyorum. Benim için en büyük terapi mutfakta vakit geçirmek diyebilirim.

Kimsenin gözünde büyüttüğü gibi değil aslında.

Mutfak ta Biri VarYemek yemeyi sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Hayatımızın olmazsa olmazı. Ama iş bir şeyler yaratmaya ya da bir şeyler yapmaya geldiğinde insanların korkulu rüyası oluyor mutfak. Kimsenin gözünde büyüttüğü gibi değil aslında. Sadece gıda sektörü her geçen gün yelpazesini restaurantlarla, fast foodlarla çeşitlendirdiği için bizler tembelleşiyoruz ve işin kolayına kaçıyoruz. Mutfakta mini bir sandviç yapmak bile gözümüzde büyüyor. Bu workshopları size tavsiye etmemde ki en büyük etken içinizdeki yaratıcığı hareketlendirmek.. Emin olun hergün ki monotonlukla uğraşan sizlere şurup gibi gelecek 🙂 Çalışan, çalışmayan, haftaiçi, haftasonu saatleriyle menülere göre değişen ücretiyle herkese uyabilecek bir takvimi var. 22 Haziran perşembe “El Açması Börek” workshop’unda olacağım, gelen olursa orda görüşürüz. Bir farkındalık yarattığımı düşünerek bir sonra ki yazımda görüşmek dileğiyle..

 

Paylaş

Tags from the story
, , ,
More from Burcu Balkan San
Teknoloji Bağımlılığı
Günümüzde bunların nimetlerinden yararlanmayan kimse yoktur herhalde. Hatta öyle ki; çağımızın çocuk...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir