Saçlarınız ve Siz, Yaza Hazır Mısınız?

Saç Bakım Önerileri

Yaz geliyor ve hummalı hazırlıklara son 1 ay! Saçlarınız ve Siz Yaza Hazır Mısınız?

Her insan yaza bomba gibi girmek ister 🙂 Kim ne derse desin yaz ayının mutlu etmediği insan yoktur. Özellikle de tüm senenin yorgunluğunu atmak isteyip, bütün bir sene yaz tatilinin hayalini kuran bizleri…Tabii bu sene hiç bitmeyen soğukları da düşünürsek “yaz” kelimesinin mutluluğu bile bambaşka!

Yaza bomba gibi girmenizi sağlayacak ve size kendinizi  taptaze hissettirecek saç bakım önerilerim var!

Yaza bomba gibi girmenizi sağlayacak ve size kendinizi  taptaze hissettirecek önerilerim var. Bunlardan biri saç bakım kürleri. Bahar aylarını geride bırakırken, saçlarının dökülmesinden şikayetçi olmayan yoktur herhalde. Benim o kadar saçlarım döküldü ki, bir ara kel kalacağımı bile düşündüm 🙂  Neyse ki; eski usul adlandırdığım tüm saç bakım maskelerini(kürleri) kendimde uyguladım.

Belki içinizden “Bunlara ne gerek var?” “Bunları zaten kuaförler yapıyor.”  diye düşünüyorsunuzdur. Maalesef ben kimyasallara karşı bir insanım. Boyalar, havadaki kirlilik, sulardaki kimyasallar  saçlarımızı  yeteri kadar yıpratıp, matlaştırıyor. Bir de buna “bakım” adı altında kimyasal eklemeye gerek var mı?

İlk sıradaki benim favorim, belirtmek isterim.

1. Saç Bakım Önerisi: Annelerimizin bile bildiği saç bakım kürü 🙂

Biraz kokuyor ama inanın 2 gün sonra kokudan eser kalmıyor ve saçlar ipek gibi oluyor.

Dökülmelere Son!

Bepanthen ampül,

Bemiks vitamin ampül,

1 Yumurta sarısı,

3 yemek kaşığı kadar Saf zeytinyağı veya badem yağı veya argan yağı veya susam yağı veya hindistan cevizi yağı (piyasada saf zeytinyağını bulmakta zorlanırsınız çünkü marketlerdeki zeytinyağı diye satılanların gerçekle uzaktan yakından hiç alakası yok o yüzden yağları istediğiniz hangisi ise seçebilirsiniz)

Bunları karıştırıp banyoya girmeden saç diplerine yedirerek tüm saca sürüyoruz, poşetliyoruz yada streçliyoruz , 1 saat bekletiyoruz ve son olarakta  ılık suyla 2 kez  şampuanlayarak yıkıyoruz.

Emin olun uğraştığınıza değecek 🙂

2. Saç Bakım Önerisi:

İlk yazdığım bakımın biraz meşakatli olduğunu düşünüyorsanız bunu uygulamanızı tavsiye ederim.

1/2(yarım) su bardağı ılık süt

3 yemek kaşığı badem yağı

1 tatlı kaşığı argan yağı

1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı

1 tatlı kaşığı süzme bal

Bunların hepsini karıştırıp, önce saçlarmızın dibine sonra uçlarına yediriyoruz. Streçleyip 1 saat bekledikten sonra ılık suyla yıkıyoruz. (Saçlarınızı her zaman ılık suyla yıkamanızı tavsiye ederim. Hem yağlanma süresini azaltır hem de saçın parlak görünmesini sağlar.Soğuk suyun saç dökülmesini engellediği de söyleniyor ama ben inanmıyorum 🙂 )

Bu iki bakım benim favorim uygulayıp, memnun kalmayan yok.

3. Saç Bakım Önerisi: Yoğurtlu saç bakımı (Yağlı saçlara uygundur)

1/2 yarım bardak yoğurt(saçınız uzunsa bunu 1 bardak yapabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı bal

Yoğurdu pürüzsüz hale getirdikten sonra sirke ve balı ekleyip, karıştırıyoruz. Saçın diplerinden uçlarına kadar yediriyoruz. Saçı Streçliyoruz. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkıyoruz. Sirke asitli olduğu için yağlı saç diplerini kurutur. Yağlı saçlardan şikayet edenlere birebirdir.

4. Saç Bakım Önerisi: Avokadolu Saç maskesi (Bu diğerlerinden farklı olarak saç bakım maskesi diye geçiyor)

1 adet olgunlaşmış avokado

2 yemek kaşığı bal

1 çorba kaşığı saf zeytinyağı veya badem yağı

Avokadoyu çatalın tersiyle ezerek püre haline getirin ve hiç topak kalmamasına dikkat edin.Diğer malzemeleri de ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.Saç diplerinden ucuna doğru yedirerek uygulayın.15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Eğer çok yağlı bir cildiniz yoksa bunu cildinize de uygulamanızı tavsiye ederim. Avokadonun asit oranı yok denecek kadar az olduğundan cildinize de iyi gelecektir.

Bu bakımları ne kadar sıklıkla yapacağınıza gelecek olursak, 10-15 günde bir yapmanızı, yazın da devam etmenizi öneririm. Malum deniz, kum, güneş saçların düşmanı 🙂 Bu bakımları yaparken, hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak hem de sizin farkındalığınızı arttıracak bir kesim de fena olmaz!


Bu senenin trend saç modeli ve rengi, sıcak kahve tonları ve omuz hizasındaki saç modelleri. Yakışmayanını görmedim henüz. Hem fresh bir görüntü veriyor ve hem de kesinlikle çok doğal duruyor. Yeni saç modeli, yapılan bakımlar yaza bomba gibi girmemize yardımcı olacaktır!

Bir sonraki yazı da görüşmek dileğiyle…

 

Paylaş

More from Burcu Balkan San
Bir Kadının Gözünden Erkek Nedir? Volume – 5
Bir Kadının Gözünden Erkek Nedir? Uzun bir süredir  ortalarda gözükmüyorum diye ara...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir