8 Nisan Koç Burcunda Güneş Tutulması

Güneş Tutulması Ne Zaman?

8 Nisan 21:17’de Koç Burcu’nun 19. derecesinde, Koç Burcunda Güneş Tutulmasını deneyimliyor olacağız. Bu tutulma Saros 139 serisinden, bir önceki 29 Mart 2006’da gerçekleşmiş bir Tam Tutulma. Tutulmanın hemen ardından, 21:21’de Koç Burcunda Yeni Ay gerçekleşiyor.

Koç Burcunda Güneş Tutulması – 8 Nisan 2024

Her Tutulma gibi kıymetli bir Tutulma. Daha yeni bir Ay Tutulması deneyimledik, dolayısı ile Tutulmalar neden önemlidir diye aynı şeyleri tekrar yazarak kafa ütülemeyeyim. İlk defa karşılaşıyorsak ; bir önceki tutulma yazımı buraya bırakıyorum. Okuyup gelirsiniz. 🙂

Aşağıya Koç Burcunda Güneş Tutulması anının haritasından dikkate aldığım öncelikli kalemleri yazıyorum;

  • Tutulma anının yükseleni Akrep . Harita yöneticisi konumundaki Mars, Balık burcunda 5. evde.
  • Güneş Tutulması 6-12 aksında
  • 5-6-7. ev yoğunluklu
  • Şiron ve KAD eşlikçi (Şiron Tam Kavuşumda)
  • Mars Satürn’e, Jüpiter Uranüs’e gidiyor.
  • Merkür Retro

Başrol ile başlamak gerekirse; Koç burcunda Yeni Ay’ın ( Güneş Tutulması bir Yeni Ay) duygusal ihtiyacı ilk olmak, dürtülerinin peşinde koşmak, cesaret gerektiren konulara gözü kara bir şekilde atlamak ve hareketli olmaktır. Hareket varsa Koç’taki Ay memnundur. Koç Burcunda Güneş Tutulmasında hareket yok maalesef. Aksine hareketsizliğin getirdiği bir mukavemet, dayanıklılık var.

Ay Koç’ta iken refleks olarak bir şey onu durduruyorsa, onu ortadan kaldırmak ister. Sebat yoktur. Kimseyi bekleyecek vakti yoktur. Aidiyet yoktur. Geçmiş yoktur.

Koç burcu Astrolojik yeni yılın başlangıcıdır. Aslında biz, Astroloji’de yeni bir yılın öngörüsüne Koç Yeni Ayı ile başlarız. Koç burcu mevsimi ile beraber biz de hareket kazanırız. Kışın rehavetini üstümüzden atarız. Kendimizi daha enerjik ve tutkulu hissederiz.

Koç Burcunda Güneş Tutulmasının Etkileri

Güneş Tutulmalarında Güneş ile Ay aynı burçtadır. Yani maddesel boyutta ve bilinç düzeyindeki niyetlerle, duygusal boyutlarda ve bilinçaltında olan niyetler ortak bir noktaya gelir. Güneş Tutulması haritasının temsil ettiği konularda ve kişisel haritalarımızda tutulmanın bulunduğu noktalarda değişimler söz konusu olur. Söz konusu Güneş tutulması olduğunda, ruhsal değişmelerden daha çok fiziksel değişimlerden, yapma-etme, bilinç düzeyinde uygulama enerjisi tezahür eder. Yani somut değişimler gerçekleşir.

O kadar zorlanıyorum ki dile dökmeye, malum Merkür de Retro. Bakışıyoruz Tutulma haritası ile. Buraya kadar yazdım ama buraya kadar pratik Astrolojik bilgiler. Mesele bundan sonrası.

Hem Tutulma hem de harita yöneticisi aynı konumda (Mars). Bu da demek ki; hareket önemli. Normalde Mars Balık olmasaydı ve Satürn ile kavuşmuyor olsaydı, bu tutulma mücadele gücüne sahip olanlara level atlatırdı. Yine atlatır; lakin Balık burcundaki Mars, duygusallık, bilinç dışından gelen etkiler (yani öğrenilmiş çaresizlikler), kolay etkilenirlik sebebi ile kendine güveni ve kararlı olmayı zorlaştırır. Motive eksikliği vardır ve duygusal olarak zayıftır. Ona kavuşuk olan Satürn ise tüm bu zaafiyetlerinde harekete geçiremese bile, dayanma ve tahammül getirir. Mars- Satürn’e bardağı taşıracak bir son damla gerekir. İşte bu son damla da Tutulmanın kendisidir.

Aşk evi dediğimiz, flörtüz ilişkileri, çocuklarımızı ve hayatta zevk aldığımız konuları simgeleyen evdeki bu kavuşma anına işaret, aslında ilgili konularda gelinmiş birikmiş öfkenin, uzun soluklu tahammülün, zamana bırakılmış veya ısrarla öğrenilmiş çaresizlik haline gelmiş tekrarların artık mukavemet gösteremeyecek kadar kırılma noktasında olduğunun göstergesidir.

Koç Burcunda Güneş Tutulması, görünmeyen, kalple, duygu ile kurulmuş zincirleri kırma zamanıdır. Bazen bir farkındalık hali, bazen de fiziksel dünyadan bir hareket olarak karşımıza çıkan olaylar silsilesi ile görünmeyen prangalarımızdan kurtuluruz. 

Bir çok insan için, özellikle Koç-Terazi-Yengeç-Oğlak burçları için tutsak hissettiği hallerden, ilişkilerden, kurtulma vakti. Sabrın sonu selamet değil artık. Baya kopuş!

“Eğer Rabbim seni bana yazmışsa, benden kaçarın yok! Lakin kader seni benden almışsa ağlamaya lüzum yok.”

Eski sevgiliye geri dönmenin kitabını yazabilir miydim, bilmiyorum. Ancak bir iki söz edebilirdim mazime bakarsak. Aksiyonlarımla çok belli edemesem de, kanımca exten next olmaz. Atalarımız bile denenmişi denemenin ahmaklık olduğunu söylüyor. Lakin harita da başka bir şey söylüyor.

Özellikle Merkür Retro ve Şiron Tutulma anına eşlik ederken, eski sevgili-aşk’ta bir istisna bırakıyor; Lilith.

Beni takip edenler belki de ilk defa okuyor bu hatunu. Lilith. Batı Astroloji’si gökyüzünü bildiği hali ile sever. Dışarıda kalan sembolizasyonlara çok takılmaz. Ben de bir Batıcı olarak, takılmam. Kim takar Lilith’i, Satürn varken, Mars varken derim. Ancak bazen arafta kalınca bu sembollere uğrarız. Hikaye bu ya; Lilith’in Adem’in Havva’dan önceki ilk eşi olduğu rivayet edilir. Baştan çıkarıcı bir kadın olduğu, çocuğunu öldürdüğü ve Şeytan’la beraber olduğu söylenir. Fakat Lilith de bir gün uyanır. Kadere mahkum olmaz. Dışa bakarak gördüğü düşten, içe bakarak uyanır.

Varsa kaderinizde bir “kara” sevda, kere kere düşler kurduğunuz ve gerçekten alın yazınız ise ve lakin kader bir türlü izin vermemişse size ve şimdi kendisini kurtarmışsa şeytandan çokça içine dönerek, mücadele edeceğini gösterir sizin için. Ve tutulmanın ilk etki altındaki iki-üç haftalık süreçte ortaya çıkıyorsa vardır bir hayrı diyebilirim.

Koç Burcunda Güneş Tutulması, kadersel hattaki eski aşklara atıfta bulunabilir. Sonu da evliliğe gidebilir.

Seçim yine size kalmış.

İnsan kırıldığı yerden çiçek açar.

“Biliyoruz ki; tüm acılar geçer, fotoğraflar sararır. Yara kabuk tutar, kapanır. Sokakta mevsimi fark edersin, aynada kendini. Önce belirli belirsiz, sonra gamzene kadar gülersin. Kuşlar konar dallarına. Kırıldığın yerden çiçek açarsın; bütün acılar bir gün geçer ya da alışırsın.”

Merkür retrosu insanı geriye baktırır. Koç Merkür retrosu ise özellikle geçmişte canının yandığı yerlere. Kavga ettiği, mücadele ettiği yerlere. Zaferlerine ve en çok eli boş ayrıldığı yenilgilerine. Boynuzunun kırıldığı, inat etmişse de köprüyü geçemediği yerlere.

Tutulmaya eşlikçi Merkür, tam da bunu yaptırır. Ancak Şiron’da insanın o dönüp baktığı yerlerden çiçek açtırır. Yaralara şifa olur, acılara ilaç.

Zaman anma, anlama zamanıdır. Çözmeye ise gerek kalmamıştır artık. Koç, önüne bakar. Geriye dönüp bakma zorunluğu getiren bu retro bile ona aslında geçmişte ne kadar da haklı olduğunu gösterir. Yeniye gitmek için ateşten gömlek de giyer, lav üzerinde de yürür Koç.

Gönlün “yeniden” çiçek açması için, bahara giden yolda her şey mübahtır Koç’a.

Gökyüzünde olan yeryüzünde de olur. Bizim kalbimizde de.

Koç Burcunda Güneş Tutulmasının Kolektif Etkileri

Kolektifte uzun uzun yazamam, Türkiye’ye yorum yapmam. Felaket tellallığına gidiyor iş sonra, sevmiyorum.

Bilenler biliyor; kupon yapıyorum zaten. Kuponlarım aşağıda;

  • Büyük Kuzey Amerika Tutulması olarak geçer bu tutulma aksı. Amerika’da tam görünür olduğu Teksas, Oklahoma, Arkansas, Kentucky, Indiana vb. tam tutulmanın görünür olduğu bölgelerinde otoriteye karşı ayaklanmalar / Doğa olayları
  • Meksika- Amerika savaşı veya sınır gerginlikleri
  • Global ölçekli çocuk istismarları
  • Yeni sinirsel bir virüs veya geçmişten gelen bir versiyonun yeniden ortaya çıkması. Özellikle Çocuk felci gibi veya çocukları öncelikli etkileyecek. (Büyük kuponum)
  • Kanserin yayılmasını durdurabilecek bir kür
  • Ağır metal zehirlenmesine sebep olabilecek kazalar
  • Dünya’da yeni bir “Hitler”
  • Otorite savaşları / Silahlı kuvvetlerin ayaklanmaları
  • Öğretmen atamaları/ memur ücretlendirmeleri

Bin karakter yazıyı yılmadan buraya kadar okuduysanız;

Öperim gözlerinizden!

Paylaş

Tags from the story
, ,
More from Yasemin Orman
24 Şubat Yeni Ay Ritüeli ve Yeni Başlangıçlar Meditasyonu
Yeni ay ve Güneş tutulması Balık burcunda gerçekleşiyor. Balık burcundaki Ay’ın duygusal...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir