Güneş Tutulması ve Aslan Burcunda Yeni Ay – 11 Ağustos 2018

Güneş Tutulması ve Aslan Burcunda Yeni Ay
Photo by William Krause
11 Ağustos 2018, saat 12:46’da Aslan burcunun 18. Derecesinde bir Yeni Ay doğacak ve Yeni Ay’a parçalı Güneş Tutulması eşlik edecek.
Güneş Tutulması haritasının yükseleni Akrep. Ve kritik 8 derecenin içinde. Genel olarak Ateş ve Su elementleri etkisinde olan harita “sıcak su” diye bağırıyor. Gezegensel etkiye baktığımızda kaplıca sularında değişimler, deniz ve okyanus sularında normal üstü ısınmalar söz konusu olabilir. Her sene tatil yaptığınız yerdeki deniz sularındaki sıcaklığa dikkat etmeniz bu farkı algılamanıza yeterli olacaktır. Yer altı sularında oluşacak fazla ısınma, bazı eriyebilen elementlerle ilgili sıkıntılara, bataklık bölgelerde çökmelere sebep olabilir. Evlerdeki su tesisatları, termostatlarla, kombilerle, kalorifer petekleri, sıcak su boruları ile ilgili sıkıntılar da olağandan fazla dikkat çekici şekilde yaşanabilir. Özellikle “sulu” konular sorunlarımız arasında yer alacaktır.
Kitlesel etkilere baktığımızda ise lider pozisyonunda olan insanların, yöneticilerin kendilerini göstermeye çalışırken derin konuların değişmesine sebep olacağını, çok önemli bir adım atıyormuşcasına başlayan hikayelerin, projelerin hayal kırıklığı ile sonlanacağını söyleyebilirim.
Bireysel düzlemde “sıcak su” tatlı bir duygusallık, gereğinden fazla yangın demek olabilir. Ortada bir sinir varsa, dönüşeceği şey anca gözyaşı olacaktır. Veya tersi şekilde çokça duygusallığın sonucu hunharca ateş saçmak da olabilir. Kendimizi anlamsızca ispatlamaya çalışabiliriz. Arkasında mantıktan çok duygusal çatışmaların olduğu çıkışlarımız olacaktır. Çok ego dağılacak, çok süper ego yerle bir olacak, egosuna elvada etmek isteyenler de kolaylıkla sağlıklı bir egoya kavuşacaktır.
Vücut sıvılarımızdaki sıcaklığın artacağını da unutmamak, ateşlenmelerin de yanı başımızda olacağı bilinci ile daha dikkatli olmak gerekecektir. Artan vücut sıcaklığı ve doğurganlığın simgesi jüpiter akrep in etkisi ile, uzun süredir evlat sahibi olmak isteyenlere de umut ışığı yanacaktır. İçinde bulunduğumuz iki haftayı değerlendirmekte fayda olacaktır.

Güneş Tutulması – İçsel dönüşüm kaçınılmaz

En çok parlayan, en iddialı olduğumuz alanlarda farklı bakış açıları geliştirebilir, anlamsız inatlarımızın anlamsızlığını fark edebiliriz.
Aslan Burcunda Güneş Tutulması kariyer hayatındaki değişimleri, yükselmek için gerekli olan atılımları destekliyor.
Kariyer hayatınızda yeni bir yön çizmek istiyor, yükselmek, bir üst pozisyona niyetlenmek istiyorsanız, doğru bir zaman dilimi.
Tutulmaların etkisi ortamala altı ay sürer, kendi yöneticisinde tutulan Güneş, çok daha iddialı ve istekli olacaktır.
Kendiniz, işiniz, kalbinizi attıran, sizi heyecanlandıran ve toplum önündeki imajınız konusında adım atmaktan çekinmeyin. Allah “yürü ya kulum” diyecekse, en çok bu zamanlarda diyecektir.
İlla ki bir yoldan yürüyecek bazı seçimler yapmaya gönüllü olacağız. Hatta kendi keyfimizi keyfedecek kahyalıklarımız olacaktır. Ancak bunu yaparken, etrafımızdaki herkesi yönetmeye çalışmamak, birilerini kendimize uydu etmekten kaçınmak ve başkalarını merdiven yapmamak önemli. İktadar olacaksak da ancak kendi küçük gezegenimizde olmalı, herkesin kendimize iteat etmesini beklememeliyiz. Beklersek koca bir öfke topu ile, ataletsiz bir şekilde otururuz oturduğumuz yere.

Duygusal özüne ulaşabilenler hayat amaçlarına, hayallerine erişebilecektir.

Çokça pekçe zamandır, içinizde bir yumru oturuyor ve “benim hayat amacım ne?” Diye sorguluyor, yerli yersiz ruhunuzun bedene sığmadığını hissediyorsanız çok güzel! Ne mutlu size! Kapkaranlık zihninize, ilerlediğiniz karanlık yola parçalı da olsa bir Güneş doğacak demektir. Yol “gölgeli” hale gelecek, bir çok şanslı kişi bu hafif loşlukta gerçek düş’ünü görme imkanı bulacaktır. Yolu bulabilecek olanlarsa bu yılın en şanslıları! Her anlamda tamamlanmayı, kötü başlayan filmlerdeki mutlu sonu yaşama tadacaklardır. “Vay beee, benim de filmimin sonu güzelmiş!” Diyebilmek kadar güzel bir şey yok!

Kabul edelim “parasızlık” zor zanaat!

Dolarla ilgili hareketlilik, dengesiz artış bir önceki tutulmanın hediyesi. Buradan okuyup etkilere yeniden göz atabilirsiniz. Ne de olsa o etkiler kolay kolay geçmiyor.
Bu tutulmaya baktığımızda “para” ile ilgili sınavların çok daha belirgin olduğunu görüyoruz. Maddi anlamda gelişecek sınavlar, günlük hayatımızın dengesini epey bozabilir. Konfor alanlarımızı ani ve ivedi bir şekilde bırakmak, değiştirmek zorunda kalabiliriz.
En zenginimizin bile dağına göre karı olacaktır.
Eşden dosttan beklemek de çaresiz. Kelin ilacı olsa kafasına sürer.
Ne yapmak lazım derseniz; galiba haritadaki en net cevap; eskiden, eskiyenden, en geleneksel olandan, zamanı geçmiş olandan, yaşlanandan kurtul.
Ailenizin eline bakıyorsanız ilk sıradasınız. İlk sınav vereceklerdensiniz. Geleneksel para kazanma yöntemleri sizdeyse, mesela ticaret, mesela esnaflık ön saflarda siz de varsınız. Ne yaparsanız yapın, içine son derece modern bir parça, bir inovasyon koymanız şart.
Bu zor zanaate altı aylık Güneş Tutulmaları serüveninde bir çözüm bulursanız kuyruğu kurtardınız demektir. Epeyce bir zaman böylesi bir daha zor gelir.
Tepdili mekanda ferahlık vardır.
Yer değiştiren, ev değiştiren, çevre değiştiren, yol değiştiren, akıl değiştiren, özetle akla itiatle bir değişiklik yapan ferahlığı yaşayacaktır.
Kalp kırana yer yok!
Bu kadar ben merkezci bir Güneş Tutulması ‘nda, kalp kırana, hayal kırıklığına uğratana yer yok. Zaten biraz kendi kendine kalmak isteyecek, kendi imajımıza odaklanacağımız bir süreç. Tahtımızı parlatan, destek olan olursa ne ala, ama kırıp dökene pek de tahammülümüz olmayacak. Ne de olsa tahta çıkınca biraz savaşmak da adettendir.

Neyleyim ben bu Aslan Burcunda Güneş Tutulması ‘nı ?

 

Neyleyeceksiniz içinde “öz” olmayan, içinde heyecan olmayan, sevgi olmayan hayatı?
Neyleyeceksiniz içinde ruh olmayan bedeni?
Kalp atmadıkça, ruhumuz akmadıkça zombiden farksızız.
Hem nereden bileceğiz, içinin dışından, altının üstünden daha iyi olmayacağını?
Koşarak dilek yazın, hep söylüyorum; ne de olsa Yeni Ay yeni umutlardır. İçinde en çok siz olsun! Kariyer olsun, aşk olsun, para olsun… Kalbinizde kalıcı heyecan yaratacak ne varsa o olsun!
Bir de “öz” ü Arapçadan gelen bir kelimemiz var; “kabul” . Ne güzel kelime! Kabul verelim mi kendimize, olduğumuz gibi olduğumuz halimiz ile?
Ama kimseye kabul ettirmeye çalışmadan, kendi kendimizi kabul ederek.
Namaste,

Paylaş

More from Yasemin Orman
Günlük Burç Yorumları 11 Mart 2020
Günlük Burç Yorumları 11 Mart 2020 / Günün Enerjisi : Ay Terazi...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir