Doğal Sinek İlacı

Doğal Sinek İlacı

Bebekler ve Organik Yaşayanlar İçin Doğal Sinek İlacı 

Bir insan neden sinek için ” Doğal Sinek İlacı ” ararmış anne olduktan sonra anladım. Yaz gelmeden, sinekler çıkmadan, kafamda deli sorularla baş başa buldum kendimi. Hoş, benim için anne olmak zaten bu deli sorular ile yaşamakmış. Belki de delirdiğim içindir ama anne olunca gerçekten anladım 🙂

Havalar sıcak ve o sinekler her yerde! Gece zaten uyusun diye binbir emek ile yatırdığımız bebeklerimize yapışan o kan emicilerden nasıl kurtulmak lazım?

İşte aylar sonra yazmaya geri dönmek için beni bilgisayar başına oturtan konu; Bebekler ve Organik Yaşayanlar İçin Doğal Sinek İlacı

Belki bilen biliyordur, ben yeni öğrendim ve gerçekten işe yarıyor.

Limon ve karanfil. Yarım limonun üzerine karanfilleri batırıyorum ve bebeğimin hatta kendi odama koyuyorum. Sinekler gerçekten sevmiyorlar bu kokuyu. Ben sevdim. Benim için de güzel bir koku oluyor odada.

Sinekleri uzak tutmak için çoğu kişinin aklına fesleğen geliyor değil mi? Denedim. Buradaki sineklerde işe yaramadı. Hatta bazen “aaaa ne güzel kokuyor” diye o ince bacaklarını gelip fesleğene sürüp kokluyorlar mı diye de şüphelendim.

 

Bir diğer önerim yine karanfilli. Küçük tülbent keseler yapın. Bunların içine karanfil tanesi, taze limon ve portakal kabuğu rendesi koyun bu keselerin ağzını bağlayıp evin uygun köşelerine koyun.

Sinekler sedir ağacı, okaliptüs ve lavanta kokularını sevmezler. Bu yağların biri veya bir kaçını pamuğa damlatarak odaya kokuyu yayın. Yada aromaterapik mumlar sayesinde odaya yayılmasını da sağlayabilirsiniz.

 

Bunun dışında aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

  • 1 tatlı kaşığı tıbbi alkok
  • 15 damla lavanta yağı, okaliptüs veya sedir ağacı yağından biri
  • 500 ml saf su

Alkol ve yağı bir şişede karıştırın. Su ilave edip yeniden karıştırın. Karışımı, sprey bir şişeye koyup odaya sıkabilirsiniz yada oda parfümü şişesi alın içine koyun ve odanın bir kenarında tutun.

Bir başka önerim de (bunu kızıma yapmıyorum ama kendime yapıyorum) saf su, alkol ve lavanta yağı karışımı. Lavanta yağı organik olmazsa etkilemez. Çünkü organik olmayanların içinde çok az miktarda gerçek lavanta yağı bulunduğu için etkisiz oluyor. İlk önce saf alkole biraz lavanta yağı koyuyorum siz koklayarak ayarlayabilirsiniz oranını, ama genelde 10,15 damla yetiyor. Onu da saf su ile karıştırıyorum. Yarısı alkolü lavanta, yarısı saf su. Bunu kollarıma bacaklarıma sürüyorum. Hem güzel bir koku oluyor hem de sinekleri uzak tutuyor.

 

Sinekler  dumana gelmezler.

 

Bir de aklınızda olsun açık bir yerdesiniz. Piknik yapmak için gitmişsiniz ya da kampa. Sineklerden kurtulmanın en güzel yolu ateş. Bir offroadcu olarak zaten ateş olmazsa olmazımız:) Şimdiden nasıl özledim doğada olmayı, kamp yapmayı… Sinekler  dumana gelmezler. Yakın ateşinizi mis gibi hem keyif yapın, hem de sinekleri kendinizden uzak tutun.

Bütün bu yöntemler içinde benim en favori uygulamam karanfil ve limon. Biraz sık sık değiştirmek gerekse de, bebeğimi kimyasala maruz bırakmadan güvenle uyuması için en güzel uygulama. Bir de tabi eskiler boşa kullanmazmış; cibinlik. Ama gece ağlarken bir de cibinlikle uğraşmak çok zor oluyor. Ama bebek bu, her dönemin bir zorluğu olduğu gibi her döneminde de ayrı bir güzelliği var.

Bir başka önemli nokta ise Doğal Sinek İlacı için gerçekten organik yağ kullanmazsanız denemeniz çözüm getirmez. Çünkü normal satılan yağlarda çok az içeriğinde o ürünün saf yağı bulunmakta. Belki o bile yoktur. Hem bu kokular kanserojen, hem de sinekleri etkilemez. Onun için belki biraz daha pahalı ama zaten az kullanacağınız için etkili olacaktır. Onun için lütfen organik olan gerçek yağlar kulanın.

Artık haftada bir kez sizlere yeniden yazmaya devam etmek istiyorum. Bir yerde geri dönmek lazım. Biraz benim ki zorlu çıktı nede olsa kimin kızı 🙂 Tekrar geri dönmek güzel. Yazmamı istediğiniz konular olursa, yorum kısmına yazabilirsiniz.

 

Haftaya görüşmek üzere.

Paylaş

More from Gevher Karacabey
İlaç Kullanmadan Nasıl İyileşilir?
Eveeeet kış ayı geldi. Yapraklar sarardı ve ağaçlar kurumaya başladı. Güneş daha...
Read More
Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir