Oğlak Burcunda Yeni Ay – 17 Ocak 2018

Oğlak Burcunda Yeni Ay

Oğlak Burcunda Yeni Ay – 17 Ocak 2018

17 Ocak sabah saat 5:17’de Oğlak burcunun 27. Derecesinde bir Yeni Ay gerçekleşecek.

Oğlak Burcunda Yeni Ay ‘ın Etkileri Nelerdir?

Oğlak Burcunda Yeni Ay, duygusal olarak bir hedefe sahip olmak, sahip olduğu hedefe acı, engel gözetmeksizin adım adım ilerlemek, sadece kendine değil, hedef koyduğu konuya da yeterli olmak ister. Öyle sakin bir hedef belirlemez; otorite olmak, hedef koyduğu konunun “en” i olmak ister.

Hepimiz biraz Oğlak burcu olacağımız için herhangi bir olay karşısında refleks olarak gerçekçi, disiplinli, sorumlu, asker gibi ve kontrolcü davranacağız. Öyle eften püften değil; “ciddi” duygular taşıyacağız.

 

Duygu demişken; bu kadar güçlü bir rüzgâr eserken, sağlıklı duygular ortaya çıkmaz. Doğanın kendisi gibi içine kapanır insan. Yeni Ay’da duygular (AY) da ruhsal mantık(GÜNEŞ) da aynı yerdedir. Söz konusu Oğlak burcu olunca ise olaylara ve hayatın gelişmelerine duygusal tepkilerin bastırılması olarak gözlenir. Buz gibi bir kayaya dönüşürüz. Bu gidişatın ilerisinde doğal bir yalnızlık ihtiyacı doğar. Fazla güç kötü duyguları ve istekleri de beraberinde getirebilir. Bunu kendiniz için bireysel olarak değerlendirebilir veya tüm toplum düzeyinde düşünebilirsiniz. Hava durumu için bile düşünebilirsiniz. Ya büyük bir soğuk gelecek ya kar yağacaktır ki; yalnızlık ve sessizlik sağlansın.

 

Kalp isteklerine kulağını tıkamış, ait olmadığı bir toplumsal rolün ve sorumlulukların kurbanı olmuş.

 

Oğlak güçtür. Oğlak Burcunda Yeni Ay ‘ın haritasında Venüs, Güneş, Ay ve uzak bir açıdan da olsa Plüton, bir arada güçlü bir Oğlak Stelyumu oluşturuyorlar. Bu, çok daha büyük bir güçtür. Güç peşine düşme dürtüsüdür. Güzeli de mantığı da ruhu da güce satmaktır. Bu kadar abartı güç insanoğluna fazladır. Sonuçta insan kendi benliğini kaybedebilir. Ruhunu şeytana satabilir. Kendi yolunu kaybettiği için başkalarının yolunu saptırmaya çalışabilir. Otoritesinin alanını genişletmek için her türlü manipülasyonu yapabilir. Tabi ki bunların tamamı betimlemeyi güçlendirecek mecaz sanatıdır. Anlaşılması gereken; bu süreçte insan içinde bulması gereken saygı ve onayı dışarıda bulmaya çalışır. Kalbinin isteklerine kulağını tıkar, ait olmadığı bir toplumsal rolün ve sorumlulukların kurbanı olmayı tercih eder. Gereğinden fazla yüklü insan devrilir, ölür. Mecazdan da olsa insan ölür.

“Güç = Para” mı Sence?

 

 Oğlak burcundaki Yeni Ay’ın Stelyumu geleneksel olarak Para evi olarak adlandırdığımız evde. Demek ki; “güç=para” kavramı gündemlerimizin ana konusu olacak bu iki hafta boyunca. Peki gerçekten Güç=Para mıdır? Belki para güç getirebilir ama asıl güç insanın içindeki öz yetenekleridir. Hayatta gerçekten neye değer verdiğidir. Bunu gözümüze sokarak gösterebilir Yeni Ay. Ama nasıl gösterirse bir Oğlak Yeni Ayı öyle. Yani ZAMANLA

 

Kendi ederimizin yeteri kadar kaynak sağlayıp sağlamadığını sorgulayabiliriz. “Çalışıyorum, çabalıyorum ama bu kadar için mi?” diye sorabiliriz. Her zaman sorarız elbet ya da zaman zaman. Ama bu sefer çok derin soracağız, çok sık soracağız. İstediğimiz kadar kaynağa, paraya ve ihtimale sahip olamamak her zamankinden daha fazla rahatsız edecek bizi.

 

Oğlak Burcunda Yeni Ay ‘ın sağlıklı rüzgarını arkamıza almak…

 

Kabul edelim; Oğlak negatif polaritede bir burçtur. Oğlakla gelen güldürmez, düşündürür. Güldürürse bile öğreterek güldürür. Bu kadar ciddi bir enerjiden illa negatif etkilenmek şart değildir. Soğuk bulduğumuz enerji “güç” ise, onu nasıl arkamıza alabileceğimizi düşünmeliyiz.

Hayatta her zaman ne ekersek onu biçemeyiz. Keşke biçsek. Ama şans vardır, mevsim vardır, dolandırılma vardır. Zaman eski zaman değil. Her zaman ne kadar ekmek o kadar köfte değil artık. Ekmek kadar kıyma alamıyoruz çünkü. Demem o ki, adaletin kantarı kırık ve hayatımızda çok fazla değişken var artık. Ancak Oğlak bu kadar baskınken; ne ekersek onu biçeriz. Ne kadar ekmek o kadar köfte olur. Bu sert rüzgarlarda çalışanın kazancı bol olur. Yeteneğimizi, zamanımızı, gücümüzü nereye kanalize edersek orası parlar. Sadece parlamakla kalmaz, sonunda mutlaka bir ürün verir. Aldığımız ders de cabası, belki yoğurt üstü kaymağı olur.

 

Vakit nakittir.

 

Zamanlama, zamanın yönetimi çok önemli. Saat tik tak attıkça ömürden bir nefes alıp götürür. Vakit gerçekten nakittir bu iki hafta boyunca.

 

Her şey değerlidir kendi çapında. 10 lira 10 liradır. Onu ezip büzseniz, yerlere atsanız üstüne bassanız da 10 liradır. Boşa üzülmemek lazım yere düştüm diye. Kalkınca ayağa yine aynısınız. Değeriniz kaybolmayacaktır.

 

Görmezden geliriz bazen; hayat sınırları ile güzeldir. Bir şeyin aşırısı daima zarar verir. Esnemek güzeldir. Esnemeyen kırılır bu gerçek. Fakat çizgisizce, sınırsızca yaşamak bir kapıdan diğerine geçmek, amaçsızca dolanmak gibidir. Sınırlar, çizgiler, temeller ve bir yol, bir hedef yoksa, yürümenin de faydası yoktur. Ne koyulursa koyulsun önümüze keyif vermez.

 

Sorumluluklar insanı büyütür geliştirir. Kaçmak, ertelemek sorumlulukları değiştirmez. Bilakis dert olur başına insanın sorumluluklar. Yerine getirilenler ise güç katar insana. “Yapabiliyorum” duygusunu pekiştirir.

Özetle; her şey gerçekliği ile kalsa hayat geçmez evet! Hayal kurmak, istemek, olabileceğine inanmak gibisi yok. Hayaller bir avuç çamur parçası ise; Oğlak Burcunda Yeni Ay bu bir avuç çamur parçasından bir vazo yapmaktır. Bunun için de ellerin kirlenmesi, parmakların çalışması ve zihnin odaklanması gerekir.

 

Oğlak Burcunda Yeni Ay’ın Burçlara Etkileri yazım Kadin.com ‘da.

 

 

Bu arada ay sonuna bir Astroloji’ye Giriş Eğitimi açtım. Katılmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yasemin Orman ile Temel Astroloji Eğitimi

Paylaş

Tags from the story
, , ,
More from Yasemin Orman
Venüs Gerilemesi ve Etkileri
Gerileme dönemi değer verdiğimiz, içindeki sevgi barındırdığımız tüm konuları yeniden keşfetme zamanıdır....
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir