9 Mart 2016 Güneş Tutulması ve Etkileri

Güneş Tutulması

9 Mart 2016 Çarşamba günü Türkiye saati ile 03:54’te Balık burcunun 18. Derecesi 55. Saniyesinde bir Tam Güneş Tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmaları Yeni Ay zamanlarında olur. Güneş ve Ay kavuşum halindedir.

Ne zaman tutulma olsa, mesajlarım, yorumlarım artıyor. Herkes bir felaket tellalı, korka koşa sormaya başlıyor.

“Güneş Tutulması olumsuz etkilere sebep olur mu?”

Toplu cevap vermek istiyorum. Evet tutulmalar olumsuzluklara sebep olur. Hayır tutulmalar olumsuzluklara sebep olmaz. Haydaaaa…. Yaaaa… Aynen böyle! Tutulmalar, güçlü enerjilerdir ve hem komün hayatta, hem gündemde, hem de bireysel hayatlarımızda radikal diyebileceğimiz değişikliklere sebep olurlar. Güçlü enerjilerdir. Ancak değişimin negatif veya pozitif olma durumu tamamen bizim algımızdır. Olması gereken olur, değişmesi gereken değişir, gitmesi gereken gider, bitmesi gereken biter, başlaması gereken başlar.

Tutulma, Balık burcunda, Güney Ay Düğümü ve Şiron ile Stelyumda, karşısında ise Kuzey Ay Düğümü ve Balık burcunun klasik yöneticisi Jüpiter kavuşuyor. Tutulma haritanın 2. Evinde gerçekleşiyor ve bu ev oldukça kalabalık. Tutulmanın yükseleni Oğlak burcu iken, Oğlak burcunda ilerleyen Pluto, biraz geniş bir orbla da olsa yükselen çizgisine kavuşmakta. Şans noktası ise yine Oğlak burcunda ve yükselen ile kavuşuyor. Haritanın yöneticisi konumundaki Satürn 11. Evde ve Yay burcunda. Daha da detaylar var ancak, bir çoğunuza “cıbırca” gelen bu kısmı sonlandırıyorum ve mealine geçiyorum.

Güneş Tutulması demek “farkındalık” demektir.

Güneş tutulması demek yaşayacağımız farkındalık, bilinç düzeyinde ve maddesel boyutta gerçekleşecek demektir. Güneş tutulması, Yeni ay demektir. Yeni Ay demek en özet hali ile, “ yeniye açılma enerjisi” demektir. Yeni Ay’ın başlamasından yaklaşık olarak bir gün önce, çok güçlü bir enerji açığa çıkar. Bu enerji tüm doğayı, hayvanları ve tabi ki insanları etkiler. Yeni başlangıçlar yapma, yeniye açılma, yeni adımlar atma enerjisi olarak tanımladığımız bu enerjiyi doğru kullanmak bir çok konuda olumlu sonuçlar almamıza sebep olur.

Yeni Ay,  bir tohumdur. Yeni Ay hangi burçta gerçekleşir ise, Ay , 28 günlük döngüsü boyunca o burca ait özellikleri ve enerjileri taşır, onları eker ve besler. Güneş Tutulması ve Yeni Ay Balık burcunda. İçten bilen,esnek ve adapte olabilen bu burç, bize düzeni bozacak bir şeylerden bahseder. Güvenecek, dayanacak somut bir şey kalmadıysa ve durum kaostaysa, yeni bir hayatın başlayacağını müjdeler. Sular, seller aktırtır, her şeyi yutar ancak sonuçta okyanusa, sınırsızlığa ve biçimsizliğe ulaştırır. Özveride bulundurur, insanın kendini birilerine ve bir şeylere adamasına sebep olur. Acıtsa da merhametinden eksiltmez.

Güneş Tutulmasının Temaları

  • Öncelikle hayatımızda bir şeyler değişecek! Özellikle sahip olduklarımız, kendimize verdiğimiz değer, maddi ve manevi kaynaklarımız, “benim” dediğimiz her şey ile alakalı konularda değişimler yaşayacağız. Hayatlarımızda ani sıçramalar, beklenmedik sürprizlerle karşılaşabiliriz. En kolay adaptasyon, kabul etmektir. Geleni, değişimi ve gideni kabul edin!
  • Gizlenmiş, daha önce farkedemediğimiz ya da farkettiğimiz ama görmezden geldiğimiz gerçekler su yüzüne çıkacak! Bazılarımızın sis perdeleri kalkarken, bazılarımızın bile bile yürüdüğü sisli puslu yollara daha fazla tahammülü kalmayacak.
  • Özellikle son iki yıldır ertelediğimiz ne kadar konu varsa temcit pilavı gibi dönüp dönüp karşımıza gelecek. Daha fazla ihmal edemeyeceğiz. Özellikle maddi ertelemelerimiz varsa, alacaklılar kapımıza dizilebilir. Sizin bir yerlerde paranız varsa daha fazla sabredemediğinizi farkedeceksiniz.
  • Herhangi bir olay karşısında refleks olarak aşırı hassas, kırılgan, belirsiz, güven vermeyen ve kendimizi kurban yerine koyan davranışlar sergileme eğiliminde olacağız. Özellikle özgüvenimizi kaybettiğimiz noktalarda, bu tarz tepkilerimiz artış gösterecek. Acı çekmekten çok korkacağız ama korkularımız bir işe yaramayacak. Eğer acı çekmemiz gerekiyorsa çekeceğiz. Sezgilerimiz artacak. Ancak bazı şeyleri hissede hissede, bile bile kaçmak isteyeceğiz.
  • Adım atmalıyız. Ertelediğimiz veya çok istediğimiz ama başlayamadığımız tüm temalar için adım atmalıyız. 1 Eylül 2016’ya kadar, içsel veya fiziksel amacımız için atacağımız tüm adımlar, 1 Eylül’den sonra yol, su, iş, para, mutluluk vs. olarak geri dönecektir.
  • Ateletsiz kaldığımız tüm konuları gözden geçirmeliyiz. Zira bu konularda; hepimizin kendine has konularında tekamül etme zamanı gelmiş olacak.
  • Finansal konularda dalgalanmalar yaşayacağız. Çünkü duygusal dalgalanmalarımızı para ile örtmeye çalışacağız.
  • Hayatımızın anlamını, bizim için gerçekten neyin değerli olduğunu sorgulayacağız.
  • Eğer son iki senede, yeterince çabaladıysak mutlaka karşılığını alacağız!
  • Kendimizi şifalandırabiliriz. Konu ne olursa olsun, fiziksel veya ruhsal, kendimizi iyileştirmek için çok güzel bir dönem başlıyor. Özellikle etrafınızda kanser hastaları varsa onlara bu yazdığımı ne olur mutlaka okutun! Hatta yalvarıyorum okutun! Eğer inanırlarsa, iyileşecekler!
  • Hayatımızda bir değişim-dönüşüm yaşama ihtiyacımız varsa, artık bu dönüşüm insiyatifimizden çıkacak ve bir zorunluluk haline gelecektir. Ne yapmak istediğinizden veya neye dönüşmek istediğinizden emin değilseniz, sizi zorlayan konulara dikkat etmenizi öneririm. Cevabı orada saklı olacaktır.
  • Toplumsal düzeyde, ülkemizde ve dünyada, maddi konular, borçlar, açlık, ülkelerin kaynakları, borsa ilgili konular gündemde olacaktır.

 

Güneş Tutulması ‘nın en büyük kelimesi “ZAMAN” !

Zamana güvenin. Zamanın size getirdiklerine güvenin. Sizden büyüklere, bu dünyada daha fazla “ZAMAN” geçirenlere güvenin. Acele etmeyin. Bu dönemde acele etmeniz gerekmiyor. Adım adım büyümeniz, adım adım değişmeniz, adım adım basamakları çıkmanız gerekiyor. Acı çekiyorsanız, zorlanıyorsanız, öğreniyorsanız, bilin ki DOĞRU YOLDASINIZ! Hepinizin bildiği, Rocky’nin hayat felsefesi, vücut geliştirme salonlarını süsleyen yazı “ No Pain No Gain” burada devreye giriyor. Acı yoksa, kazanç da yok! Ne kadar ekmek o kadar köfte! Konfor alanınızın dışına çıkmazsanız gelişemezsiniz!

Son olarak burçlara bireysel olarak bir iki kelam ettim. Onlar da aşağıda…

Sağlıcakla ve SABIR’la kalın!

 

Koç ve Yükselen Koç – Güneş Tutulması Etkileri

Arkadaşlıklarınıza dikkat etmelisiniz. Dostluklar sınanacaktır. Sizin değer verdikleriniz ve size değer verenler aynı noktada olmayabilirler.

Boğa ve Yükselen Boğa – Güneş Tutulması Etkileri

Kariyer hayatınızda beklenmeyen değişimler sizi bekliyor. Boğalar ani kararlar ile emekliye ayrılabilir veya işe başlayabilirler.

İkizler ve Yükselen İkizler – Güneş Tutulması Etkileri  

Maneviyatınızı , bildiklerinizi ve maddiyatınızı sorguladığınız bir dönem sizi bekliyor. Yurt dışına bağlı yatırımlarınız artış gösterebilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeç – Güneş Tutulması Etkileri  

Anne ve babanızı ihmal etmemeniz gereken bir dönemdesiniz. Kaynaklarınızı kontrol etmeli, size ait, derinde yatan değerlerinizi ortaya çıkartmak için çaba göstermelisiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan – Güneş Tutulması Etkileri  

İlişkiler noktalanıyor. Uzun süreli ilişkiler isim kazanıyor. Evlilikler gündemde. Bitmesi gereken ilişkiler ise son bulacak.

Başak ve Yükselen Başak – Güneş Tutulması Etkileri  

Rutinlerinizin tamamen değiştiğini farkedeceksiniz.  “Asla yapamam” dediklerinizi yapar olacaksınız. Hislerinize dikkat!

Terazi ve Yükselen Terazi – Güneş Tutulması Etkileri  

AŞIK OLACAKSINIZ!  (ÇOCUK SAHİBİ OLACAKSINIZ!)

Akrep ve Yükselen Akrep – Güneş Tutulması Etkileri  

Taşınabilir, yer değiştebilirsiniz. Aileniz taşınabilir. Bu dönem ailenizle olmak size iyi gelecektir. Bazı Akrepler evlenebilirler!

Yay ve Yükselen Yay – Güneş Tutulması Etkileri  

İletişime dikkat! Son dönemde biraz “konuşma sanatı”na son vermiş “kavga sanatı”na geçmiştiniz. Biraz daha dikkat!

Oğlak ve Yükselen Oğlak – Güneş Tutulması Etkileri  

Maddi kaynakların kontrolünü elinizden bırakmamalı, paranızı çar-çur etmemeye dikkat etmelisiniz.

Kova ve Yükselen Kova – Güneş Tutulması Etkileri  

Belki de Tutulmadan Balıklar ile beraber en çok etkilenenlerden biri sizsiniz. 2 senedir kendinize yaptığınız yatırımların, kendinize ayırdığınız ZAMAN’ın doğru bir yere mi yanlış bir yere mi hizmet ettiğini anlayacaksınız.

Balık ve Yükselen Balık – Güneş Tutulması Etkileri  

Tutulmadan en çok etkilenecek olan sizlersiniz. Özellikle birey olarak, ruhi hayata ait olayları aşan ve zümrenin ortak düşünce, istek ve heyecanlarını temsil eden konulara dikkat etmelisiniz. Kendi kollektif bilincinizi güçlendirmelisiniz.

Paylaş

More from Yasemin Orman
14 Aralık Yay Burcunda Güneş Tutulması 2020
14 Aralık 2020 saat 19:13’de Yay Burcunda Güneş Tutulması 2020 gerçekleşecek. Güneş Tutulması Ne...
Read More
0 replies on “9 Mart 2016 Güneş Tutulması ve Etkileri”